Ovládanie ľudí | ovládanie más | ovládnutie sveta

Diskusie na politické témy...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Ovládanie ľudí | ovládanie más | ovládnutie sveta

Príspevok od používateľa begbeee »

To bol začiatok, potom sa zmenila téma. Súhlasím s tým, že úvod bol trápny.
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

Čakal som kedy niekto toto načne.... No ale píšem cez telefon, takže len to najpodstatnejšie.... V prvom rade tieto veci sú založené na veľmi jednoduchých rovniciach, takže na tých New Age karmických zvratkoch sa len smejem.... Aj keď chápem, že poniektorí hľadajú niečo za tým, lebo sa im jednoduché vysvetlenie proste nepáči. Podobne ako Winstonovi Smithovi pri debate s O'brianom v románe 1984.... Totiž, čo je to vlastne moc? V zásade je to možnosť presadiť želanie svoje nad želaním iného. Toto je skutočná moc, je to otázka priorít. Či má želanie moje vyššiu dôležitosť ako želanie iného/iných. Za seba hovorím, že áno, lebo je to MOJE želanie a MÔJ záujem.... Peniaze či kontrola nad zdrojmi je len prostriedkom. Cieľom je moc. Prečo? Lebo mám určité svoje želania a vízie, ktoré chcem realizovať, a je odôvodnený predpoklad, že niektorí s nimi nebudú súhlasiť.... čo je celkom logické. Rovnako logické je aj to, že teda budem musieť konať tak, aby som ich nesúhlas či nedajbože odpor zlomil.... Tolko z hľadiska logiky....
Z hľadiska osobneho..... Mám dobrý pocit, keď veci vychádzajú ako chcem. Povedal by som, že je to silný emociálny pocit prichádzajúci zvonku. Rozhodne omnoho silnejší, ako tie podnety, ktoré si viem vygenerovať zvnútra....

Kali a slay tento mechanizmus moci opisali najlepsie....
nadl
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa nadl »

uplink napísal:hughito - tomu rozumiem, ale čo máš z moci? Preto som vymenoval veci ktoré mám z daných udalostí, alebo objektov. Avšak nerozumiem tomu čo máš z moci?

Z moci máš v mojich očiach len:

:arrow: zodpovednosť
:arrow: otravu
:arrow: ak si neni fakt rozumný a nevieš s ňou rozumne zachádzať, tak si do*ebeš karmu, alebo akýkoľvek systém to tu na Zemi funguje
:arrow: v konečnom dôsledku si nešťastný, lebo Ťa tona ľudí nenávidí preto, že ich ovládaš

Ja tam vidím len negatíva, v podstate nič, čo by spôsobovalo šťastie. A teda vychádzam zo základnej premisy že šťastie ako také je zmysel existencie.

V podstate, ak by bol po smrti ďalší život, reinkarnácia, večnosť, etc. a vďaka moci by si mal najviac bodov, a dostal by si najväčší majetok - áno, v tom prípade by som tomu úplne chápal a rozumel. Avšak systém, ak je nejaký po smrti [reinkarnácia, jednotlivé súpy až po nirvánu, večnosť, etc.] tak nie je asi založený na bodovom základe, ale skôr na vierovo-morálnom základe. A teda moc opäť neurčuje čo dostaneš, skôr čo Ti bude vzané.

Preto sa vraciame na začiatok, nerozumiem. Moc nie je argument, moc je niečo ako moč. Tiež ho nosím v mechúri a pár krát za deň zo seba vypudím, ale sám o sebe mi spôsobuje len ťažkosti a určite nie radosť.
Prílohy
California154749.jpeg
Lakyboy
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Lakyboy »

Nemyslím že by šlo o nejakú úchylku alebo čokolvek iné. Je to velmi jednoduché, ak sa chce niekto dostať na ten "vrchol" kde môže žiť svoj vysnívaný život, nemôže to dokázať sám. Nikto nezbohatol alebo nezmenil svoj život len tým, že sám nejako pracoval. Vždy ide len o to, čo najlepšie ovládnuť masu ludí ktorá pracuje za vás.

Zoberme si najvyšší stupeň zavádzania ludí ktorý poznám - televízia :D Dajme tomu (to je fakt) že skoro všetky verejné sledované televízie vlastní jedna malinka spoločnosť niekde v Izraeli (majiteľ je nečakane žid) ktorá priam diktuje to čo sa má ludom v danej zemi tlačiť do hlavy. Ludia žijú v tom že je chudaba bieda a peniaze niesú, a to len preto lebo im to niekto na úplnom vrcholku diktuje a tak si zaručuje lacnú pracovnú silu ...

