Biznis??
-
hardstyle_owned
Light Expert
Biznis??
Zdravím. Mám v pláne skupovať veci z netu (ebay) a pod.. a distribuovať to ľuďom v okolí.. cca 10km.. napr. Vodne fajky príslušenstvo, nejaké špeciálne predmety čo sa nedajú kúpiť, alebo su pre ludi drahé.. Kúpil by som za napr. 7€ predal za 10.. nechcem zbohatnúť, ale vyšlo by mi.mesačne niečo okolo 50-60€. Nevadilo by to štátu(dane) že takto dealujem veci ?.. pretože mi je divne prečo takéto niečo nerobí každý. Čo je vtom za hacik?.. Ďakujem za.názory.
Re: Biznis??
Každý to nerobí, pretože každému sa neoplatí to robiť kvôli 50-60€ mesačne, čo niekto dokáže minúť za 1-2 dni. Ak by to vynášalo mesačne 600-1000€, už by to robilo viac ľudí.. ale to už by vadilo aj štátu a musel by si sa zaregistrovať.. živnosť, sro... odvádzať dane z príjmu a tak.
-
Scorpion90
King
Navyše ak to dokážeš ty, je pravdepodobné, že to dokáže aj niekto iný.. keď si spočítaš náklady na kúpu + distribuovanie, energiu, kt. do "biznisu" vložíš, tak prídeš na to, že sa ti to za také prachy vôbec neoplatí..
musíš vedieť čo kupovať...na vodných fajkách zarobíš málo, lebo do nich aj málo dáš
aby sa to oplatilo by si musel takto predávať veci čo sú oveľa drahšie, teda by si v tom mal zákonite viac peňazí a tým aj väčší zisk..háčik je však v tom, že pri vyšších sumách už je to risk, lebo nevieš či sa ti vrátia atd
a ďalšia vec je tá, čo už ti písali predomnou
netvrdím však, že sa to nedá
aby sa to oplatilo by si musel takto predávať veci čo sú oveľa drahšie, teda by si v tom mal zákonite viac peňazí a tým aj väčší zisk..háčik je však v tom, že pri vyšších sumách už je to risk, lebo nevieš či sa ti vrátia atd
a ďalšia vec je tá, čo už ti písali predomnou
netvrdím však, že sa to nedá
Mozem len povedat ze v tomto "biznise" mam kamarata co este tusim chodi aj na strednu a priviraba si 500+€ mesacne, co pri jeho vynalozenej energii je velmi slusny vydelek.
Samozrejme si ale koleduje o pekny prusvih ale to uz je ina...
Samozrejme si ale koleduje o pekny prusvih ale to uz je ina...
vodne fajky sa z ebay neoplatia .... a ked si pozres bazarove portaly www.bazXX.sk alebo bazary na facebooku tak vsetky tie veci su z ciny a nie len ebay lebo aj ten je oproti niektorym obchodom drahsi a tiez nezozenies fake veci ...treba mat nos nato co kupovat ... oblecenie napr musis mat vela veci skladom lebo niekto chce biele niekto cierne , niekto s niekto xl ,
ano hovorim o VF biznise ale dalej to rozpitvavat nejdem, kde je vola tam je cesta a kto umi ten umi.
-
PhYs0c
King
- Kontaktovať používateľa:
-aj keby zarába 50€ mesačne musí si založiť živnosť
-čo znamená mesačne 50€ ? ak to znamená celý mesiac nerobiť nič iné tak sa to nikomu neoplatí, ale ak to znamená 2x do mesiaca dostať objednávku, objednať a predať tak sa to oplatí každému
-vôbec to neni o tom drahé kupovať a drahé predávať, je to o tom nakúpiť čo najlacnejšie a predať čo najdrahšie, volá sa to marža (môžeš mať lepší biznis ak kúpiš za 1€ a predáš za 10€ ako keď kúpiš za 1000€ a predáš za 1050€ )
samozrejme pre kupovanie vecí z číny je ľahšie robiť to načierno (obchádzať certifikáty, CLO, daň)
-čo znamená mesačne 50€ ? ak to znamená celý mesiac nerobiť nič iné tak sa to nikomu neoplatí, ale ak to znamená 2x do mesiaca dostať objednávku, objednať a predať tak sa to oplatí každému
-vôbec to neni o tom drahé kupovať a drahé predávať, je to o tom nakúpiť čo najlacnejšie a predať čo najdrahšie, volá sa to marža (môžeš mať lepší biznis ak kúpiš za 1€ a predáš za 10€ ako keď kúpiš za 1000€ a predáš za 1050€ )
samozrejme pre kupovanie vecí z číny je ľahšie robiť to načierno (obchádzať certifikáty, CLO, daň)
Kamarát takto "kšeftuje" s mobilmi, avšak len v rámci SR. Je študent, dokáže si pár stovák mesačne zarobiť, a navyše kŕmi svoje hobby (mobilné technológie), mení telefóny, atď.
