Qoros
Re: Qoros
Ale sak ja to nikomu neberiem, nech si to kupuju - totizto je fakt kopec ludi, ktori nemaju na nove auto - ledva na Daciu.. Namiesto toho by mohli mat nieco sice jazdene, ale myslim si ze kvalitou uplne niekde inde (koniec koncov ta cena sa prejavit niekde musi)
Proste ja absolutne nevidim dovod na kupu novej Dacie - na to co ponuka to nieje nic "brutalne vyhodne" a navyse - ked to budem chciet predat tak to bude mat hodnotu mensiu ako moj telefon...
A ze sa Quoros nebude predavat? Fakt neviem aky to bude mat nastup, v dnesnej dobe predsa len stale vela ludi ma predsudky voci cine, je to nezname a este raz - som zvedavy ako to bude s nahradnymi dielmi...
Proste ja absolutne nevidim dovod na kupu novej Dacie - na to co ponuka to nieje nic "brutalne vyhodne" a navyse - ked to budem chciet predat tak to bude mat hodnotu mensiu ako moj telefon...
A ze sa Quoros nebude predavat? Fakt neviem aky to bude mat nastup, v dnesnej dobe predsa len stale vela ludi ma predsudky voci cine, je to nezname a este raz - som zvedavy ako to bude s nahradnymi dielmi...
tak ten Qoros sa aspon zo zaciatku bude rozbiehat asi velmi pomali,hlavne to aky bude dostupny a drahy servis,vidim to na takych 3-5 rokov,potom by uz mohli mat nejaky ten relevantny predaj. A k tej Dacii, napr u toho Dustera velmi sikovne vyplnili dieru po lacnom a nenarocnom Suv, ked niekto potrebuje pravidelne jazdit v horskom terene a nema penazi nazvys, tak je to podla mna celkom dobry kompromis.
-
AXO
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Dacia sa asi riadi zlatym pravidlom:
Ak bude 99% ludi na hranici biedy, kde bojuju o jedlo, isto si ziadne auto nekupia. Ak zanikne stredna vrstva uplne, budu sa predavat dva druhy aut - nekvalitne/lacne a kvalitne/drahe. Kto sa neprisposobi, skrachuje.Ak chcem, aby ludia kupovali moje auta, musim im v prvom rade platit za pracu tolko, aby si ich mohli dovolit kupit.
Je to asi tak, stale viacej sa diferencuje skupina vyslovene lacnych aut a potom drahsich kvalitnych.
Ale tie drahe si iba v malej miere kupuju jednotlivci,podla mna robia najviac predajov v tomto segmente firmy ako sluzobne auta. Co mam skusenost, tak ani stredny manazment nebude jazdit na viac ako 3rocnom Superbe alebo nebodaj Oktavke, ide aj o prestiz firmy a pod. Preto sa zda ze vsade je vela drahych aut, ale pokial su zanovne tak su vecsinou pisane na firmy ktora s tym nema problem zaplatit to, a nie fyzicke osoby. Beznym ludom ostavaju jazdenky alebo kupa sice noveho ale jednoduchsieho auta.
JCM01
iste ze len lahky teren, je to pre ludi co potrebuju pravidelne jazdit cez nespevnenu cestu,chatka na kopci a pod. tam to ma svoj vyznam. Duster je iba velmi jednoduche SUV, nie ziaden plnohodnotny offroad.
Ale tie drahe si iba v malej miere kupuju jednotlivci,podla mna robia najviac predajov v tomto segmente firmy ako sluzobne auta. Co mam skusenost, tak ani stredny manazment nebude jazdit na viac ako 3rocnom Superbe alebo nebodaj Oktavke, ide aj o prestiz firmy a pod. Preto sa zda ze vsade je vela drahych aut, ale pokial su zanovne tak su vecsinou pisane na firmy ktora s tym nema problem zaplatit to, a nie fyzicke osoby. Beznym ludom ostavaju jazdenky alebo kupa sice noveho ale jednoduchsieho auta.
