Qoros
-
AXO
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: Qoros
Dizajn je vec nazoru, mne sa tiez celkom pozdava. Zalezi hlavne na spolahlivosti a ako so servisom, kedze nemaju pokrytie zatial. Pockam na nejake testy, celkom ma zaujalo, ze sa do toho pustili, ked je uz teraz tak velka konkurencia.
Hlavne, ze mat auto Qoros je viac stylovejsie ako mat Aston Martin, kedze ich je na svete menej
Najzaujimavejsia info pre mna je:
Hlavne, ze mat auto Qoros je viac stylovejsie ako mat Aston Martin, kedze ich je na svete menej
Najzaujimavejsia info pre mna je:
Preco prave u nas?Otvorila tu svoje prvé autorizované predajno-servisné centrum v Európe.
celkom by ma zaujimalo kolko bude stat zakladna vybava lebo od tejto ceny sa bude odvijat potom konkurencieschopnost na trhu. Slovensko si vybrali z toho dovodu ze velke projekty sa zvyknu najprv testovat v malych krajinach na malom trhu aby sa vychychatali muchy a az ked budu vidiet ze to ma perspektivu tak pojdu dalej, Nemecko,Francuzsko..A su tu relativne nizke naklady na personal a priestory.
-
p4ra
Redeemer
brm, je to mozno "len" Cinan, ale pozeral si, kto je za vyvojom? A okrem ineho, aby to bolo homologizovane EU, tak musi mat nejake spracovanie na europske standardy, takze je to taky isty "Cinan", ako je to "Rumun" napr. v pripade Renaultu. Inak design je super na tych fotkach, cital som o tom uz min. tyzden niekde.
-
D4vid
Medium Star
Osobne si myslím že je jedno či je to nejaká dlhodobo známa značka na trhu. Ak sa rozhodnú robiť normálne autá, za dobré ceny. Značku si vybudujú. Ide hlavne o to čo ponúknu.
Nebál by som sa toho. Nech sa im darí
Nebál by som sa toho. Nech sa im darí
Viete, toto delenie na znacky podla spolahlivosti v dnesnej zglobalizovanej ekonomike je ako byt dinosaurom v dobe ladovej.
Zrovna vcera som sedel s jedným z najvacsich sefov - nemcom, medzinarodneho koncernu, ktorý vyrába podvozkové komponenty. Ked som sa ho pytal kto vsetko je odberatel jeho dielov a kam vyvaza, tak odpoved bola hadajte aká?
Všetky značky všade na svete. Doslova.
Medzi odberatelov patrí od Lady, Dacie cez Nissan až po VW, Mercedes všetko. Vyvazaju od Brazilie, cez Europu, Indiu az po Cinu.
A nemyslím si ze pri inych dieloch to funguje inak. Cize Mercedes ma napr. uplne rovnake capy, ako Qoros, či Dacia.
Qoros ak ponukne zaujimavu cenu tak sa presadi. Rovnako ako Dacia. Na Daciu nepocujes nic pekne na forach ale je to najrychlejsie rastuca znacka, co je v dnesnej dobe dost velky uspech.
Zrovna vcera som sedel s jedným z najvacsich sefov - nemcom, medzinarodneho koncernu, ktorý vyrába podvozkové komponenty. Ked som sa ho pytal kto vsetko je odberatel jeho dielov a kam vyvaza, tak odpoved bola hadajte aká?
Všetky značky všade na svete. Doslova.
Medzi odberatelov patrí od Lady, Dacie cez Nissan až po VW, Mercedes všetko. Vyvazaju od Brazilie, cez Europu, Indiu az po Cinu.
A nemyslím si ze pri inych dieloch to funguje inak. Cize Mercedes ma napr. uplne rovnake capy, ako Qoros, či Dacia.
Qoros ak ponukne zaujimavu cenu tak sa presadi. Rovnako ako Dacia. Na Daciu nepocujes nic pekne na forach ale je to najrychlejsie rastuca znacka, co je v dnesnej dobe dost velky uspech.
begbeee, to máš úplnú pravdu. Je jeden výrobca, čo robí pre desať ďalších odberateľov. Ale to neznamená, že pre všetkých dajú rovnakú kvalitu 
Mercedes si napr stanoví, že od nich zoberie nejakú súčiastku a v podmienkach bude, že musí byť kvalitná a jej výroba môže stáť aj 200€, kdežto
napr Dacia si stanoví, že s tou súčiastkou sa musia zmestiť do 100€ (samozrejme tak, aby spĺňala všetky bezpečnostné a neviem aké ďalšie parametre).
begbee(e) ... ako to je správne ?
nechcem ti nesprávne nick písať
Mercedes si napr stanoví, že od nich zoberie nejakú súčiastku a v podmienkach bude, že musí byť kvalitná a jej výroba môže stáť aj 200€, kdežto
napr Dacia si stanoví, že s tou súčiastkou sa musia zmestiť do 100€ (samozrejme tak, aby spĺňala všetky bezpečnostné a neviem aké ďalšie parametre).
begbee(e) ... ako to je správne ?
