Olej Fiat ducato

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
mihalswk
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Olej Fiat ducato

Príspevok od používateľa mihalswk »

Ahojte, mám Fiat ducato 2,3JTD , chcel som sa spýtať že aké filtre treba meniť pri každej vymene oleja ? staci olejový ? Pri prvej vymene bol meneny olejovy a vdzuchovy.

A ešte 10w40 alebo 5w40 ? jazdim tak cca 320 km denne a kolko litrov ? :P

Ďakujem :plus:
tomasmate
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Olej Fiat ducato

Príspevok od používateľa tomasmate »

Dal by som tam 5W40 a preventívne vymenil aj palivový filter spolu s olejovým.
mihalswk
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

mam v ponuke Selénia WR 5W-40 co vy nato ? a este kolko litrov treba pls ? :P
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Pri každej výmene by som menil olejový filter a vzduchový filter. Kabínový filter by som menil vždy pri druhej, poprípade tretej výmene a palivový filter po odjazdení cca 100 000km. A koľko oleja do tvojho auta môžeš dať, to musíš zistiť z manuálu. Určite tam bude písané, aké množstvo akého oleja sa používa. A ak už budeš meniť olej, tak odporúčam Valvoline Durablend Diesel 5W-40. Ja osobne som dával teraz nedávno do svojho auta tento olej. No nebol to 5W-40 ale 10W-40. Nezabúdaj na to, že aj olej v prevodovke sa raz za čas mení. Pri mojom aute výrobca odporúča meniť olej v prevodovke každých 150 000km. Neviem ako je to pri Fiatoch.

EDIT//

Našiel som interval servisu pre moje auto. Toho intervalu sa môžeš držať aj ty, nakoľko máš tiež diesel. No len interval by som skrátil na maximálne 15 000km. Ja dodržiavam interval cca 13 000km alebo tých 12 mesiacov. Ten interval 25 000km platí iba pri long-life olejoch.

25 000km/12 mesiacov → výmena motorového oleja a olejového filtra.

50 000km/24 mesiacov → výmena motorového oleja a olejového filtra. Výmena vzduchového filtra. Výmena brzdovej kvapaliny. Výmena kabínového (peľového) filtra.

75 000km/36 mesiacov → výmena motorového oleja a olejového filtra.

100 000km/48 mesiacov → výmena motorového oleja a olejového filtra. Výmena vzduchového filtra. Výmena palivového filtra. Výmena brzdovej kvapaliny. Výmena kabínového (peľového) filtra.

125 000km/60 mesiacov → výmena motorového oleja a olejového filtra.

150 000km/72 mesiacov → výmena motorového oleja a olejového filtra. Výmena vzduchového filtra. Výmena brzdovej kvapaliny. Výmena kabínového (peľového) filtra. Výmena oleja v prevodovke.

Takto to mám predpísané je. Určite niekde na nete nájdeš presne popísaný servisný interval aj pre svoje auto. Ak nie, okopíruj toto. Len s tým, že interval čo sa týka kilometrov si upravíš podľa svojho uváženia.
tomasmate
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa tomasmate »

6,3l náplne plus 0,4l filter.
mihalswk
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

ahojte, vymenil som olej cca pred tyzdnom teraz mi zacala preblikovat kontrolka ...zostal mi este olej kastrol 5w 40 z minula teraz som tam daval seleniu 5w 40 mohol by som to doliat tym castrolom ?
Napísať odpoveď