Na čo bude lepšie upgradnuť z Win-XP na Win-7 alebo Win-8?
Na čo bude lepšie upgradnuť z Win-XP na Win-7 alebo Win-8?
Chcem sa spýtať preto lebo sa rozbehly akcie na upgrade zo starších windowsov na Windows 8.
Máme krabicovú verziu ešte na Win XP home edition s oroginálnou licenciou a zaujímalo by ma na čo je rozumnejšie prestúpiť, či sa napr už netreba ani nad 7 mičkou pozastavovať a rovno prejsť na 8 alebo by pre nás ako pre používateľa XP bolo lepšie zostať pri Win-7?
Pozeral som na Win 7 som napr. na alze nenašiel žiadny upgrade z XP priamo na Win-7 ale až z visty. Dá sa niekde taký upgrade zakúpiť? A taktiež je to na viac počítačov, či len na jeden ako Oem licencia, lebo čo som pozeral tak na stránkach napr. alzy sa tam nič také nepíše. Napr. tu: http://www.alza.sk/microsoft-windows-7- ... 142446.htm
a na W8 tu: http://www.alza.sk/microsoft-windows-8- ... 360784.htm
Je to teda len na 1PC alebo aj na viac, plus máme CZ windows XP čiže treba sa pozerať po CZ upgrade, či je to jedno?
A tá cena strašne kolíše, potreboval by som teda DVD s update na win7 alebo 8 a keby bola na viac počítačov, ď.
Neviem presne ako sa to teraz pohybuje či sa posiela len licencia a windows sa dá stiahnuť zo stránok microsoftu alebo to chodí s inštalačným DVD, preto by som v tom chcel mať jasno.
Máme krabicovú verziu ešte na Win XP home edition s oroginálnou licenciou a zaujímalo by ma na čo je rozumnejšie prestúpiť, či sa napr už netreba ani nad 7 mičkou pozastavovať a rovno prejsť na 8 alebo by pre nás ako pre používateľa XP bolo lepšie zostať pri Win-7?
Pozeral som na Win 7 som napr. na alze nenašiel žiadny upgrade z XP priamo na Win-7 ale až z visty. Dá sa niekde taký upgrade zakúpiť? A taktiež je to na viac počítačov, či len na jeden ako Oem licencia, lebo čo som pozeral tak na stránkach napr. alzy sa tam nič také nepíše. Napr. tu: http://www.alza.sk/microsoft-windows-7- ... 142446.htm
a na W8 tu: http://www.alza.sk/microsoft-windows-8- ... 360784.htm
Je to teda len na 1PC alebo aj na viac, plus máme CZ windows XP čiže treba sa pozerať po CZ upgrade, či je to jedno?
A tá cena strašne kolíše, potreboval by som teda DVD s update na win7 alebo 8 a keby bola na viac počítačov, ď.
Neviem presne ako sa to teraz pohybuje či sa posiela len licencia a windows sa dá stiahnuť zo stránok microsoftu alebo to chodí s inštalačným DVD, preto by som v tom chcel mať jasno.
-
Runes
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Na čo bude lepšie upgradnuť z Win-XP na Win-7 alebo Win-
no neviem ale pokial viem da sa len o radu vysie ist cize s XP na vistu s visty na 7 a zo 7 na 8
EDIT// aha tak ne da sa prejst
moja chyba mal som kuknut tie linky 
Kazdopadne moja otazka by bola na to PC na ktorom to chces rozbehat ??? Zasa aj ten system potrebuje dake parametre pre to aby si to rozbehol. A licencia systemu na tom PC je aka ??? bolo to kupene s tym alebo dodatocne dokupene ???
Co sa tyka upgradeu tak jedna licencia sa kupuje na jeden pocitac.
EDIT// aha tak ne da sa prejst
Kazdopadne moja otazka by bola na to PC na ktorom to chces rozbehat ??? Zasa aj ten system potrebuje dake parametre pre to aby si to rozbehol. A licencia systemu na tom PC je aka ??? bolo to kupene s tym alebo dodatocne dokupene ???
budu tie kompy vladat?
