SOČ

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
popcorn
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

SOČ

Príspevok od používateľa popcorn »

nazdar ludia. do vianoc mame odovzdat SOČ-ku, kt. ma byt z literarury. nechcem od nikoho aby mi ju to hodil na taniery len mi mozete poradit z coho by som mal pisat, z coho ste pisali vy ake mate skusenosti, aby som si dobre vybral...

dakujem za kazdu pomoc
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

Vždy je v takýchto prácach kladne hodnotené ak má nejaký prínos. Skús si teda vybrať dvoch autorov z rovnakého obdobia, a porovnávať ich tvorbu (prípadne sa zameraj iba na dve knihy a nie celú ich tvorbu). K tomu nejaká zaujímavosť a hotovo.
A nezabudni že SOČ nie je povinná a nikto ťa do nej nemôže nútiť. Ak nebudeš stíhať alebo zvládať, radšej sa vykašlať na to ako odovzdať plagiát
popcorn
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa popcorn »

no ok ale s tym ze to nieje povinne tak to neviem lebo slovencinarka to bude znamkovat a ak to mat nebudem tak za 5 takze povinne to asi je
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

potom to nie je soč, ale nejaká ročníkovka. Bude vás aj nútiť to obhajovať pred odbornou komisiou s inými študentami?
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

audio - je to už povinné, my na gympli sme to tak pred troma rokmi mali, dokonca aj obhajobu.
K téme - ja som ju robil tiež z literatúry, písal som o prínose Tolkiena k žánru fantasy. V prvom rade si treba poriadne premyslieť o čom chceš písať, žiadna improvizácia. A hlavne píš o niečom, čo poznáš, ak budeš opisovať slovenský realizmus a o Hviezdoslavovi nevieš ani mak, tak úspechy nečakaj. Proste píš o tom, čo ti je blízke, a text ti pôjde od ruky, uvidíš :)
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Mňa napadla ako téma tiež prínos nejakého prvku alebo autora v literatúre. No povinné to nemáte, ale vydieranie za známky poriadne.
Jake
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Jake »

Ja som rozpitvával komixovú literaturu, realny tzv "prinos" som zakamufloval do "autentickeho zborazenia znakov a ukazky typu komixu na danej predlohe" Znie to zlozito, len som opisal komix tod vsjo, a musim uznat ze ta socka ma neskutocne bavila, v podstate som ju celu okopiroval z jednej knihy, na konci som do bibliografie hodil asi 5 linkov z wikipedie :D Ale Komixová literautra sa ujala, venoval som sa tomu a ucitelka bola unesena :P
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

pri literture je dobra vec ze mozes povedat hocico a povedat ze si myslis ze o toto ide v tej ktorej knihe a musia ti to zobrat leb je to tvoj nazor :P
PsychoS
Professional
Professional

Príspevok od používateľa PsychoS »

SOC neni povinna to viem aj ja. Ale musel som ju robit. A dokonca dve. Takze neviem preco to nazvali tak pani profesorky. Dokonca to muselo byt aj v SOC formate.
M&M
Light Professional
Light Professional

Re: SOČ

Príspevok od používateľa M&M »

Dobry den, potreboval by som takisto pomoc pri vybere temy na ročnikovu prácu, ktoru by som už mal začat robit... Chcel by som robit niečo z fyziky ale vobec neviem co. Prosim poradte mi nejaku temu ak uz ste niekto nieco z fyziky robili, alebo len tak z hlavy čo vas napadne. Za kazdu pomoc k+.
Chcel by som niečo kde sa da lahko spravit prakticka čast, ale na tom az tak nezalezi... hlavne mi treba temu :)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

veľmi pekná oblasť fyziky je optika. Dá sa tam robiť kvantum krásnych pokusov. Napríklad lom svetla cez kryštál, prípadne si kúpiť lacné laserové ukazovátko za 2€ a pomocou zrkadiel v domácich podmienkach zmerať rýchlosť svetla...
Jeden pekný pokus som minule videl v spravodaji našej fakulty, kde merali rýchlosť svetla pomocou mikrovlnky. Môžeš sa inšpirovať napríklad aj tým: http://www.hojko.com/minecraft-t140980.html
M&M
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa M&M »

Hm, tak to sa mi celkom pozdáva, ale ako myslis to, ze sa da zmerat rychlost svetla v domacich podmienkach? Trochu tomu nechápem...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

ježiš sorry, teraz pozerám že som ti tam poslal odkaz na tému minecraftu a nie to video o ktorom píšem :D Nejako zle som to asi zkopíroval. Toto som chcel poslať, tam to máš aj ukázané ako merali rýchlosť svetla pomocou mikrovlnky: http://www.veda.muni.cz/podivejte-se/37 ... jAJND809hc
X-Faktor
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa X-Faktor »

Spravte predovšetkým niečo nové, čo ešte nebolo odprezentované, pretože tie kopírované nápady už nie sú také zaujímavé pre hodnotiacu komisiu, čiže môžno, že by Vám to ani neuznali!
Kok
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Kok »

tato tema vo mne vyvolala neskutocnu nostalgiu .. matne si rozpominam ako nas nutili do soc-ky, chodili sme na konzultacie a dokonca sme to prezentovali pred komisiou. moj pripad bol vsak opacny, nejak som sa na soc vysral a neodovzdal, kedze nasa profesorka SJ a literatury bola trosku z inej planety a nejak si tieto veci nekontrolovala, zistila to az na konci roka pri uzatvarani znamok. Vtedy uz bolo neskoro cokolvek vymyslat tak som jej povedal ze som soc odovzdal a musela ju stratit. Uznala mi to :D
martinez13
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa martinez13 »

pred 2 týždňami som bol aj ja na SOČke, no čo spravila naša škola to bol horor..
6 dní pred sočkou povedali, že kto sa jej nezúčastní (maturanti) tak si budú ťahať na praktických a musia robiť niečo v škole, a nemôže mať KOPku, samozrejme nikto si nechce ťahať a radšej si niečo spraví doma.. ja som tam išiel s polovýrobkom, nemal som to dokončené, komisia ani nevedela o čom hovorím a na konci sa ma spýtali či to stíham dokončiť do krajského kola..
tých kategórií je veľa, je z čoho vyberať, bárs aj keď učebnú pomôcku spravíte ako sa robí napr. vo photoshope retuš alebo nejakú prezentáciu s tlačítkami tak obstojíte
Napísať odpoveď