No ja osobne si myslím, že schopnosť manipulovať ludí je len plus ktoré má len malé percento ludí na svete, a práve toto percento sú velmi úspešný ludia pretože vedia presvečiť ludí aby otročili (z "vlastnej vôle") a oni z toho mali "malé" provízie. Od kedy som sa o túto tématiku len trocha začal zaujímať, prestal som pozerať verejnú televíziu, čítať noviny alebo akýkolvek iný bulvár, pretože na konci každej verejnej informácie je niekto kto chce aby sme si "my nechápavý" niečo mysleli.

Obama povie že niekde v Sýrii bol spáchaný strašný čin, kde prezident použil na vlastných občanov chemické zbrane.. Všetci mu to zožerú tým zmanipuluje niekolko ludí ktorý hrdo pod jeho vlajkou pôjdu a vybojujú preňho hromadu ropy :)
Písal by som ešte dlho no obávam sa že sa to nikomu nebude chcieť čítať :D
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

A čo čítaš a sleduješ teraz? Odkiaľ máš info o tom, že za tým všetkým stoja židia? Prečo tým informáciám veríš a veril by si im, ak by boli publikované v bulvári a populárnych médiách? Myslíš si, že nejakí megabohatí židia naozaj potrebujú ovládať nejakých robotníkov na nejakom malom Slovensku?
Lakyboy
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Lakyboy »

Verím tomu preto, že som sám pátral po tom kde všade sa židovský bohatíri nachádzajú. A teda dosť odvodzujem z čítania dejepisných kníh. Stačí sa len zamyslieť nad niekým na vysokom poste, niekým velmi vplyvným, vyhladať si jeho životopis alebo čokolvek a velmi rýchlo zistíš že je to niekto židovskej národnosti...

Princezna Kate má predkov židov, predseda EU parlamentu bol žid, ludia čo doslova vlastnia medzinárodný menový fond sú židia... A tak dalej :)
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Nic nove sme sa nedozvedeli.
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

Lakyboy napísal:Verím tomu preto, že som sám pátral po tom kde všade sa židovský bohatíri nachádzajú. A teda dosť odvodzujem z čítania dejepisných kníh. Stačí sa len zamyslieť nad niekým na vysokom poste, niekým velmi vplyvným, vyhladať si jeho životopis alebo čokolvek a velmi rýchlo zistíš že je to niekto židovskej národnosti...

Princezna Kate má predkov židov, predseda EU parlamentu bol žid, ludia čo doslova vlastnia medzinárodný menový fond sú židia... A tak dalej :)
Robí sa to takto, zober národ, rozptýľ ho po svete, počkaj pár cyklov generácií a pravdepodobnosť, že má niekto aspoň jedného židovského predka v rodokmeni, za predpokladu, že žil vo väčšom civilizovanom multikultúrnom meste, odkiaľ zvyčajne pochádza väčšina významných ľudí, sa dvihne na veľmi veľmi slušné číslo. Ak k tomu prirátame kultúrne podmienenú oddanosť židovského národa velebeniu učenia sa, vede a morálnu striktnosť, výsledkom je presne to čo máme dnes. Zisti si podiel židovskej populácie napr. v USA po druhej svetovej vojne, žiaden žid tam nežije opustene na farme uprostred ničoho, ale len v urbanizovanej zóne, teda daj si tam ešte nejaký koeficient pre urbanizáciu, rastúcu pravdepodobnosť sobáša s nežidom, spusti pár cyklov (markovovske reťazce by to mohli zvládnuť) a uvidíš, že dnes nájsť významného človeka v USA so židovským predkom je v podstate štatisticky nevyhnutné. Skús toto s UK po druhej svetovej a dostaneš myslím, niečo podobné.

To, že mal niekto prababičku, židovku ešte neznamená, že ide ovláda svet, alebo že má o to záujem. Štatistiky z USA hovoria, že počty ortodoxných židov klesajú a manželstvá židov a nežidov sú dlhodobo na vzostupe, detto trend v EU. O žiadnej rasovej čistote sa už dávno nedá hovoriť.

