Zdravím , nestačia mi už moje slabučké repráčiky a tak som sa rozhodol že zapojím gitarový zosilnovač na počítač , lebo všetky redukcie a kábliky mám doma tak prečo nie . Zapojil som a zároveň s hudbou ide aj také bzučanie a hluk a keď pridám zvuk tak viacej počuť to ako hudbu . Má s tým niekto skúsenosti , alebo je vôbec nejaké riešenia ako to spraviť ? kábel na chybe nieje lebo je uplne nový a doma mám ďalšie ktoré som skúšal , takisto som skusíl otočiť zosík či nereaguje na nejaké repráky z Pc alebo vlny čiže v polohe problém nieje a zásuvku som tiež skúšal inú použiť kvôli uzemneniu
?????? Nejaké riešenie ako odstraniť ten zvuk ?
Gitarový zosilňovač "kombo" napojené na PC hučí , brumí
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Gitarový zosilňovač "kombo" napojené na PC hučí , brumí
Stary znamy problem a ak mi slubis ze si precitas prilozeny clanok a ze to spravis na vlastne nebezpecie, tak ti poradim ako to spravit.
Podotykam ze riesenie je PROTI norme a moze byt potencionalne nebezpecne 
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... le&sid=224
Inak, co je to za znacku a model komba ?
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... le&sid=224
Inak, co je to za znacku a model komba ?
Je to klasika Marshall gitarový s ovedrive "rock-metalovým" prepínacím efektom 30 watové kombo.
//autoeditácia príspevku (13 Sep 2013, 18:58)
Fú chlape ja nejsom elektriár , takže sa do toho púšťať nejdem

//autoeditácia príspevku (13 Sep 2013, 18:58)
Fú chlape ja nejsom elektriár , takže sa do toho púšťať nejdem
-
Andi_Cibula
Addict
Aha, tak do tej úpravy sa teda nepúšťaj a radšej vyhľadaj nejakého znalého. Problém je totiž v tom že výrobca komba nepredpokladá že sa do neho bude zapájať iný zdroj signálu ako je gitara.
Dalo by sa to vyriešiť kúpou DI boxu, ale potom je na zváženie finančná stránka.
Dalo by sa to vyriešiť kúpou DI boxu, ale potom je na zváženie finančná stránka.
A moj kamarát to má spravene normalne kablom na noťas a ide mu to bez zvukov a bzučania . Má Basové kombo Ampeq asi 100Wat
-
Andi_Cibula
Addict
Ale noťas častokrát nemá zelenožltý vodič PE, kdežto PC ho má.
Keď obidve zariadenia majú PE, tak sa to medzi sebou bije a slučka uzatvorená cez obidve PE a zem káblu vytvára anténu na brum.
Keď obidve zariadenia majú PE, tak sa to medzi sebou bije a slučka uzatvorená cez obidve PE a zem káblu vytvára anténu na brum.
je to zemná slučka, napoj kombo na rovnaku zasuvku ako je PC.
Každopádne toto čo ta napadlo je uplne nepoužitelné a odveci. Tam si hybaj kupiť normálne PC repraky, a nie tu gitarové kombo čo má repro frekvenčne upravené pre gitarové pásmo a ešte k tomu to bude hrať v mono...
Každopádne toto čo ta napadlo je uplne nepoužitelné a odveci. Tam si hybaj kupiť normálne PC repraky, a nie tu gitarové kombo čo má repro frekvenčne upravené pre gitarové pásmo a ešte k tomu to bude hrať v mono...