Krádež notebooku
Krádež notebooku
Zdravím, existuje software, ktorý by mi pomohol dostať sa k notebooku po jeho odcudzení? Ešte mi ho neukradli, samozrejme, ja len z preventívnych dôvodov.
Počul som o programe, ktorý sa spúšťa po spustení Windowsu a vždy spraví cez webku fotografiu človeka, ktorý s ním pracuje a odošle ju mailom. Viac by ma ale zaujímalo niečo, čím by sa dala zistiť poloha notebooku, neexistuje nejaká aplikácia, ktorá po spustení vygeneruje napr. GPS súradnice prihlásenia a pošle ich na mail/zapíše do nejakej databázy?
Počul som o programe, ktorý sa spúšťa po spustení Windowsu a vždy spraví cez webku fotografiu človeka, ktorý s ním pracuje a odošle ju mailom. Viac by ma ale zaujímalo niečo, čím by sa dala zistiť poloha notebooku, neexistuje nejaká aplikácia, ktorá po spustení vygeneruje napr. GPS súradnice prihlásenia a pošle ich na mail/zapíše do nejakej databázy?
Re: Krádež notebooku
Skús pozrieť eset anti-theft ale neviem presne čo dokáže
-
typek61
Darca
- Kontaktovať používateľa:
kazdy sikovnejsi uzivatel si preinstaluje windows 
Kazdy kto ukradne notebook sa s nim najprv chvilu zabava a az potom ho preda. Ver mi, uz som takych strojov nakupil...
-
Michaelo
Hardcore addict
Intel ma svoj Anti Theft ktory podporuje kazdy ultrabook a aj niektore notebooky. Vyhodou je, ze je v samostatnom chipe, a book sa neda pouzivat ani po vymene HDD.
Nechcem zakladat zbytocne novu temu tak to tu obnovim.
Co si myslite o eset anti-thefte? ma to nejaky vyznam?
Nenarobi to nejaky "mess" v pc? pyta to odo mna nejake fiktivne ucty, aby som si zahesloval win atd..
Co som to testoval tak to nespravilo ani foto cez webku, len screen z plochy a IP adresu.
+myslim ze vacsina ludi ked uz ukradne pc tak ho rovno zformatuju.
No na druhej strane najde sa aj par blbych ludi co zapne pc v povodnom stave a aspon ta IP adresa by nebola odveci.
Co si myslite
Co si myslite o eset anti-thefte? ma to nejaky vyznam?
Nenarobi to nejaky "mess" v pc? pyta to odo mna nejake fiktivne ucty, aby som si zahesloval win atd..
Co som to testoval tak to nespravilo ani foto cez webku, len screen z plochy a IP adresu.
+myslim ze vacsina ludi ked uz ukradne pc tak ho rovno zformatuju.
No na druhej strane najde sa aj par blbych ludi co zapne pc v povodnom stave a aspon ta IP adresa by nebola odveci.
Co si myslite
-
Chalesnik
Medium Professional
tak ako vravis ak to ukradne daky 'suflikant' tak sa t mozno ho podari vypatrat, no kazdy normalny clovek preinstaluje win.... ja ho mam vytvoril som si ucet len tak zo zvedavosti a pise mi to optimalizovane.... ten fantomovy ucet mi vadil cize ho daj vytvorit on ta prestane otravovat hlaskami a potom ho mozes odstranit
-
hojko
Site Admin
Ako pise Chalesnik, zalezi, kto dostane do ruk ten notebook. Keby som ho dostal, tak ako prve co urobim, tak to je format disku a novy system, ten stary by som rozhodne ani nepripajal k internetu.
Jo ale je stale x ludi ktorych to nenapadne lebo nesu moc znaly... No zas na druhej strane nebudu mi bezat na pozadi nejake zbytocne aplikacie ak si aktivujem ten anti-theft? prip. nieje nahodou mozne ze bude takyto program monitorovat moju beznu aktivitu na pc?
