Nákup s USA
Nákup s USA
Chcem si objednať tieto hodinky s tejto stránky http://www.promenadewatches.com/catalog ... cts_id=200
Platí sa to kartou alebo PayPal. A za 40,50 doláru mi ich pošlú až domov na Slovensko. Je to bezpečné, nemusím sa báť že mi pošlú dáke repliky alebo mi nepošlú nič, čo keď sa stratia po ceste??
Platí sa to kartou alebo PayPal. A za 40,50 doláru mi ich pošlú až domov na Slovensko. Je to bezpečné, nemusím sa báť že mi pošlú dáke repliky alebo mi nepošlú nič, čo keď sa stratia po ceste??
Re: Nákup s USA
Cavte, chcel by som nieco z USA objednat.
Cena tovaru je cca 3000$ a chcel by som vediet kolko v konecnom dosledku tovar bude stat mna.
(cca doprava, dane? poplatky? clo? ...??)
Cena tovaru je cca 3000$ a chcel by som vediet kolko v konecnom dosledku tovar bude stat mna.
(cca doprava, dane? poplatky? clo? ...??)
odkial mame vediet, kolko bude stat doprava?
dane a clo su percento z hodnoty
dane a clo su percento z hodnoty
okej preskocme temu doprava, prejdime skor k tym poplatkom, nieco konkretnejsie, mame sumu 3000$ za 10 kg autodielov, kolko to realne vyjde mna?
edit: resp. exisuju nejake grify? zeby som sa dohodol s clovekom ze nech mi to preda akoze za ja neviem 55$ a urobim 2x platbu za 55$ a (celok-55$) na druhy krat.
Cize bude doklad ze to stoji 55$, ja doklad o zaplateni predmetnych 55$, takze clo by nemalo byt nejake extra a ani dan, right?
edit: resp. exisuju nejake grify? zeby som sa dohodol s clovekom ze nech mi to preda akoze za ja neviem 55$ a urobim 2x platbu za 55$ a (celok-55$) na druhy krat.
Cize bude doklad ze to stoji 55$, ja doklad o zaplateni predmetnych 55$, takze clo by nemalo byt nejake extra a ani dan, right?
spočítaš si cenu tovaru + poštovné, z toho zaplatíš 20% daň a cca 4% clo...
DPH sa platí od 22€ vyššie (29 dolárov cca), clo od 150€ myslím.
Či a ako sa dohodneš s predajcom je už na tebe.
DPH sa platí od 22€ vyššie (29 dolárov cca), clo od 150€ myslím.
Či a ako sa dohodneš s predajcom je už na tebe.
Okej super to je dobra info, a este sa teda opytam, je to realne riesenie? Myslim ci v tom niesu nejake zadrhle ak by som to s "financovanim" riesil ako hore uvedene (teda fiktivna hodnota balicka a nasledne vyrovnanie sa s predavajucim pomimo)
No colnici zas nie su uplne drbnuty a ked budu vidiet v krabici turbo na ten tvoj parnik, mozu to riesit ako podvod alebo vyrataju clo z beznej ceny.
parnik uz turbo ma, druhemu sa zamalilo
ale nie, nejde o turbo, ide praveze o komponenty okolo turba, cize intercooler, hadice, spony, trubky, downpipe, wg downpipe, nejake adaptery a drobnosti + dost drahy soft (co z lic keyu nevycitaju ze stoji 600 dolacov) a handy pc.
Tudiz sa mi nuka druha otazka, aka je rozumna cena za tuto kopu hliniku, zeleza, hadic a cd?
Tudiz sa mi nuka druha otazka, aka je rozumna cena za tuto kopu hliniku, zeleza, hadic a cd?
ja len taká poznámočka ak by niekto náhodou nevedel, tak v prípade ,že sa bude platiť aj CLO tak DPH sa počíta z ceny tovaru + cla
presne ako pise M@rt1n
najprv sa prirata clo a potom k tomu celemu DPH
co je aj zvlastne, tak DPHcko pojde aj na cenu dopravy (ktoru vycitaju z faktury ktoru od teba budu chciet aby ti to vsetko pekne vyuctovali a naplnili statnu pokladnicu
)
najprv sa prirata clo a potom k tomu celemu DPH
co je aj zvlastne, tak DPHcko pojde aj na cenu dopravy (ktoru vycitaju z faktury ktoru od teba budu chciet aby ti to vsetko pekne vyuctovali a naplnili statnu pokladnicu
Ano ja len chcem vediet v pripade dohody s predavajucim ze mu to vycvakam na dva krat povedzme ze cena tovaru bude 3000$, na FA sa dohodneme na sume 400$, a poslem mu 2 platby, 400$ (aby som mal vypis k FA) + 2600$ "mimo fakturacne vyrovnanie".
Je moznost takymto sposobom redukovat poplatky? Alebo to je na tenkom lade?
Moznost odhadnut skutocnu cenu tovaru vidim na minimum, na to by museli mat inych odbornikov lebo dany tovar je neznackovy, zakazkova vyroba a jeho cena priamoumerne zalezi od akosti tovaru, kvalite prevedenia, pouzite materialy etc...
Je moznost takymto sposobom redukovat poplatky? Alebo to je na tenkom lade?
Moznost odhadnut skutocnu cenu tovaru vidim na minimum, na to by museli mat inych odbornikov lebo dany tovar je neznackovy, zakazkova vyroba a jeho cena priamoumerne zalezi od akosti tovaru, kvalite prevedenia, pouzite materialy etc...
Neni to vobec zly napad. Ak sa ti podari takto to poriesit s predajcom tak preco ne.