-
RATZINGER666
Darca
HP vyraba notebooky od 300€ do 2500€, chces to globalizovat, ze vyraba len jeden notebook ktory predava s roznymi cenovkami vsetkym odberatelom? 
Ak by uz aj boli vyrobne procesy rovnake, co urcite niesu, urcite je ina vystupna kontrola pre daciu ako pre BMW
Ak by uz aj boli vyrobne procesy rovnake, co urcite niesu, urcite je ina vystupna kontrola pre daciu ako pre BMW
Otázne je napríklad to, či už vyriešili tlačítko otvárania kufra
http://www.autoforum.cz/zajimavosti/qor ... ez-se-zda/
Ja osobne by som si od nich auto najbližších 5-10 rokov nekúpil - radšej jazdenku v takej cene.
http://www.autoforum.cz/zajimavosti/qor ... ez-se-zda/
Ja osobne by som si od nich auto najbližších 5-10 rokov nekúpil - radšej jazdenku v takej cene.
Nie, ale Intel vyrába nejaky typ procesora, ktorý je určite v roznych typoch notebookovp4ra napísal:V podstate si nepovedal blbost, az na jednu vec. Ze kvalita materialov a vyrobny proces pre BMW, ci Mercedes bude asi iny, ako pre VW, ci Daciu. To je fakt.
A ked aj vyraba viacere typy je to stale jeden vyrobca a nemoze ani do dacie hodit vyrobok, ktory sa mu rozsype, pretoze referencia sa dostane aj k Mercedesu.
Begbee to nie je pravda, ten istý veľkovýrobca môže mať úplne odlišné linky a výrobné procesy pre rôzne (nielen kvalitatívne) rady produktov... Stačí, ak si pozrieš niektoré testy potravín, tá istá firma vyrába ten istý výrobok pre tri rôzne značky a kvalita môže byť doslova aj na opačnom konci škály. Všetko závisí od toho, koľko je odberateľ ochotný zaplatiť, resp. ako sa dohodnú.
-
D4vid
Medium Star
Je to ako v číne. Povieš im čo chceš, a za koľko to chceš. Oni ti to spravia aj drahšie, aj lacnejšie. Takže je to na každého požiadavkách ako to spravia. Určite sú nejaké drobné diely, ktoré sú rovnaké. Ale nie všetko
Cinania sa snazia robit auta v co najvecsom mnozstve a co najjednoduchsie aby ked do toho zarataju vsetky naklady vratane dopravy do Europy tak mali nejaky relevantny zisk. Ja osobne davam cinskym autam velku buducnost, oni sa sice ucia dost pomali ale ked sa im uz raz podari vyrobit auto ktore bude naozaj ze na slusnej urovni, tak potom to tu vsetko zaplavia lebo budu schopni dat cenu velmi nizko.
Rocne vyrobia Cinania 20milionov aut, ktorych kvalita ale dnes este nie je porovnatelna s europskou produkciou. Ale preco by nemohli do cca desiatich rokov sa posunut kvalitativne dopredu? Kde bola Cina pred tymi desiatmi rokmi a kde je dnes? Ten pokrok je tam z nasho pohladu nepredstavitelny, je to podobny skok aky dokazali Japonci, aj ked to bola samozrejme trochu ina situacia. Pred 15rokmi sa vsetcia smiali z vyrobkov made in china dnes tam maju svoje tovarne prakticky vsetky svetove znacky.
Tu krajinu nie je dobre podcenovat, Europe sa to este moze velmi vypomstit.
Tu krajinu nie je dobre podcenovat, Europe sa to este moze velmi vypomstit.
-
Scorpion90
King
Nie je ta cena trosku nadnesena? Cez 20 000 eur pre neznamu znacku / beznemu spotrebitelovi v Europe / navyse s cinskym renome? A je uplne jedno, ze je to v najvyssej vybave, ja by som si v tej cene vybral nieco ine a hlavne overene