-
Runes
Addict
No ok takze jak je tam pisane ten upgrade 7 je len pri prechode z visty, ta 8 je mozna aj s XP. Je to dodavane na DVD no a potom si treba vsimat
pre win 7
Minimálna konfigurácia:
Procesor: AMD alebo Intel s frekvenciou 1000 MHz
Operačná pamäť: 1024 MB RAM
Grafická karta: s podporou DirectX 9.0 a ovládačom WDDM 1.0 alebo vyšším
Pevný disk: kapacita 16 GB
Mechanika DVD-ROM
a pre win 8
Systémové požiadavky:
Procesor: 1 GHz
Operačná pamäť: 2 GB
Voľné miesto na HDD/SSD: 20 GB
Rozlíšenie obrazovky: 1366 x 768 bodov
Grafická karta: DirectX 9 s ovládačom WDDM
Prístup k internetu
Pre niektoré funkcie je vyžadovaný účet Microsoft
Sledovanie filmov na DVD vyžaduje samostatný softvér na prehrávanie
Licencia na Windows Media Center je predávaná samostatne
pre win 7
Minimálna konfigurácia:
Procesor: AMD alebo Intel s frekvenciou 1000 MHz
Operačná pamäť: 1024 MB RAM
Grafická karta: s podporou DirectX 9.0 a ovládačom WDDM 1.0 alebo vyšším
Pevný disk: kapacita 16 GB
Mechanika DVD-ROM
a pre win 8
Systémové požiadavky:
Procesor: 1 GHz
Operačná pamäť: 2 GB
Voľné miesto na HDD/SSD: 20 GB
Rozlíšenie obrazovky: 1366 x 768 bodov
Grafická karta: DirectX 9 s ovládačom WDDM
Prístup k internetu
Pre niektoré funkcie je vyžadovaný účet Microsoft
Sledovanie filmov na DVD vyžaduje samostatný softvér na prehrávanie
Licencia na Windows Media Center je predávaná samostatne
No tak PC má AMD Athlon II X4 630 procesor; 3,2 GB RAM, grafika Geforce 7025/nvidiaNforce 630a (1GB)
na notbuku Intel Core2 Duo procesor 2,0 Ghz, 3GB RAM, grafika integrovana Ati mobility radeon HD3430 (0,5 GB) asi
Takže by to mali stíhať ale už to nie je najnovšie.
Len mi išlo o to, že už som to tu už minule sa pýtal ak mám xp a možno budem chcieť pracovať na njakých programoch čo fungovali pod xp či tomu tak bude aj u Win8, kdesi som si prečítal, že nepodporuje xp mód ako win7 tak neviem či je to blbosť alebo fakt alebo čo.
No a k tomu updatu, kde by sa dal zohnať originál updade na Win7 z XP buď ten profesional alebo ultimate, tam kde by bola podpora pre aplikácie zo staršieho xp.
A taktiež som to celkom netoto ak si chcem inštalovať Win8 tak sa tam na microsoft stránke píše, že najnižšie podporuje XP so SP3, teda ak to chcem nainštalovať odznova W8 tak nemám formátovať disk a nainštalovať na pc na ktorom beží XP zo SP3? Alebo najprv preinštalovať win XP stiahnuť si všetky aktualizácie aj servis paky a potom začat inštalovať win8, ak chcem mať pedtým vyčistený pc? ( edit: to je asi blbosť pri inštalácií W8 sa naformatuju disky to len musi byť na PC SP3 pre XP celkom som to nepochopil...)
na notbuku Intel Core2 Duo procesor 2,0 Ghz, 3GB RAM, grafika integrovana Ati mobility radeon HD3430 (0,5 GB) asi
Takže by to mali stíhať ale už to nie je najnovšie.
Len mi išlo o to, že už som to tu už minule sa pýtal ak mám xp a možno budem chcieť pracovať na njakých programoch čo fungovali pod xp či tomu tak bude aj u Win8, kdesi som si prečítal, že nepodporuje xp mód ako win7 tak neviem či je to blbosť alebo fakt alebo čo.
No a k tomu updatu, kde by sa dal zohnať originál updade na Win7 z XP buď ten profesional alebo ultimate, tam kde by bola podpora pre aplikácie zo staršieho xp.
A taktiež som to celkom netoto ak si chcem inštalovať Win8 tak sa tam na microsoft stránke píše, že najnižšie podporuje XP so SP3, teda ak to chcem nainštalovať odznova W8 tak nemám formátovať disk a nainštalovať na pc na ktorom beží XP zo SP3? Alebo najprv preinštalovať win XP stiahnuť si všetky aktualizácie aj servis paky a potom začat inštalovať win8, ak chcem mať pedtým vyčistený pc? ( edit: to je asi blbosť pri inštalácií W8 sa naformatuju disky to len musi byť na PC SP3 pre XP celkom som to nepochopil...)
