Toť denník nádejného "Bratislavčana" z východu
Sťahovanie do BA
Re: Sťahovanie do BA
Máme tu menší update. Takže už som v BA nasťahovaný od konca augusta. Prenájom som si našiel za rozumnú cenu v časti Trnávka (dúfam, že je to dobrá časť BA, zatiaľ sa mi zdá pokojne a aj miest na parkovanie je neúrekom). Ihneď na druhý deň som si vybavil električenku (tá je trošku drahšia v porovnaní so Žilinou, ale je tu lepší systém už tým, že sa nemusí prikladať karta stále po nastúpení do vozidla). Čo sa týka cien, tak zatiaľ to nemôžem posúdiť, lebo začiatky sú vždy finančne náročné. Stravovanie som tiež vyriešil za rozumnú cenu (kolegovci mi prezradili, kam sa ísť dobre a lacno najesť), takže menu aj s polievkou mám za 3,20. Už som si vyskúšal aj s navigáciou pochodiť po BA, aspoň po tých hlavných ťahoch a ide to celkom fajn, no treba si zvyknúť na plnejšie križovatky a taktiež som si skúsil ísť aj na nákup do Kittsee. Zatiaľ sa mi tu viacmenej páči, no čo ma trošku udivuje je tá mládež - vyše polovica z nich mi pripadá ako keby na niečom fičala
Ešte drobná otázka na znalých Bratislavčanov - čo zaujímavé nájdem v blízkosti Trnávky? Nejaká pizzéria, obchod, klub, športové zariadenie?
Hehe drzim palce, trnavka no, kedysi to bol cigansky mor, dneska to samozrejme uz nieje pravdou no moze sa ti stat ze kde-tu este o nejakeho zakopnes. Veci okolo tam moc niet, mozno to ze mas kusok Avion/Polus (obchodaky), inac pokial ja viem tak Trnavka je dost chudobna na akekolvek socialne aktivity (nejaky šenk je na konecnej trolejbusov/autobusov).
Strava no bud si nieco jednoduche budes varit alebo potom hlavne v tvojom okoli najdes kadejake vyvarovne, kantiny a ine menu-style gastrá kde sa nachalujes za 3-4€ (polievka, chod, pitie).
Strava no bud si nieco jednoduche budes varit alebo potom hlavne v tvojom okoli najdes kadejake vyvarovne, kantiny a ine menu-style gastrá kde sa nachalujes za 3-4€ (polievka, chod, pitie).
Keď mi má ísť trolejbus zo zastávky Námestie Franza Liszta, kde je tá zastávka, Bratislavčania?
Toto je pohľad z hlavnej stanice, môže mi niekto zaznačiť, kam mám ísť?
Prípadne je na nete nejaká mapa, kde sú pekne zobrazené všetky zastávky MHD?
Toto je pohľad z hlavnej stanice, môže mi niekto zaznačiť, kam mám ísť?
Prípadne je na nete nejaká mapa, kde sú pekne zobrazené všetky zastávky MHD?
Je to zastavka hned pod hlavnou stanicou, na sancovej (z tohto pohladu pojdes rovno dole a nasledne vlavo). Toto ti pomoze: http://imhd.zoznam.sk/ba/mapy-schemy.html
-
Radioactive_Mouse
Light Professional
na hlavnej stanici nasadnes na trolejbus 201 alebo 210 a Námestie Franza Liszta je hned prva zastavka ... alebo pojdes dole pesi takych 5 minut prejdes cez prechod a hned vlavo je zastavka Námestie Franza Liszta
ak mas android (mozno aj na ios) odporucam stiahnut aplikaciu iTransit bratislava
ak mas android (mozno aj na ios) odporucam stiahnut aplikaciu iTransit bratislava
Votrem sa do tejto témy. Viete mi niekto na mape zaznačiť, kde presne sa nachádzajú zastávky na Račianskom mýte, ktoré spomínam nižšie? Lebo tam budú prestupy s časom okolo dvoch minút, a asi nebudem mať čas to tam hľadať. Čiže:
Račianske mýto >>> smer ZOO (linka 31,39, kde nastúpiť?)
Račianske mýto >>> smer Na pantoch (linka 59, kde nastúpiť?)
K+ istá.
Račianske mýto >>> smer ZOO (linka 31,39, kde nastúpiť?)
Račianske mýto >>> smer Na pantoch (linka 59, kde nastúpiť?)
K+ istá.
-
Hellboy248
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Vďaka za odpoveď, podľa Street View je tam jednosmerka, ako tam môžu stáť linky pre oba odlišné smery? 
// aha, vidím, že si editol post, idem to pozrieť.
// chápem, vďaka, K+
//autoeditácia príspevku (09 Sep 2013, 16:57)
Ešte sa opýtam, podľa tejto mapky: http://imhd.zoznam.sk/ba/mapa-schema-fu ... 30902.html
Na tej zastávke nad Mýtom, kde by mala stáť 59, nie je v zozname liniek. Je to len chyba?
Sorry za otravovanie.
// aha, vidím, že si editol post, idem to pozrieť.
// chápem, vďaka, K+
//autoeditácia príspevku (09 Sep 2013, 16:57)
Ešte sa opýtam, podľa tejto mapky: http://imhd.zoznam.sk/ba/mapa-schema-fu ... 30902.html
Na tej zastávke nad Mýtom, kde by mala stáť 59, nie je v zozname liniek. Je to len chyba?
