Baví vas este jazdit na aute?

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...

Áno
57
62%
Ako kedy
26
28%
Už nie
9
10%

Celkom hlasov: 92

gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa gogo956 »

Kedysi som bral soferovanie ako velku zabavu,odreagovanie a tak podobne. Ale teraz po rokoch,sa mi coraz castejsie stava ze mi obcas lezie na nervy a robim to len z nutnosti, nebavi ma to tak ako kedysi.
Jednym z dovodov je dnesna preplnena doprava v mestach.V Ba je cez pracovny tyzden plna aut,iba sa clovek pomali posuva v dlhom slížy,nema ziadnu moznost si zajazdit podla svojich predstav ale iba podla /obmedzenych/ moznosti.Este ako tak sa da vysantit cez vikendy, inac iba jedna velka frustracia.
Vas nazor? /este si pamatam na dobu,dost davno, ked v Ba boli aj cez pracovne dni poloprazdne ulice a to sa teda jazdilo,uplna parada,ani tolko policajtov vsade nepostavalo/
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: Baví vas este jazdit na aute?

Príspevok od používateľa typek61 »

ja sa radsej vyvazam :D
S-player
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa S-player »

Ako si sám napísal... Kopa aút, policajtov... Ak mám jazdiť 50 tak to sa idem radšej prejsť na bicykli.
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

A koľko by si chcel jazdiť? Keď chcem rýchlosť, vybehnem mimo mesta, na diaľnicu.
gogo956
Redeemer
Redeemer

V tej dobe som obcas po Panonskej, v case ktory sa dnes nazyva "poobednajsia spicka" robil zavodne okruhy,testoval zrychlenie z roznych prevodovych stupnov, 130tka nebola nicim zvlastnym,vselijake blbosticky. A dalo sa to uplne v pohode,prazdna cesta,iba sem tam niekto presiel,ziadne riziko nic.Dnes je tam auto na aute,semafory,kazdu chvila meraju,clovek z toho nemoze mat ziadnu radost..

pinco

dialnica je nuda,minimum zakrut a ja osobne jazdim po nich iba malo,mestske cesty su vecsia zabava /teda kedysi boli/
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...šoférovanie ma baví stále tak isto...nemám s tým problém ale ani na tom nie som závislý a nechodím sa prevážať len tak po meste...
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Mňa práveže nebaví mesto. Taká diaľnica napríklad v Rakúsku, to je jedna báseň pre mňa. Pekná scenéria, dobrá hudba, rýchlosť, len tak predbiehať autá.
gogo956
Redeemer
Redeemer

lepsie su podla mna vikendove okresky, za predpokladu ze maju dobry povrch.Viacej zakrut,stupania,klesania,clovek musi nesutale kontrolovat rychlost-neda sa len tak dupnut plyn na podlahu a drzat az po garaz.. Nanestastie cez pracovny tyzden je to tiez vsetko preplnene.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Neviem sa k tomu vyjadriť, keďže rodičia mi auto na moje účely požičať nechcú. Ale keď náhodou potrebujú odo mňa robiť taxikára po oslave (rozumej ožieračka) tak to už im som dobrý. :smt097

Určite som ale stratill tú radosť z bicyklovania, človek si tú jazdu ani neužije, všade pravidlá, zákony, zákazy, príkazy. :smt098 A keď sa bicyklujem po chodníkoch, tak stále striehnúť na mestských. :evil:
gogo956
Redeemer
Redeemer

Andi_Cibula

to poznam, mal som to podobne :D Tak to som riesil tak, ze som ho tajne braval ked rodicia boli v praci a auto bolo nahodou doma. Len som to musel vzdy dobre nacasovat co sa nie vzdy podarilo :D Alebo ked isli spat, tak tajne vytiahol auto z garaze a isiel santit do mesta :D - az raz na to tatko prisiel
a bol koniec vyletikom
CHoBoT
Star
Star

Príspevok od používateľa CHoBoT »

ja rad soferujem aj ked kazdy den do ba :/ otras denne robim tych 200-300 km po ba a okraji a je to niekedy zabijacka ale ked idem na vylet tak si cestu vychutnavam co usetrim na plyne po ba potom tankujem do mondejka ktore nesetrim na spotrebu :D a sem tam sa nejaka ta pokutka da no :/ ked na mondeu je 70tka ako na felde 40 :D
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

ja som tiez zlenivel... na mimomestske jazdy sa radsej necham vyvazat inymi, a to som sa kedysi sam ponukal, ze aj vacsie vzdialenosti odsoferujem... po meste sa ale vzdy rad povyvazam na mazde, z vlastnej iniciativy chodim po obchodoch a podobne, to mi je celkom prijemne... no a raz za cas na volne vikendy vyparkujem subaru a idem sa odreagovat na zabudnute okresky, to ma bude snad este dlho bavit...

inak mne sa vyvazanie dost znechutilo, ked som jazdit musel, ked to bola povinnost... preto napr. aj vela profesionalnych soferov na to nadava, ze sa im tato velka zaluba uplne znechutila... a samozrejme hra velku rolu aj stupajuci vek, predsalen po cerstvom vodicaku ma k tomu mlady clovek uplne iny vztah...

...takze som hlasoval za "ako kedy" :)
AXO
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa AXO »

Mna bavia prave pre toto nocne jazdy. Malo aut, mozem ist rychlejsie. Asi pred polhodinou som si dal takyto vylet: http://goo.gl/maps/07dE7
Bez studovania trasy dopredu, ked som isiel dlho lesom, prestalo sa mi to zdat rozumne a tak som sa otocil. Po navrate domov som sa pobavil, pretoze by som aj tak daleko nedosiel. Mam rad jazdu naslepo.

