Adapter notebooku stále bliká a nenabíja.

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Lakyboy
Amateur
Amateur

Adapter notebooku stále bliká a nenabíja.

Príspevok od používateľa Lakyboy »

Zdravím,

mám problém, ked zapojím môj notebook Asus K50AF na adaptér (el. napájanie) adaptér začne len blikať a nenabíja. Zároveň je môj book úplne vybítý a tak ho neviem zapnúť. Skúšal som už power draining aj resetovať BIOS no stále bez zmeny. Skúšal som aj iný adaptér tiež kompatibilný s Asus-om no má rovnaký problém. Čo s tým ?

Ďakujem za akúkolvek reakciu :)
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Adapter notebooku stále bliká a nenabíja.

Príspevok od používateľa kukiak »

ze problem nebude v adapteri, ale v notebooku :-/. Na tom kompatibilnom si dobre nastavil napatie a pod? Ci to bol original?
Gangy
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Gangy »

S tym druhym adapterom si ho aspon zapol? Mozno odisla aj baterka aj adapter.
Ak nie tak bude asi doska v hajanoch.
Lakyboy
Amateur
Amateur

Nezapol som ho ani s jedným adaptérom, a mám doma dva Asus notebooky takže ten adaptér bol určite kompatybilný. A s tým že by mi odišla MB sa nejak nechcem zmieriť :D ... A ak by to aj bol problém s MB nemáte tušenia kde by ten problém nastal a či by bolo možné ho nejak opraviť ? :)
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Ked uplne odpojis baterku a pripojis adapter zmeni sa nieco?
Ked odpojis baterku a par krat sa ho pokusis zapnut (s odpojenym adapterom), potom pripojis baterku aj adapter, zmeni sa nieco?
Lakyboy
Amateur
Amateur

Skúšal som obe varianty a bezozmeny. Adaptér stále bliká, notebook sa nenabíja a nezapne. :?
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

blikanie adaptéru znamená skrat, doska by taký veľký skrat nedala, aby vyhodili tú poistku čo má adaptér,
ja to vidím na kábeláž od koncovky vo vnútri NB do dosky, skús ich prekontrolovať poprípade pozri či sa to niekde neulomilo a nespojilo/nie sú prehorené káble/koncovky, alebo si zlomil ten kolík dierke, premeraj či to nehádže skrat medzi DC+/- pri odpojenom kábli od dosky poprípade skús vymeniť ten káblik priamo na tvoj NB, mrkni na ebay, stojí to do 10€, malá investícia a možno ho to oživí
konkrétne tento myslím
http://i00.i.aliimg.com/photo/v0/634345 ... E_K53U.jpg

poprípade zas kabeláž od dosky k baterke, ak nie tak je to doska, ale zas to bude len tá čast napájania, nie nejaká vážna závada dosky, toto by teoreticky mohol niekto kto odberal amaterské radio 2011/2012.. zvládnuť opraviť :D

//autoeditácia príspevku (11 Sep 2013, 10:56)
mrkni na toto

zhruba 50 sec
ukazuje charging circuit na nejakej staršej doske laptopa, to bude na 90% vadné niekde tam, akurát v tom videu nieje kabeláž ale ten asus ju bude isto mať
Napísať odpoveď