Na tej mapke nieje vzdy pri kazdej zastavke napisane ktore cisla busov tam stoja (nie vzdy by sa to tam zmestilo.)
Konkretne ta 59 je kusok vyssie spomenuta (zastavka Ursinyho)
Konkretne ta 59 je kusok vyssie spomenuta (zastavka Ursinyho)
Díky, a ešte (snáď) posledný spam. 
Ak si chcem kúpiť/kupovať zľavnený predplatený cestovný lístok, potrebujem si vybaviť aj ich Bezkontaktnú čipovú kartu, alebo mi stačí ISIC preukaz, ktorý mi dá škola?
Ak si chcem kúpiť/kupovať zľavnený predplatený cestovný lístok, potrebujem si vybaviť aj ich Bezkontaktnú čipovú kartu, alebo mi stačí ISIC preukaz, ktorý mi dá škola?
-
Radioactive_Mouse
Light Professional
Staci isic ale najskor si ho musis v skole aktivovat
Ako je to v BA s TAXI? Budúcu nedeľu sa potrebujem dostať z Hl. stanice na Mlyny, budem mať kufor a cestovnú tašku, tak MHD asi nevyužijem. Je lepšie objednať si TAXI dopredu, telefonicky, alebo mám jednoducho nastúpiť do jedného z tých, čo stoja na Hlavnej? Na akej úrovni sa tam pohybujú ceny za tých max. 10 min. jazdy?
do taxikov co stoja nenastupuj, lacnejsie je zavolat si cez telefon, napr. caribic je zevraj stych lacnejsich, vychadza to zhruba na 6-7e
popripade si tu pohladaj nieco ine
popripade si tu pohladaj nieco ine
Kód: Vybrať všetko
CARIBIC´S TAXI 16 555
minimálne cestovné 3,30 €
v meste a mimo mesta 0,93 €/km
na objednávku 0,46 €/km
čakanie 0,27 €/min-
nejakymarko
Addict
z hlavnej som na mlyny chodil rok, nabaleny oblecenim a jedlom od mamky a tou natrieskanou mestskou sa to da aj tak zvladnut.
mne teda to pohodlie v taxiku za 6-7€ nestalo
mne teda to pohodlie v taxiku za 6-7€ nestalo
Nehrozí mi ale za veľa batožiny pokuta?
-
nejakymarko
Addict
po spravnosti by si si mal kupit listok pre batozinu za 0,35€, ale pravdu povediac nikdy som si ho nekupil a nemam pocit, zeby niekedy revizor riesil batozinu, ale zasa nikdy nevies, na akeho exota narazis...
Batozinu som tiez este nevidel ziadneho revizora riesit. Moze mi ale niekto vysvetlit tuto logiku, ktora stoji za kazdotyzdennym nosenim si 4 kil ponoziek a triciek domov v natrieskanej taske aby to mamicka oprala? Fakt je taky problem pouzit pracovne ktore su vsade v Mlynskej, oprat si to a domov ist s prazdnym batohom?
//autoeditácia príspevku (15 Sep 2013, 23:14)
Batozinu som tiez este nevidel ziadneho revizora riesit. Moze mi ale niekto vysvetlit tuto logiku, ktora stoji za kazdotyzdennym nosenim si 4 kil ponoziek a triciek domov v natrieskanej taske aby to mamicka oprala? Fakt je taky problem pouzit pracovne ktore su vsade v Mlynskej, oprat si to a domov ist s prazdnym batohom?
//autoeditácia príspevku (15 Sep 2013, 23:14)
Tak ja som do prania idiot, ale zo základných vedomostí z domácnosti viem, že sa to zhruba rozdeľuje na biele, čierne a farebné, čiže tri práčky, ak by každá zhltla pol hodinu, tak je to hodina a pol na jedného, čiža ak by sa 10 ľudí férovo prestriedalo, tak by jedna práčka šla nonstop. Všetkým by sa teda neušlo. Nehovoriac o tom, že sa za to pranie často platí, aj keď iba pár eur. Neviem ako ostatní, ale ja oblečenie, ktoré "miniem" za týždeň narven aj do batohu (zopár tričiek, nejaké nohavice, prípadne pyžamo, a ponožky a trenky nezaberajú nič. A keď viem, že mama prať bude, myslím, že jej nebude vadiť ak jej do práčky hodím aj moje veci, ktoré si už roztriedim vopred, čiže žiadna robota. Taktiež, na mojom intráku s malou rozlohou a bez balkónu mám problém vysušiť osušku, nie ešte opraté veci, a to je u mňa asi najväčšia brzda. U iných to samozrejme nemusí platiť.
-
Hellboy248
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
pressburg or easytaxi najlacnejsieInnocence napísal:Ako je to v BA s TAXI? Budúcu nedeľu sa potrebujem dostať z Hl. stanice na Mlyny, budem mať kufor a cestovnú tašku, tak MHD asi nevyužijem. Je lepšie objednať si TAXI dopredu, telefonicky, alebo mám jednoducho nastúpiť do jedného z tých, čo stoja na Hlavnej? Na akej úrovni sa tam pohybujú ceny za tých max. 10 min. jazdy?
Je úschovňa batožiny na hlavnej stanici bezpečná? Myslím teda, že ak si tam nechám od rána do nejakej štvrtej kufor, či si ho potom aj nájdem, má niekto skúsenosti?