Mikrosystem

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
M4rek
Medium Star
Medium Star

Mikrosystem

Príspevok od používateľa M4rek »

Chcem si kupit do izby nejaky mikrosystem na pocuvanie hudby, je tu sice podobna tema, ale zalozim si vlastnu, kedze chcem skor mikrosystem ako reproduktory k PC.

Pri pocitaci mam 2x5W reproduktory Genius so subwooferom, ktore mi ku pocitacu stacia, ale hudba sa na tom nepocuva najlepsie, kedze ako vsetky taketo maju dunivy zvuk zo subwoofera, ktory mi pili usi.

Pozeral som po elektro obchodoch nejake mikrosystemy tak do 150€ a toto mi tak padlo do oka, ze ma 3 reproduktory a este aj basovy na boku v oboch bedniach: http://www.alza.sk/lg-fb166-d235224.htm a navyse, ma dobre hodnotenie od kupujucich.

Myslite si, ze by to bola dobra volba alebo by som sa mal poobzerat po niecom inom ? Nechcem aby to bolo prilis velke, preto chcem mikrosystem, ale zvuk by som chcel aby bol dobry. Samzrejme viem, ze nemozem cakat, ze to bude hrat ako 300 eurove systemy. Ale nemuselo by to duniet ako subwoofer, ktory mam teraz a malo by tam byt mozne pripojit USB, z ktoreho si planujem tu hudbu pustat.
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Mikrosystem

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

To že ma niečo 3 reproduktory ešte nezaručuje že to bude aj kvalitne hrať. Pozri radšej po nejakom Panasonicu či Sony.
Alebo porozmyšľaj o nejakych stereo repro k PC. Za 150 eur to bude niekde uplne inde ako tie Geniusy a nebude to dunieť.
M4rek
Medium Star
Medium Star

To je jasne, ze nemusi, ale dal som na hodnotenia ludi, ktori si to zakupili ... No chcel by som skor nieco, v com si pustim hudbu aj z CD alebo z USB bez zapnuteho pocitaca, tak preto by som velmi nechcel repraky k PC. Navyse mam len notebook, takze zvukovka v nom asi nebude ziadna slava.

Nieco taketo by bolo lepsie ako LG ? http://hi-fi-systemy.heureka.sk/sony-cmt-mx500/
Ryan Giggs
VIP
VIP

Aha, tak v tom pripade mikrosystem. Inak ho môžeš pripojiť aj k PC.

To Sony bude asi lepšie, LG nie je prave firma, ktora je vychyrena zvukom. LG bude zas funkčne vybavenejšie. A hlavne tie repraky, sice nechceš veľke, ale objem nie je samoučelny. Fyzika nepusti.
M4rek
Medium Star
Medium Star

Viem, ze sa da aj mikrosystem pripojit k PC, ale nezavisi potom kvalita zvuku aj od zvukovej karty v PC ?

A jasne, chapem, ze nemozu byt malicke repraky a hrat vynikajuco.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Zavisi to samozrejme aj od zvukovky. Ale hrať lepšie ako tie Geniusy to samozrejme bude. A o dosť.
TomKocuR
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TomKocuR »

Ja by som bral niečo takéto:
http://www.alza.sk/philips-mcm3150-d431630.htm
na rozdiel od sony to má modernejší typ výškových reproduktorov, ktorý má potenciál hrať výšky vyrovnanejšie a naboku majú tie bedničky pasív, čo je taká dokonalejšia forma bassreflexu (žiadne pazvuky od turbulencií vzduchu)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Co znamena novsi typ vyskoveho reproduktoru?
TomKocuR
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Sony má kónický výškač (čiže výškač ktorý má rovnakú konštrukciu ako ten stredobas, len má uzavretý kôš), čo je vec patriaca maximálne do začiatku 90-tych rokov. V súčasnosti sú to tie najlacnejšie výškové reproduktory, končia najviac na 16kHz a ani pod tou frekvenciou nie sú nejak vyrovnané, môžu pôsobiť ukričane. V súčasnosti sa používajú len u tých úplne najlacnejších reprosústav.
Philips má v súčasnosti najviac používaný typ výškača - hemisférický, ten zvykne mať vyrovnanejšiu frekvenčnú charakteristiku a detailnejší zvuk, textilné zvyknú končiť zhruba na 20kHz, niektoré o niečo málo vyššie. Tento typ sa v súčasnosti používa od lacných reprosústav (nie u tých najlacnejších) až po niektoré z tých úplne najdrahších (Focal Grande Utopia, B&W Nautilus).