-
MichalkoOo
Zablokovaný
Máš to jedno, metro sa dá vypnúť a "ultra" rýchlosť windowsu 8 je podľa mojich meraní mierne nižšia ako na sedmičke (o pár malých percent vo všetkých benchmarkoch, nič postrehnuteľné). Takže vyber podľa ceny. Zobral by som asi osmičku (o pár dní vyjde 8.1 ako free upgrade)
Upgrade z XP na 8 neodporúčam, radšej skús čistú inštaláciu s formátom
Neviem presne aká je licencia lebo to je 12 rokov stare CD na český XP home edition. Bolo to kupované aj zo stolovým PC a používa sa na viacerých počítačoch, klasická krabicová verzia platinovo zlaté cédečko s vodoznakovými označeniami Windows s prideleným licenčným číslom.Runes napísal:no neviem ale pokial viem da sa len o radu vysie ist cize s XP na vistu s visty na 7 a zo 7 na 8
EDIT// aha tak ne da sa prejstmoja chyba mal som kuknut tie linky
//autoeditácia príspevku (12 Sep 2013, 15:55)
Teraz ma ešte napadlo nemysleli to tak, že to platí pre licenciu pre XP SP3? Lebo my máme XP Home edition ešte len zo sp1, takže to by znamenalo, že tam sa ten upgrade ani nedá urobiť?MichalkoOo napísal:Máš to jedno, metro sa dá vypnúť a "ultra" rýchlosť windowsu 8 je podľa mojich meraní mierne nižšia ako na sedmičke (o pár malých percent vo všetkých benchmarkoch, nič postrehnuteľné). Takže vyber podľa ceny. Zobral by som asi osmičku (o pár dní vyjde 8.1 ako free upgrade)
-
Runes
Addict
Kokos az ma hlava boli ked to citam, ak mas windows oficial tak to pripoj na net a za chvilku mas s toho sp3 ak nemas net tak 8 ani neinstaluj. Co sa tyka 7 tak netusim este dobeda som bol presvedceny otom ze upgrade na vyssi win sa da len s predhcadzajucej verzie a podla mna sa to doteraz dalo len tak, asi az pri win 8 zaviedli tu hlupost ze aj s XP. Naco to vlastne chces upgradeovat na najnovsi win ??? A ked mas jedno cd nainastalovane na viac PC tak pochybujem ze mas multi licencniu co znamena ze upgrade spravis len jeden krat ked zadas ten serial number toho XP
No tak ak to tak je, čo mi tu zatial nikto nepotvrdil tak je to riadna blbosť ak sa XP môže upgradovať z W8 a z W7 to ide len od visty, to si predsa nebudem kupovať vistu ak by som chcel robiť upgrade na W7. Áno mohol by som si kúpiť rovno samotný W7 ale tak prečo ak by to šlo upgradnuť za zlomkovu cenu, teda dá sa to alebo nedá? Alebo sa škrabem druhou rukou z opačnej strany a mal som najprv kontaktovať win centrum, kde mi asi povedia viac ( teda som to tu fakticky ani nemusel písať, my bad ).Runes napísal:Kokos az ma hlava boli ked to citam, ak mas windows oficial tak to pripoj na net a za chvilku mas s toho sp3 ak nemas net tak 8 ani neinstaluj. Co sa tyka 7 tak netusim este dobeda som bol presvedceny otom ze upgrade na vyssi win sa da len s predhcadzajucej verzie a podla mna sa to doteraz dalo len tak, asi az pri win 8 zaviedli tu hlupost ze aj s XP. Naco to vlastne chces upgradeovat na najnovsi win ??? A ked mas jedno cd nainastalovane na viac PC tak pochybujem ze mas multi licencniu co znamena ze upgrade spravis len jeden krat ked zadas ten serial number toho XP
Update mi funguje na každom pc kde je nainštalovaný win XP a po každej preinštalácií, či je to multilicencia neviem ale všade win update funguje.
No a prečo tak lepšie je zaplatiť 70 eur za update ako 150 alebo vyše 200 eur za nový win ktorý niekedy v budúcnosti budem tak či tak kupovať.
-
MichalkoOo
Zablokovaný
Prečo riešiš SP? SP je zadarmo a môžeš si tam dať SP3