Prisiel mi balik z USA, ktory som si kupil na ebayi cez shipito. No teraz je balik na colnici a chcu po mne doklad o hodnote tovaru.
Balik spada do 150e, cize na hodnotu tovaru+postovne mi teda udelia 20% DPH.
Co vsetko im treba dodat? Mam:
- paypal transakciu s "hodnotou tovaru + postovnym" mam v ramci USA (teda do shipito skladu), cize je to na moje meno ale na USA adresu.
- potom mam zas len paypal transakciu z "mojej" shipito adresy na tu moju slovensku adresu, na ktoru bol balik posielany ako GIFT.
Treba dodat screenshoty oboch transakcii? (cize budem platit dan aj zo shippingu v ramci USA, coz je podla mna principialne chore)
Vie mi niekto s tymto poradit? Vdaka.
shipito a colnica
-
Murder_Inc
Star
Re: shipito a colnica
Ja som si tiež tento rok objednával z USA jeden tovar, kde mi vyrátali DPH a stopli na colnici. Všetko som vyriešil cez mail, stačí im napísať mail adresovaný pre konkrétnu osobu, ktorá to vybavuje (malo by to byť v liste) s tým, že to máš pre osobné použitie, čiže napíšeš že sa jedná o tovar neobchodného charakteru. Potom ich zaujíma všetko o objednávke, čiže cena, kvantita a adresa prijímateľa. Tak jednoducho ak si platil cez PayPal, v histórií si pozri túto transakciu a urob screenshot. Spätná väzba by ti mala prísť, že to je v poriadku, pani mi odpísala na mail, ale naši colníci sú strašne spomalení, tak si pamätám, že pokiaľ mi to prišlo domov, čakal som 6 dní a to bolo už v piatok v BA na pošte a v piatok som to začal vybavovať. Balík mi prišiel až o týždeň vo štvrtok, s tým že som pani apeloval na to, že to chcem mať doma čím skôr a že som aj ochotný zaplatiť o expresnú dodávku cez kuriéra od Slovenskej pošty a nič. Poslali to normálnou poštou, prišiel poštár a vypýtal všetky poplatky, čiže 20% clo + poplatok pre colníkov
Vdaka za odpoved, no uplne mi to nepomohlo.
"Potom ich zaujíma všetko o objednávke, čiže cena, kvantita a adresa prijímateľa" - ta adresa by v podstate mala byt moja SR adresa, kam mi mal prist balik
No lenze ja som predmet kupoval nie na moju SR adresu ale na US adresu(SHIPITO). A tak to je zobrazene aj v paypal. A tam je aj hodnota predmetu.
"Potom ich zaujíma všetko o objednávke, čiže cena, kvantita a adresa prijímateľa" - ta adresa by v podstate mala byt moja SR adresa, kam mi mal prist balik
No lenze ja som predmet kupoval nie na moju SR adresu ale na US adresu(SHIPITO). A tak to je zobrazene aj v paypal. A tam je aj hodnota predmetu.
-
Murder_Inc
Star
V tom prípade ti už asi nepomôžem
Ja som jednoducho len urobil screen z PayPal-u a to bolo všetko, keďže adresa sa zhodovala aj s dodacou adresou a adresou prijímateľa.