Štátu to určite vadiť nebude. Avšak ako písali nado-mnou, za 50-60€ sa ti to neoplatí, keď si predstavíš koľko času a úsilia do toho vložíš. Medzi známymi je to o hovne, začni na inzerciách, a ideálne s elektrinikou, ktorá sa masovo predáva a na Ebay-i sa dá zohnať lacnejšie. Mobily nie sú zlá voľba.
Bol by si frajer, keby si sem objednávam čínske modely napríklad od Xiaomi za slušné ceny, tam by si určite zarobil, ak by sa podarilo.
Štátu to určite vadiť nebude. Avšak ako písali nado-mnou, za 50-60€ sa ti to neoplatí, keď si predstavíš koľko času a úsilia do toho vložíš. Medzi známymi je to o hovne, začni na inzerciách, a ideálne s elektrinikou, ktorá sa masovo predáva a na Ebay-i sa dá zohnať lacnejšie. Mobily nie sú zlá voľba.
Bol by si frajer, keby si sem objednávam čínske modely napríklad od Xiaomi za slušné ceny, tam by si určite zarobil, ak by sa podarilo.
No to by som si nebol az taky isty ze "statu to urcite vadit nebude".To ze by islo o relativne male sumy este neznamena ze by sa nezacal onho zaujimat danovy urad,ked viem ze kontroluju aj napr.iba zeny materskej ktore si takto privyrabaju cez inzeraty s oblecenim..
mne asi unika pointa, ale preco potrebujem niekoho, aby mi nieco kupil cez ebay, ked si to mozem kupit sam?
-
audiotrack
VIP
pointa je v nevedomosti. Existujú ľudia čo o ebayi a nakupovani z číny nič nevedia. Dokonca netušia čo je to paypal. A keď takémuto človeku ponúkneš smartfon za 150€ (fake) tak kúpi rovno 5jackb napísal:mne asi unika pointa, ale preco potrebujem niekoho, aby mi nieco kupil cez ebay, ked si to mozem kupit sam?
-
hojko
Site Admin
Celkom vhodnym prikladom je aj cyklisticke oblecenie, ale to je urcene pre uzku skupinu ludi. Z iOfferu sa to da kupit za 40 eur a predavaju to v obchodoch na nete za 120-150 eur. Na jar som to pozeral, este aj obrazky boli totozne, ani na tom si nedali zalezat. A co z toho, ze sa im jedno z piatich vrati na reklamaciu??? Vsak to mozu dat krajcirovi za 3 eura zosit, ak sa nieco potrha alebo rovno poslat nove, aj tak su stale v krasnom zisku.
Ako pise audio, treba vediet co kupit a co predat.
Ako pise audio, treba vediet co kupit a co predat.
-
hardstyle_owned
Light Expert
Rozmýšľal som o tom a snáď nájdem nejaky sortiment. Ale skôr ma zaujímajú tie dane a postihy ak by sa na to prišlo. Keďže nemám živnosť, chodím do školy takže nepodávam ani danove priznanie.
-
drop
Medium Star
takych ludi ako si ty je mnoho. rozdiel je len v tom, ze niekto to robi vo velkom okato a niekto to robi zas tak, ze ma par veci a nevypisuje do inzeratov, ze ma este 20ks+ skladom. je to velke riziko, tak skus popri skole par e zarobit a ked ti to pojde zaloz si zivnost nech to je aspon "trochu" legalne kedze isto nebudes vystavovat kazdemu faktury...
-
PhYs0c
King
nie som si istý ale zdá sa mi, že ako študent máš nejaké úľavy na odvodoch, ak by to tak bolo nemôžeš spraviť nič lepšie ako si tú živnosť založiť a robiť to legálne..ak sa po škole zamestnáš tak ďalej bude za teba platiť odvody zamestnávateľ, čiže zase sa vyhneš plateniu odvodov
-
Stoporko
VIP
Toto je typický príklad šedej ekonomiky. Kým ti na to neprídu, si v pohode. No keď ti na to prídu daňováci - bonzne ťa závistlivý kamarát alebo príbuzný, nahnevaný zákazník...máš u seba daňovú kontrolu a si v péčku. Celkom slušná pokuta, ak nie aj kriminál (nechce sa mi to hľadať v zákonoch). Zváž si to aj z tejto strany.
-
hojko
Site Admin
Stoporko: Myslim, ze danova kontrola je len v pripade podnikatelov, nie akychsi podomovych spostredkovatelov tovaru medzi kamaratmi, ktory nema ziadnu zivnost, ziadnu firmu a ani nic podobne 
-
Stoporko
VIP
v tom prípade mu môžu našiť nelegálne obohacovanie sa (trestný čin?), nelegálne podnikanie - tuším priestupok na úseku živností. Stále nič príjemné. Ale áno, veľa, najmä žien na materskej, si takto "privyrába."
-
hojko
Site Admin
A kolko zien na materskej bolo obvinenych, resp. odsudenych za nieco take, co praktizuju napr. na mimibazar.sk??? Nepoznam ani jeden pripad.