Qoros

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Qoros

Príspevok od používateľa begbeee »

Toto je zase len o Dacii v ružovom. Všetci na ňu nadávajú fakt, že podiel rastu je tam obrovský, predáva sa a pichla sa na trhu presne tam kde bol dopyt. Pred pár rokmi existovalo jediné auto pod 10 000€ - Dacia vtedy Logan, no a Thalia. A teraz? Neexistuje top hráč, ktorý by neponúkal auto do 10 000€.

Ak sa raz Qoros rozhodne expandovať do Európy, nič ho nezastaví a vy sa tu aj na kolomaž roztrieť môžte, tej značke sa dariť bude. Jednoducho prinesie relevantnú kvalitu/výbavu v takej cene, že bude zaujímavá.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Scorpion90

ta znacka je pre europana uplne neznama, preto chcu aby prvy dojem bol ze to nie je vyslovene low-end.
Keby vstupili na trh s nejakym lacnym autom na urovni Loganu tak vsetcia by tu znacku uz navzdy vnimali ako nieco neplnohodnotne. Oni ani necakaju ze s tymto typom urobia nejaku dieru do sveta, len si prirpavuju pôdu pre buduce modely.. A k tej Cine vseobecne:este si pamatam ako pred rokmi este existovalo na Slovensku aj v Europe ako takej tucty fabrik a zavodov na textilny tovar. Dnes uz tu nie je skoro nic, vsetko je v Cine, Tajsku, Indii, Kambodzi. /aj ked ide samozrejme o trochu iny vyrobny segment ako automotive/
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Jungle »

gogo956, produkcia automobilov na obyvateľa je v Európe o 40% väčšia, ako Číne.

Čína - 19 miliónov áut vs. 1350 mil. obyvateľov = 0,014 auta na obyvateľa ročne

Európa - 16 mil. áut vs. 740 mil. obyvateľov = 0,02 auta na obyvateľa ročne
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

whisper: Celkom nechápem, čo si tým chcel povedať, gogov príspevok smeroval trochu iným smerom. U nás sa vyrobí 0,11 auta na obyvateľa - mimochodom to je svetové maximum a ešte to z nás nerobí veľmoc. Čína už teraz vyrobí o 3 mil áut viac ako Európa. Iste je tu nejaká historická skúsenosť, ale väčšiu skúsenosť získam ak vyrobím 19 áut ako ked vyrobím 16, relatívne čísla s tým nemajú nič.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

gogo956 napísal:ta znacka je pre europana uplne neznama
To isté aj pre číňana.. veď Qoros vznikol len niekedy v priebehu roka 2011:
http://www.auto.cz/qoros-auto-cina-ma-d ... acku-63593
koncom minulého roka už malo v podstate auto takmer hotové:
http://www.auto.cz/cinska-znacka-qoros- ... delu-71727
a keď teraz v polovici roka spúšťali výrobu vo svojej továrni, miestne úrady im ju zarazili, že neodpovedá normám:
http://www.autorevue.cz/qoros-seriova-v ... -zkouskami
..tak keď fabrika nezodpovedá normám, ktovie, ako bude normám zodpovedať samotné auto.

No ale držím im palce, konkurencia trhu len prospieva..

:)
gogo956
Redeemer
Redeemer

to ze je ta znacka nova, alebo ze mali nejaky problem s tovarnou neznamena z hladiska buducnosti vobec nic :) Je to znacka vytvorena prioritne pre europsky trh, budu testovat spotrebitelsku odozvu a pripravovat podmienky pre nasledujuce modely. Ked ponuknu aspon ako taku kvalitu za dobru cenu tak ludia to zacnu kupovat. Je to podobne ako s Daciou ktorej navratu nikto neveril pretoze auta z technickeho hladiska su zastarale a na dnesnu dobu prilis jednoduche,ale pomer uzitok/cena sposobil ze predajne cisla ma vysoke. Nie som ziaden obhajca cinskych aut, ale odpisat ich len na zaklade dnesneho stavu je dost kratkozrake,este si spomenieme na tento thread ked raz bude tretina aut na nasich cestach ich povodu.
http://www.qorosauto.com/en
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Jungle »

Begbee: jeho príspevok bol o tom, že keď niečoho vyrobím veľa, tak to bude lacnejšie. Lenže dnešné západné automobilky vyrábajú v takých množstvách, že lacnejšie to už bude iba vtedy, ak použiješ menej kvalitné materiály, resp. použiješ zastaralé technológie. Dacia je iný prípad, pretože oni nepostavili auto vykradnutím Renaultu a iných značiek.

Whatever, nechce sa mi s vami ďalej naťahovať. To, že niečoho vyrobíš o polovicu viac, ako niekto iný neznamená, že sa v tom zlepšíš viac, ako on. Ak sa chcete silou-mocou zastávať značky, resp. krajiny, ktorá funguje iba na tom, že ukradne a okopíruje technológie konkurencie, nech sa páči. Pre mňa to bude stále odpad.