Dejepisné aj všetky odborné knihy píšu ľudia. Obyčajní ľudia, ktorí si niečo vymyslia a niečo ukradnú od tých čo písali pred nimi. Takže všetko na čo nie je exaktný dôkaz je na 90% fantasy. To že ty si pospájaš dve a dve po svojom, je len tvoja vlastná obmedzenosť.
Lakyboy napísal:Princezna Kate má predkov židov, predseda EU parlamentu bol žid, ludia čo doslova vlastnia medzinárodný menový fond sú židia... A tak dalej :)
Princezna Kate je bezvýznamné hovno, rovnako ako sám o sebe nejaký "predseda", akú moc nad svetom majú títo ľudia bez kooperácie zo zvyškom sveta? Žiadnu. A ľudia čo doslova vlastnia mmf, to si si zase na jakej stránke prečítal? Čo už len ty vieš o mmf lol :lol: , starú belú. Sa radšej pri toľkom údajnom čítaní vzdelaj kto je, čo robí a ako funguje mmf, ako tam prebieha hlasovanie a podobne.. a potom mi tu príď ešte raz porozprávať o tom kto ho vlastní, ako je schopný rozhodovať a riadiť svet a budem spokojný.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Viď to, čo napísal slay. Papučkových detektívov tu na Slovensku máme zjavne dosť, drvivá väčšina z nich v živote žida nestretla a ešte s väčšou pravdepodobnosťou nikdy nevystrčila nôžky z rodnej krajiny...Ale odborníkov tu máme naozaj na všetko :)
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

slay napísal:Robí sa to takto, zober národ, rozptýľ ho po svete, počkaj pár cyklov generácií a pravdepodobnosť, že má niekto aspoň jedného židovského predka v rodokmeni, za predpokladu, že žil vo väčšom civilizovanom multikultúrnom meste, odkiaľ zvyčajne pochádza väčšina významných ľudí, sa dvihne na veľmi veľmi slušné číslo. Ak k tomu prirátame kultúrne podmienenú oddanosť židovského národa velebeniu učenia sa, vede a morálnu striktnosť, výsledkom je presne to čo máme dnes. Zisti si podiel židovskej populácie napr. v USA po druhej svetovej vojne, žiaden žid tam nežije opustene na farme uprostred ničoho, ale len v urbanizovanej zóne, teda daj si tam ešte nejaký koeficient pre urbanizáciu, rastúcu pravdepodobnosť sobáša s nežidom, spusti pár cyklov (markovovske reťazce by to mohli zvládnuť) a uvidíš, že dnes nájsť významného človeka v USA so židovským predkom je v podstate štatisticky nevyhnutné. Skús toto s UK po druhej svetovej a dostaneš myslím, niečo podobné.
Dohady a spekulacie.

Svojho casu som sem daval geneticku pribuznost zidov. Bolo to priblizne o tom ze zidia zijuci v napr Rusku su si ovela viac geneticky pribuzny so zidmi rozptylenych inde vo svete ako s obyvatelstvom kde ziju. Plati to aj pre zidov zijucich na blizkom vychode ktory maju ovlea viac pribuzenskych genetickych znakov so zidmi v USA ako s tam zijucimi obyvatelmi ci na jedne alebo druhej strane. Mozno neskor to pohladam aby sme to mali presnejsie.

//autoeditácia príspevku (12 Sep 2013, 8:48)
No takze som nieco k tomu nasiel.

Genetickí vedci Sachs a Bat-Miriam objavili prekvapujúcu podobnosť medzi židovskými populáciami
deviatich krajín severnej Afriky, Stredného východu a centrálnej Európy. Naopak však, medzi Židmi a
nežidmi zistili v tých istých krajinách ostré rozdiely. Pri štúdiu rozboru krvi Mourant, Kopec a
Domaniewska-Sobczak napísali knihu s názvom The Genetics of the Jews:
Pri všeobecných krvných skupinových skúškach môžeme povedať...že podporujú relatívnu
homogenitu hlavných historických židovských komunít.

Sachs, L., & M. Bat-Miriam (1957). The Genetics Of Jewish Populations. American Journal Of
Human Genetics. 9:117-126.
Mourant, A. E., A. C. Kopec, & K. Domaniewska-Sobczak (1978). The Genetics of the Jews.
Oxford, England: Clarendon Press.

Pri rozboroch krvi v dvoch veľkých štúdiách, jednej v 1977 - Bonné-Tamir, Ashbel a
Kenett a druhej v 1979 - Bonné-Tamir, Karlin a Kenett, sa zistilo, že pri použití štrnástich
polymorfických lokalít, nebol nájdený žiaden významný rozdiel medzi židovskými
populáciami z Iraku, Líbie, Nemecka a Poľska. Odhadli, že genetický rozdiel medzi nežidom
a Židom, ktorý žijú v rovnakej oblasti je 3 až 5 krát väčší ako medzi Židmi, ktorí žijú v
rozdielnych národoch. V štúdii z roku 1977 vedci poznamenali, že "za posledných 700 rokov
sa neudialo veľa miešania medzi aškenazskými Židmi a nežidovskými susedmi".