No a nakolko som na zaciatku roka robil vodicaky C a E, aby som mohol jazdit aj pracovne. Mam rad taky zivot 'on the move'. Doma uz mam vsetko opozerane a aj okolie mesta zacina byt stereotyp.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Mňa to stále baví... rád chodím niekam autom, rád niekoho niekam odveziem - akože robím službu, ale v skutočnosti oni robia službu mne, že ich môžem odviezť..... a aj rád sa len tak vyvážam po prázdnych okreskách, keď hraje príjemná hudba a vedľa mňa sedí príjemná spoločnosť... tiež som sa akurát teraz pred polhodinou vrátil z jedného takého mini-výletíku.. :)

Šoférovanie ma neživý, takže si to zatiaľ vychutnávam... :)
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Tiez som v aute denne a jazdu rozlisujem na "joyride" a na "transportnu" - taku ktora ma ma dopravit z domu do prace, napr.
Kym sa vlecem v aute v spicke, mam spravenu v aute hudbicku vdaka ktorej sa nikam neponahlam, rad si vypocujem kvalitnu hudbu z kvalitnej aparatury a dobre spravena hudba v aute je nieco ako studio :)).
Co sa tyka zabavy, jazdim aj sam, aj s kamosmi aj na kadejakych zrazoch, podujatiach, moto-parties, bavi ma to kazdym dychom a kym mi nebude 1000 koni malo ma to bavit bude, "denne" vymyslam nieco nove, niecol ladim zlepsujem, menim, sksuam, laborujem experimentujem a prerabam, aj toto ma bavi, cela autotechnika je pre mna jeden div, pre ktory sa oplati zit a vie sa nalezite odplatit naspat :)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

nikdy som jazdu autom nebral ako zábavu. Robil som si vodičák s tým, že je to užitočná vec. S rovnakou myšlienkou som si kupoval aj auto. A môj názor sa nezmenil ani po spravení vodičáku a kúpe auta. Je to dopravný prostriedok, ktorý pomôže keď treba. Dostanem sa na väčšiu vzdialenosť kde neprejdem pešo, a rýchlejšie alebo pohodlnejšie ako inými prostriedkami. Ale že by som sa zobral, natankoval za 50€ a len tak bezcielne jazdil po okrese? To by mi muselo dobre švitoriť.

bral som to ako zábavu, alebo niečo nové, vzrušujúce a zaujímavé, možno prvé jazdy v autoškole. Potom sa z toho stala povinnosť (absolvovať jazdy) a následne právo (po obdržaní vodičského oprávnenia)
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

krasny kontrast medzi uzivatelom a petrolheadom ;)
Peter.Som
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Peter.Som »

Podla mna je soferovanie uz neodlucitelnou sucastou zivota, neberiem to ako trest alebo povinnost ale skor ako potrebu. Podla typu auta si aj uzivam jazdu alebo skor aky je dovod :) A ako sa hovori dobra hudba vzdy potesi.

//autoeditácia príspevku (16 Sep 2013, 9:47)
Podla mna je soferovanie uz neodlucitelnou sucastou zivota, neberiem to ako trest alebo povinnost ale skor ako potrebu. Podla typu auta si aj uzivam jazdu alebo skor aky je dovod :) A ako sa hovori dobra hudba vzdy potesi.
Gyrxiur
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Gyrxiur »

Mňa šoférovať baví, len nemám rád debilov na cestách, čo nevedia, kto má kedy prednosť, alebo im to je jedno. Inak na mojom aute staršom ako ja je celkom sranda pozorovať, čo kedy odpadne alebo začne blbnúť, napríklad keď mi zlyhali brzdy to bola sranda, ísť bez nich domov v plnej premávke ;c)
jimmy_xp
King
King

Príspevok od používateľa jimmy_xp »

Kedy ako... Od decembra som cestoval každý víkend ZA -> SB a v nedeľu naspäť. Priznám sa, niekedy by som sa radšej odviezol vlakom, pretože po víkende som bol vždy kvalitne unavený a cesta sa mi zdala nekonečná. Prešiel som si od poľadovice, cez búrky, husté hmly až po známu snehovú búrku na D1tke niekedy v marci, či kedy to bolo. Našťastie ma v aute sprevádza lepšia aparatúra, takže aj dlhé cesty sú fajn (zvykol som si počúvať rôzne mixsety, podcasty, Lieskovského Get Fun) takže cesta zbehne rýchlo. Momentálne už chodím smer SB -> BA, čo je cca o hodinku a pol dlhšie. Aj napriek tomu si občas len tak sadnem do auta, vypeckujem muziku a idem sa len tak povoziť. Rád som mával úsek medzi ZA a RK, tie zákruty, stúpania (teraz už chodím cez R1 do BA). Po BA sa ešte len učím autom chodiť, ale je to v pohode, kým človek netrafí zápchu. Ráno a poobede z práce radšej MHD, fakt by som nemal chuť stráviť dlhú dobu čakaním v zápche pri vytrúbujúcich šoféroch. A posledná vec - zima :smt049 .Ísť na letisko, pošmýkať sa, vyskúšať ako sa auto správa, tak z toho jednoducho nevyrastiem hádam nikdy. Taktiež si občas zbehnem na nejaký zraz - či už len chalanov, nadšencov na blízke letisko, poprípade niečo väčšie (PS: neviete kde v BA je niečo opustené, kde sa dá jazdiť? poprípade či chalani z BA nerobia niekedy nejaké zrazy?). A aby som nezabudol, keď ideme na dovolenku tak som radšej ak šoféruje otec, poprípade niekto iný, aby bol čas sledovať to všetko krásne naokolo a hlavne oddýchnuť si ;)
Napísať odpoveď