PS: jasné, že o 10 rokov budú niekde inde... Lenže západ tiež pokročí o 10 rokov :wink:
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

My nezastávame nikoho silou mocou, fakt je ten, že Dacie žne vlnu kritiky na fan fórach, ale realita je taká, že *jej stratégiu kopírujú* aj velké a zabehnuté značky!
Jednoducho keď raz 90% populácie nemá na to aby si kúpilo auto za 10 000 e, tak jej ponuknem auto do 10 000€.
Ak raz mám 20% populácie, ktoré si chcú kúpit SUV,ale reálne na to má iba 2%, tak ponuknem SUV, ktore rozsiri dostupnost pre dalsich 10% a som vysmiaty, lebo mam predaje o akých mozu iny snivat.
gogo956
Redeemer
Redeemer

whisper
Ale tu vobec nejde o zastavanie sa nejakej znacky alebo krajiny, ani o to ze vsetky tie pouzite technologie su okopirovane-snad sem nebudeme zatahovat svoje osobne predsudky a emocie.. Tu ide o to ze Cina je schopna postavit konkurencieschopne auto aj pre europsky trh a pravdepodobne bude vediet ponuknut vyrazne nizsiu cenu uz len kvoli tom ze jej zamestnanci su mnohonasobne lacnejsi.
Pre porovnanie priemerny zamestnanec VW v nemecku mesacne:
brutto mzda cca 4000€
vykonnostny bonus 100€
nadcasy cca do 1200€
rocny firemny bonus 4000€

Zamestnanec v Sanghaji v automotive priemysle mesacna mzda do cca 700€, s tym ze predpokladam ze odrobi mesacne podstatne viacej hodin ako zamestnanec v Nemecku.
JCM01
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JCM01 »

Gogo - neviem, nepovedal by som ze toto je smerodajne.. Povedzme si kolko zarobi clovek v Kii v ZA? Kolko zarobia v PSA v Trnave? Alebo v VW BA? napr. VW - kludne aj pod 800€.. takze tych 700€ nieje nijak malo...
gogo956
Redeemer
Redeemer

JCM01
priemerna mzda mimo manazmantu je vo VW BA cca 1500€ vratane 13. a 14. platu v Kii Zilina je to okolo cca 1300€. Neviem, ale stale sa mi to zda vyrazne menej ako v tej Cine, ci nie? :wink: Aj odvody zamestnavatela za zamestnancov tam budu vyrazne nizsie ako tu, podrobnejsie info ale nemam.
JCM01
Light Professional
Light Professional

Robil som ako brigadnik vo VW a je tam kopec brigadnikov, ktory su najati cez agentury a skus im napisat o takomto plate :D Asi by sa z chuti zasmiali.. Ja som mal necelych 800 a to som tahal 16tky... Takze neviem neviem :wink:
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

JCM01.. ešte nevieš, koľko za Teba vzala agentúra.. ;)
gogo956
Redeemer
Redeemer

tak iste ze sa to tyka ta statistika iba kmenovych zamestnancov :)
JCM01
Light Professional
Light Professional

Nemysli si, ja niesom naivny, ja dobre viem kolko agentra berie, v principe ide o to, ze coraz viac firiem berie ludi cez agenturu, takze je tazko odhadnut ciste naklady na zamestnanca... Ale aj co viem o ludoch, ktori pracovali priamo, po strop zrovna neskakali... a od spominanych sum boli velmi daleko.. :?
gogo956
Redeemer
Redeemer

podstata je ale v tom,ze ked si spocita ten zamestnavatel vsetky naklady, tak ta Cina vie vyrobit tovar podstatne lacnejsie ako tu, jediny problemik je ze sa to potom musi prevazat cez pol sveta,takze to chvilu trva a aj nieco stoji,ale v konecnom dosledku budu vediet dat aj tak dobru cenu.
JCM01
Light Professional
Light Professional

No suma sumarum - urcite to vedia vyrobit lacnejsie - o tom nepochybujem, kolko presne, to by boli len spekulacie, ale tak manazmenty u nas.... :D
Uzavriem to asi takto - ak to nasadia s dobrymi cenami/dobrou vybavou, ma sancu sa presadit. Nic to ale nemeni na tom, ze tak isto ako by som si nekupil Daciu, tak isto si nekupi ani toto..
(plus nehovoriac o rizikach ako napr. dostupnost nahradnych dielov, kvalita vyroby atd.., ked som raz vidiel novu Daciu, ktora uz bola hrdzava este u predajcu 8) ... )
gogo956
Redeemer
Redeemer

Pozri sa na Daciu a vsetky jej aktualne predavane modely: vonkajsi dizajn vecsinou podpriemerny,
motory zastarale,interier najlacnejsi plast ako spred 15tich rokov,moznost dokupenia roznych stupnov vybavy slaba,imidz na urovni Wartburgu.. A napriek tomu Dacia predala od roku 2004 na Svk asi cca 13tis novych aut, ako je to mozne? No tak, ze pre vela ludi v tomto state je to moznost akoprist k novemu autu, na lepsie bud nemaju alebo nechcu dat. :) A ver tomu ze cinania horsi nebudu,ked uz v nicom inom tak aspon v tom dizajne urcite..
AXO
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa AXO »

Tak neviem ci nova dacia je hodna takej ceny. Mozes kupit zachovale pouzivane auto, ktore neni pozliepane z nekvalitnych materialov.

Kazdopadne ludia pri kupe pozeraju aj cenu servisovania a nahradnych dielov. Az tu bude tolko Qorosov ako octaviek, ci golfov, tak to bude o niecom inom. Teraz predpokladam, ze cakanie na nove diely sa rata v tyzdnoch, mozno mesiacoch.

Ja by som bol zvedavy na Top gear a Jeremyho, ked tomu Qorosovi daju zabrat a zverejnia vysledok.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

a) Neviem, či "zastaraný" motor Dacie je práve nevýhoda v dnešnom svete. A pokiaľ viem na atmo-benzínoch veľmi nemáš čo vylepšovať, však 100 rokov už vyzerajú rovnako.
b) Pokiaľ viem Dáčky sa dajú kúpiť aj s "moderným" trojvalcom 0.9Tce od Renaultu ale neviem koľko z tých ktorý tu spomínajú zastaralé motory by mu dali prednosť oproti zastaralému štvorvalcu 1.2 16v, či 1.6 8v, ktoré v Dáčkach montujú...
Napísať odpoveď