Tie dva systémy som nepočul, takže ich zvuk nemôžem reálne porovnať, reproduktory u toho Philipsu majú ale potenciál hrať v tej cene najlepšie, takže to je systém do ktorého by som išiel ja.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Nemyslel som to tak, aby si my vysvetľoval rozdiely. Išlo o pointu. To že to ma novši vyškač neznamena z pohľadu zvuku nič. Ide o to ako to vyrobca vyladi, nie o to čo je použivanejšie a čo novšie. To môžem oponovať, že Philips ma oveľa menši basak ako Sony (10" vs 4), takže je pravdepodobne že ten Philips hlboke tony nezahra. Takisto rozsah ma nižši atd.

Netvrdim, že to Sony určite bude lepšie, tiež som nepočul, ale novšia technologia repraku, rozsah... určite nie je argument na kupu.
TomKocuR
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Ty si myslíš že tam bude výrobca niečo ladiť? Výrobca tam šupne kondenzátor do série s výškačom a bassreflex, resp. pasív (v lepšom prípade) a hotovo, všetko je len na tom ako sú spravené samotné meniče. A papierový/plastový kónus nikdy nebude hrať lepšie ako textilná hemisféra - a to je fakt.

Neviem či si niekedy v živote videl 10" basák, ale už z marketingových obrázkov musíš v porovnaní s tým iPhonom vidieť že toto 10" nie je v žiadnom prípade.
V oboch prípadoch sú použité 10cm stredobasy, u Sony v zadnom bassreflexe, u Philips v ozvučnici s pasívnym žiaričom. Nižší rozsah u Sony bude nezmysel, neviem kde si ho našiel.
U mňa teda to ako výrobca pristupuje k tomu čo robí teda určite JE argumentom na kúpu. Na reproduktoroch u Sony vidno (na rozdiel od Philipsu) snahu o maximálne šetrenie
nanana
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa nanana »

ten mikrosystem Philips som mal moznost dnes vyskusat v jednej predajni a nehra to tak ako som cakal, nejde z toho velmi cisty zvuk. Pocul som v tom zvuku akesi obcasne chrcanie ci sycanie. Takze neodporucal by som ti to, alebo skus si ho ist niekde vyskusat do predajne a sam posudis.
Ryan Giggs
VIP
VIP

TomKocuR napísal:Ty si myslíš že tam bude výrobca niečo ladiť? Výrobca tam šupne kondenzátor do série s výškačom a bassreflex, resp. pasív (v lepšom prípade) a hotovo, všetko je len na tom ako sú spravené samotné meniče.
Samozrejme. Zbiju dokopy 6 dosiek, par drôtov, veď ono to možno vyda nejaky zvuk.
TomKocuR napísal:A papierový/plastový kónus nikdy nebude hrať lepšie ako textilná hemisféra - a to je fakt.
To su hluposti. Len nezmyselne predpoklady, žiaden fakt. Fakt je ako to realne hra, nie ako by si si predstavoval že by to hrať malo.
TomKocuR napísal:Neviem či si niekedy v živote videl 10" basák, ale už z marketingových obrázkov musíš v porovnaní s tým iPhonom vidieť že toto 10" nie je v žiadnom prípade.
Hej, to som napisal blud. Je to 10 cm, takže tiež 4". Sony nema rozsah nižši, ale vyšši. A našiel som to - šokujuco- v manuali.
TomKocuR napísal:Na reproduktoroch u Sony vidno (na rozdiel od Philipsu) snahu o maximálne šetrenie
Ano a Philips použil drahšiu, špičkovu techniku. A "veža" stoji rovnako ako Sony. :D
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Michaelo105 »

Toho konkrétneho Soňáka som síce nepočul, ale tá Lg-ina hrá ďaleko lepšie ako spomínaný Philips. To sú subjektívne fakty.
nanana
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa nanana »

taký LG mikrosystém som videl dnes tiež v obchode, no neviem či to je ten istý typ, ale vyzeralo to rovnako. Chcel som si vyskusat na tom hudbu z USB, ale nedalo sa to prehrat, predavac mi povedal, ze vraj potrebujem na to pripojit monitor k mikrosystemu. Zapol mi radio, ktore vsak sustalo jak dive, takze neviem posudit, ako to hra.
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Michaelo105 »

Monitor netreba, človek má doma len jeden prehrávač, tak si zapamätá postup. Na usb tam treba jednoducho ovládač.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Michaelo105 napísal:Toho konkrétneho Soňáka som síce nepočul, ale tá Lg-ina hrá ďaleko lepšie ako spomínaný Philips. To sú subjektívne fakty.
Keď je niečo subjektivne, asi ťažko to môže byť fakt. :wink:
Napísať odpoveď