Roky som používal DSL od tcomu, nemal som nikdy žiaden problém. Pred pol rokom cca som prešiel pod orange (čo je v podstate stále rovnaký net), avšak dennodenne mám s netom problémy. Buď mi prestane načítavať stránky (hoci komunikačné protokoly fungujú, youtube videá mi prehadzuje do 144p, ide šialeno pomaly, alebo spadne komplet (nie až tak často), myslím že je aj dáky packet loss. DNS mám od googlu. Po reštarte routeru je zväčša všetko v poriadku, ale je to neskutočne otravné reštartovávať niekoľkokrát denne.
V čom môže byť problém? Môže byť na strane orangeu? Alebo odchádza router? alebo je to len o /zlých/ nastaveniach v routri?
Za každý nápad a radu ďakujem
Vypadávanie DSL internetu
Re: Vypadávanie DSL internetu
Pokiaľ máš možnosť, tak skús druhý router.
Bohužiaľ, nemám takú možnosť.
Myslíš že to bude v routeri?
Myslíš že to bude v routeri?
Mohlo by byť. Keď hovoríš, že po reštarte to ide. Ale ide skôr o to, aby si mohol povedať, že nie je chyba u teba. Máš doma viac PC? Robí to aj na nich?
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
buď to bude router alebo nejaký vírus v PC čo ti na pozadí ťahá čosi a veľa alebo sa pripojil niekto načierno a sťahuje torrenty
iné možnosti nevidím prečo to po reštarte ide dobre a po čase to ide nanič
//autoeditácia príspevku (12 Sep 2013, 18:27)
skontroluj pingy na IP router-u a či niekto nieje pripojený navyše, poprípade poodpájaj všetky PC nechaj len tvoj a spusti live distro linuxu a uvudíš ako to pôjde, potom by som hľadal už len chybu routeru
iné možnosti nevidím prečo to po reštarte ide dobre a po čase to ide nanič
//autoeditácia príspevku (12 Sep 2013, 18:27)
skontroluj pingy na IP router-u a či niekto nieje pripojený navyše, poprípade poodpájaj všetky PC nechaj len tvoj a spusti live distro linuxu a uvudíš ako to pôjde, potom by som hľadal už len chybu routeru
Ešte problém pretrváva? Lebo ja som mal na vlas rovnaké problémy s DSL od Telekomu ale už sa to akosi ustálilo od predvčera.
hej, myslim že dnes som bol dvakrát nútený reštartovávať.
Zasvinenym kompom to určite nieje, to umna nehrozí a pripojený taktiež nik nieje.
Takže buď je to telekomom alebo router.
Zasvinenym kompom to určite nieje, to umna nehrozí a pripojený taktiež nik nieje.
Takže buď je to telekomom alebo router.