Bonné-Tamir, B., Ashbel, S., & Kenett, R. (1977). Genetic Markers: Benign And Normal Traits
Of Ashkenazi Jews In Genetic Diseases Among Ashkenazi Jews. Ed. R. M. Goodman & A. G.
Motulsky. New York: Raven Press.
Karlin, S., R. Kenett & Bonné-Tamir, B. (1979). Analysis Of Biochemical Genetic Data On
Jewish Populations II. Results And Interpretations Of Heterogeneity Indices And Distance
Measures With Respect To Standards. American Journal Of Human Genetics. 31:341-365.

Mille a Kobyliansky objavili v štúdiách dermatologlyfických údajov, že aškenazskí Židia
(východoeurópski) sú oveľa viac podobní sefardským (stredovýchodným a európskym)
Židom ako nežidovským východným Európanom.

Mille, S. & Kobyliansky, E. (1985). Dermatoglyphic Distances Between Israeli Jewish Population
Groups Of Different Geographic Extraction. Human Biology. 57: 97-111.

Kobyliansky a Livshits pri používaní skupinovej analýzy na 25 morfologických
charakteristikách odhadli, že Židia v Rusku sú 6 krát vzdialenejší Rusom ako sú Rusi
Nemcom. Zistili tiež, že sú úplne odlišní od 24 etnických skupín v Rusku, Nemecku a
Poľsku.

Kobyliansky, E. & Livshits, G. A. (1985). Morphological Approach To The Problem Of The
Biological Similarity Of Jewish And Non-Jewish Populations. Annals Of Human Biology. 12:203-
212.

Ďalšia štúdia porovnala moderných Židov k 3000 rokov starým židovským kostrám, ktoré
boli objavené na Strednom východe. Sofaer, Smith a Kaye študovali dentálnu morfológiu z
Maroka, Kurdistanu, Iraku a krajín východnej Európy. Zistili väčšiu podobu medzi široko
roztrúsenými židovskými populáciami ako medzi nežidovskými skupinami, ktoré žijú vedľa
nich. Staroveké židovské kostry sa ukázali byť ďaleko podobnejšími trom židovským
populáciám ako všetkým nežidovským skupinám okrem jednej, arabskej skupiny Druse z
11. storočia.

Sofaer, J. A., Smith, P. & Kaye, E. (1986). Affinities Between Contemporary And Skeletal Jewish
And Non-Jewish Groups Based On Tooth Morphology. American Journal Of Physical
Anthropology. 70:265-275.

Plus este napr geneticka choroba tay sachs ktora postihuje hlavne zidov, viac tu http://en.wikipedia.org/wiki/Tay–Sachs_disease

Historia nam tiez doklada ze z evolucnych dovodov si zidia uchovavali svoju cistotu hold o tom je koniec koncov aj ich nabozenstvo.
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

To nie je v rozpore s tým čo som napísal. Som celkom prekvapený, že je to len 3-5krát, lebo čakal by som vyššie číslo. Navyše je to zrejmé, keďže židia boli do druhej svetovej a skutočne segregovaní. Ak máš k dispozícii výskumy zo 70. rokov, tak to nie je boh vie aké vypovedajúce o súčasnej situácii. Ja som tu raz dával dosť aktuálne štatistiky z USA o sobášnosti židov a nežidov, poklese ortodoxných a podobne. Ďalšia vec je tá urbanizácia, robiť prieskum na celonárodnej vzorke a na vzorke veľkých miest je rozdiel. Ďalšia vec je podiel "robošov" vs "vzdelancov" u nežidov a židov, je zrejmé, že medzi nimi bude viac významných. Ďalšia vec je, jasné že židia sa vždy podporovali a prečo by nemali?

Pozri si tých slávnych a dôležitých na koľko sú židia, nehovorím, že tam nie sú 100%tný, ale je ich málo. Miešajú sa a budú sa miešať čím ďalej tým viac. Už nežijú na kraji dedín a miest, nie je voči nim verejný odpor a tabu.

To čo si postol dokazuje len to, že do druhej svetovej boli židia skutočne segregovaní a ich výstrelky do strán boli skôr výnimkou než pravidlom. Ja sa v tých všetkých židovských odnožiach nevyznám a nemám podklady o tom ako a na kom boli tie výskumy robené, takže viac z toho vyťažiť neviem. Neviem čo bol pre nich žid a čo nežid. Či brali vzorky aj na deťoch, alebo len dospelých. Aké veľké vzorky (btw. fakt by som chcel vidieť to genetické sekvencovanie v 70 rokoch ako by ho spravili na veľkej vzorke) a tak ďalej.
Napísať odpoveď