JCM01
iste ze len lahky teren, je to pre ludi co potrebuju pravidelne jazdit cez nespevnenu cestu,chatka na kopci a pod. tam to ma svoj vyznam. Duster je iba velmi jednoduche SUV, nie ziaden plnohodnotny offroad.
Ale však máme aj uberlacny offroad - Lada Niva je čo? Súdiac podľa príspevkov je to to najhoršie - hoci sa Dacia považuje za odpad, skutočne najnižšie stojaca značka na našom trhu je Lada. A čo sa deje? Lady Niva sa vyrábajú a kupujú už 30 rokov...
Okopírovaná, lacná a nekvalitná sr*čka z Číny. Sorry. Ale až čas ukáže, či tieto autá budú naozaj konkurencie schopné a reálne podmienky ich najlepšie preveria a vrhnú značku buď na výslnie alebo do totálnej čiernej diery. To že to vyzerá pekne neznamená nič, keď budú tieto autá mať 200 a viac tisíc kilometrov, potom chcem vidieť tie ohlasy na spokojnosť majiteľov.
Ak to sem aj príde, verím že potencionálnu skupinu ľudí si to nájde, väčšinou to však budú dôchodcovia, ktorým bude jedno čo to je, len nech to má 4 kolesá alebo študenti, ktorí zase siahnu po tomto okopírovanom kúsku kvôli cene. Nech je to však akokoľvek, dúfam že sa to nedostane nejak masovo do výroby a nezahltí to daný segment, pretože kvalitných áut čo si vieme sami vyrobiť tu máme naozaj dosť. Teda ja osobne si nemyslím že by nejaký Qoros mohol byť prínosom pre Európsky trh s autami.
Ak to sem aj príde, verím že potencionálnu skupinu ľudí si to nájde, väčšinou to však budú dôchodcovia, ktorým bude jedno čo to je, len nech to má 4 kolesá alebo študenti, ktorí zase siahnu po tomto okopírovanom kúsku kvôli cene. Nech je to však akokoľvek, dúfam že sa to nedostane nejak masovo do výroby a nezahltí to daný segment, pretože kvalitných áut čo si vieme sami vyrobiť tu máme naozaj dosť. Teda ja osobne si nemyslím že by nejaký Qoros mohol byť prínosom pre Európsky trh s autami.
Mám možnosť porovnať spracovanie nových ruských a čínskych náhradných dielov na "uberlacnú" Nivu.
Kto na ruské diely nadáva, ten ešte nevidel tie z číny. Jedna veľká tragédia....to by som veľmi rozpísal.
Ak bude mať Qoros rovnakú alebo podobnú kvalitu, tak by mi museli veru poriadne zaplatiť aby som s tým jazdil
Kto na ruské diely nadáva, ten ešte nevidel tie z číny. Jedna veľká tragédia....to by som veľmi rozpísal.
Ak bude mať Qoros rovnakú alebo podobnú kvalitu, tak by mi museli veru poriadne zaplatiť aby som s tým jazdil
-
AXO
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Znamy objednaval odlievacie formy z ciny, lebo to vyslo lacnejsie aj po zaplateni dovozu. Ked ich rozbalil, tak sa zistilo, ze boli vyrobene rucne a slovo presnost sa v kontexte ani neda pouzit. Takze ich kupoval zo slovenska nakoniec a povedal, ze lacny tovar nikdy viac.
Podla mna cena auta odzrkadluje ajjeho kvalitu spracovania a nedaval by som celu krajinu ciny do jedneho vreca. Lacne diely z ruska, polska ci ciny su lacne diely a aby boli lacne, niekde sa musi usetrit nie?
Nabehnut do Maybachu: "Kupim Maybach Landaulet za 10,000€." Ake auto by vam asi uz len dali....
Podla mna cena auta odzrkadluje ajjeho kvalitu spracovania a nedaval by som celu krajinu ciny do jedneho vreca. Lacne diely z ruska, polska ci ciny su lacne diely a aby boli lacne, niekde sa musi usetrit nie?
Nabehnut do Maybachu: "Kupim Maybach Landaulet za 10,000€." Ake auto by vam asi uz len dali....