Jazdenie na vodnom skútri bez potrebného preukazu

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
S-player
Light Star
Light Star

Jazdenie na vodnom skútri bez potrebného preukazu

Príspevok od používateľa S-player »

Zdravím čiže moja otázka resp. problém je nasledovný.

Na budúci rok by som si rád zakúpil vodný skúter no ako som sa dozvedel pre jazdenie naňom musí mať človek "Preukaz vodcu malého plavidla" resp. "Preukaz veliteľa námorneho plavidla" ,ak ide o jazdenie niekde na mori.

Rád by som si tento preukaz zaobstaral no poviem na rovinu ,že skúter budem využívať asi tak 1 alebo 2x ročne no a isť kvôli tomu niekde na druhú stranu SR, zabiť X dní, 400€ je :nono: + Ide len skúter nie jachtu.

Čo by ma zaujímalo sú výšky sankcií za vedenie plavidla ako niekde v zahraničí na mori (Povedzme Chorvátsko) tak aj na jazerách SR. Vďaka
Andi_Cibula
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Jazdenie na vodnom skútri bez potrebného preukazu

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Kamoš takto pirátil mnoho rokov na mnohých vodných nádržiach Slovenska na vodnom skútri a nikdy to nikoho nezaujímalo že na to nemá oprávnenie.
V Chorvátsku ho kontrolovali už, ale v tej dobe už mal spravený kapitánsky preukaz.
S-player
Light Star
Light Star

Nevieš náhodou aké sú výšky pokút? Mám problém to najsť... Inač pozerám ,že na ten preukaz treba mať ešte aj nejakú prax no a serkať sa do Chorvátska na týždeň a jazdiť niekde na lodi (O čo mi vôbec nejde a nebaví ma to...) je totálne odveci...
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tacosi »

Ak budes vyuzivat skuter 1-2x rocne,tak sa Ti ho vobec neoplati kupovat,pretoze na tom len prerobis.
Usetris mnoho € ak si ho jednoducho prenajmes.Ale ak mas naozaj vela penazi,tak preco nie,ale zrejme nie,ked Ti je vyplatenie skusok tak tazko.
Vysku pokut nepoznam,no ak sa hocico stane,tak pocitaj,ze to nebude priestupok,ale uz trestny cin,takze na to by som si daval dost pozor a velmi nad tym nespekuloval.
S-player
Light Star
Light Star

Ono s tým zaplatením by ani taký problém nebol, 300-400€ zasa nieje niečo nenormálne čo ma ,ale štve je ,že sa kvôli tomu musím trepať niekde do Chorvátska na týždeň aby som mal prax, problém je už isť kvôli tomu niekde na stredné, západne Slovensko na X dni... To je hlavný problém ,ak mám pravdu povedať. Ak by som riešil nejakú plachetnicu, jachtu tak OK nepoviem nič ,ale...

// 1-2x ročne neznamená 1-2 dni do roka no a zasa nezabijem celé leto niekde na skútri.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

V podstate nikam nemusis chodit na X dni, ako hovoris. Ak si chces spravit kapitanske skusky, tak staci, ked sa naucis vsetko okolo toho, tzn. nastudujem materialy. Potom ti staci sadnut a ist na otocku na samotne skusky. Da sa spravit aj v Bratislave. V Chorvatsku napr. Slovaci casto robia v Rijeke alebo v Zadare, ci v Splite.
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

na vodny skutrik treba preukaz? to som nevedel,
no a ked som na dovolenke pri mori a mam len zapozicany 2/3 dni na santenie
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Na taku dlhu dobu ti nepozicia nikto (resp. len blazon, ktory chce prist o business), lebo keby sa ti nieco stane, tak ta ma na svedomi, ze ti zapozical plavidlo bez opravnenia na jeho vedenie. A okrem ineho zavaris aj sebe. Ak si aj poisteny, tak sa na teba poistovna tiez vyserie, lebo si na to nemal kvalifikaciu.
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Jungle »

Ak dáš 5-8 tisíc eur za skúter, je ti veľa investovať 400 eur a trochu času na preukaz?
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa ArkanoviTigrovi »

S-player napísal:štve je ,že sa kvôli tomu musím trepať niekde do Chorvátska na týždeň aby som mal prax, problém je už isť kvôli tomu niekde na stredné, západne Slovensko na X dni...
vodcu maleho plavidla som robil ked som makal na strkovni (na bager treba), bola to cisto len teoria, kurz trval myslim tyzden...
S-player
Light Star
Light Star

Kedže neplánujem jazdiť len po tunajších jazerách potrebujem "Preukaz veliteľa námorneho plavidla" a to je kúsok komplikovanejšie.
p4ra napísal:V podstate nikam nemusis chodit na X dni, ako hovoris. Ak si chces spravit kapitanske skusky, tak staci, ked sa naucis vsetko okolo toho, tzn. nastudujem materialy. Potom ti staci sadnut a ist na otocku na samotne skusky. Da sa spravit aj v Bratislave. V Chorvatsku napr. Slovaci casto robia v Rijeke alebo v Zadare, ci v Splite.
...preukázať plavebnú prax na rekreačnom plavidle na mori, plachetnica, najmenej 200 Nm, alebo 100 hodín plavby na motorovom rekreačnom plavidle...

No a túto prax vytiahnem z kadiaľ?
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Daju sa zakupit knizky, kde sa to vsetko da nastudovat. Su pisane ale v cestine, ak sa nemylim. A je tam vysvetlene kompletne vsetko, od svetiel, az po pravidla v marinach atd.

A 100 hodin nenaplaves ani za tyzden na kurze.. To ti viem potvrdit. Aj ked tych 200 Nm by sa celkom dalo. Split - Hvar je napr. 24.
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa ArkanoviTigrovi »

tu knihu kde mas pravidla, svetla a podobne kraviny niekde mam a je mi na nic, ak to chces posli adresu.

//autoeditácia príspevku (15 Sep 2013, 14:48)
vola sa to: pravidlá bezpečnosti prevádzky plavidla po vnútrozemských vodných cestách slovenskej republiky
S-player
Light Star
Light Star

ArkanoviTigrovi: Vďaka za ochotu, vážim si toho no čo sa týka pravidiel v SR to po pravde veľmi ani nepotrebujem. Rozhodol som sa ,že nebudem riešiť "vnútrozemie" SR stačí mi preukaz na jazdenie po mori. Na Slovensku som v živote nikoho nevidel kontrolovať plavidlá + aj keby tak to sa už dá nejako vykryť. Robiť si dva preukazy určite nebudem.
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

chlapci a snezny skuter uz niekto skusal? mam znameho v horskej sluzbe a rad by som skusil ked budu mat, pripadne povozil nejaku slecnu na chatu :twisted:
WiZard
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa WiZard »

Tak si davaj pozor, ked pojdes po sikmom svahu bokom, aby si sa aj so slecnou neskotulal ;)
Napísať odpoveď