-
Chalesnik
Medium Professional
nie ten anthitheft nerobi nic pokym sa neprihlasis na stranku a nenahlasis notebook ako kradnuty.... vtedy zacne tobit fotky z kamery a hladat polohu... blizsie informacie su na stranke esetu ale pocas normalneho pouzivania pc ani nezatazuje ani nic nerobi lebo je sucastou esetu je to len ako funkcia
-
vladenko007
VIP
Ale musí byť pripojený na internet že? Ak niekto kúpi kradnutý notebook, ale nepripojí sa na net tak mu nič nehrozí. Správne som pochopil?
-
Chalesnik
Medium Professional
Tak tento anthitheft od esetu funguje cez net, spoliehaju sa ze ked ti ho dakto ukradne tak sa prihlasi cez ten fantomovy ucet dajmetomu a ide si pozret co 'ukradol' ake dolezite veci a tym padom ho to najde 
//autoeditácia príspevku (18 Mar 2014, 15:15)
nemam vsak prestudovany ten anthitheft od intelu ako funguje mozno ze to maju osetrene nejako lepsi
//autoeditácia príspevku (18 Mar 2014, 15:15)
nemam vsak prestudovany ten anthitheft od intelu ako funguje mozno ze to maju osetrene nejako lepsi
-
Michaelo
Hardcore addict
Ten od intelu tiez cez net, ale ak mas book co podporuje Simky tak ho dokazes zablokovat aj cez SMS.
Taktiez sifrovanie je omnoho lepsie. Ani format HDD nijako nepomoze.
Taktiez sifrovanie je omnoho lepsie. Ani format HDD nijako nepomoze.
Niekde som cital o antithefte od intelu,.. ak som to spravne pochopil, nasadia nejaky cip na hdd a pomocou neho vedia vystopovat notebook.
To maju ale len niektore modely alebo to poskytuju za nejaky doplatok?
To maju ale len niektore modely alebo to poskytuju za nejaky doplatok?
-
Michaelo
Hardcore addict
Maju to vsetky Ultrabooky a niektore notebooky. To si treba overit. A nie je to na cipe HDD ale na maticnej.
Niekde tu na fore som o tom spravil davnejsie temu.
Niekde tu na fore som o tom spravil davnejsie temu.
Hm no moj notebook tuto sluzbu nema
ak by si chcel niekto precitat viac o tejto sluzbe:
HP Support
Intel
ak by si chcel niekto precitat viac o tejto sluzbe:
HP Support
Intel
-
hrban
Addict
intel to dáva momentálne ku každému procesoru i7, snáď od sandy bridge, s novými radmi procesorov plánovali rozšíriť aj na i5
btw čo ja viem, ten čip je priamo v procesore a nie na matičnej a čo to dokáže je len kompletne uzamknúť PC, zašifrovať dáta a zobraziť text na obrazovke, (adresa meno majiteľa alebo čo si bude dotyčný priať) odomknúť sa to dá jedine ak požiadaš intel o odomknutie.
//autoeditácia príspevku (18 Mar 2014, 20:15)
btw intel končí s anti-theft technology. po januári neakceptujú platby a 2015 je koniec služby.
http://www.intel.com/content/www/us/en/ ... e-faq.html
btw čo ja viem, ten čip je priamo v procesore a nie na matičnej a čo to dokáže je len kompletne uzamknúť PC, zašifrovať dáta a zobraziť text na obrazovke, (adresa meno majiteľa alebo čo si bude dotyčný priať) odomknúť sa to dá jedine ak požiadaš intel o odomknutie.
//autoeditácia príspevku (18 Mar 2014, 20:15)
btw intel končí s anti-theft technology. po januári neakceptujú platby a 2015 je koniec služby.
http://www.intel.com/content/www/us/en/ ... e-faq.html
Aj na i5 Haswell?
//autoeditácia príspevku (18 Mar 2014, 20:22)
aha tak uz je to jedno
//autoeditácia príspevku (18 Mar 2014, 20:22)
aha tak uz je to jedno