Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
Re: Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
Zdravim. Chcel by som zacat pravidelne cvicit ale mam problem s hmotnostou. Mam asi 5kg podvahu podla BMI indexu a akosi sa neviem dostat hore. Problem je ze nemozem este aj cvicit a prist o dalsiu energiu a kalorie ktorych mam aj tak nedostatok. Nejak mi nechuti hlavne rano a potom uz ked zaludok ostane taky "onicom" tak ani obed nie je bohvieco, az na poobede/vecer som schopny z chuti zjest normalne jedlo. Co som si ratal kalorie malokedy sa dostanem cez 2000kcal denne. Nemate niekto podobne skusenosti akoby som dostal stravovacie navyky pod kontrolu? (Chory by som nemal byt takuto vahu mam odjakziva, nejako nemam potrebu moc jest a vcelku malo pijem tak do 1,5litra denne)
sám mám podobný problém a niežeby som ho už vyriešil ale nejaké tipy mám. Takže určite niečo na raňajky zjesť, ja som si napríklad cez prázdniny tak zvykol že hneď ako vstanem tak si idem spraviť praženicu. Človek ma potom hneď väčšiu chuť do jedla či už desiata alebo obed. Pi viac vody. Neviem či to platí u každého ale ja keď nemám chuť do jedla tak vypijem 2-3-4 deci vody a o 10-15 minút cítim prázdny žalúdok tak idem jesť.Alebo ešte nejaka malá čokoládka/keks mi tiež zvýši chuť do jedla. A sem tam sa treba proste premôcť
Podobny problém som mal aj na začiatku. Pred jedlom som si zvykol dat za lyzicu hroznoveho cukru do nápoja ( voda, čaj) a asi o polhodinu som jedol. Sem tam som to vymenil za ovocie. Ako som tu už písal, mne sa pri naberani osvedcila najviac metóda 6 jedal denne. Niektoré jedla som sem tam nahradil gainerom. Priklad: 1. ranajky-omeleta so syrom a celozrnným chlebom/ 2. desiata- napoj gaineru/ 3.obed-kuracie prsia s ryžou/ 4.olovrant-ryzovy nákyp/ 5. večera- špagety syr kecup/ 6.polhodinu az hodinu pred spanim-nizkotucny tvaroh. Porcie som si nikdy nevazil ale boli take akurat aby som po jedeni nebol hladny ale ani moc napchaty. Tymto systémom som sa casom dostal do pravidelnosti a jest mi zacalo chutit cim ďalej viac. Naberal som z mesiaca na mesiac... Keďže tu padali argumenty o tom, že ani taketo jedenie nezrychluje metabolizmus, tak nejdem radsej tvrdiť, že to tak je. Pravda je ale taka, že chuť do jedla sa mi zvýšila a naberať som začal riadne.
j a tak ako píše Yogi tých 6 jedál, napríklad každé 2-3 hodiny a nie až vtedy keď si hladný
a hlavne treba pozerat ze co vlastne tie jedla obsahuju. Cloveku sa na prvy pohlad moze zdat ze to co jedava je vyzivne, ale ked si spocitas celodenny prijem plnohodnotnych bielkovin tak by si pravdepodobne prisiel na to ze ich je tak malo ze by bol biologicky zazrak keby si z toho mal nabrat nejake svali..
Prave dnes som hovorils jednym kamosom co posilnuje uz vela rokov,dost tvrdo maka, ma aj nejaku tu silu, ale vizualne sa moc nemeni. No a ked sme zacali rozoberat ze co to vlastne cez den je,/neberie ziaden protein ani nic/ tak bolo jasne ze kvalitnych bielkovin je v tej clodennej davke relativne malo.
Chcem sa niečo opýtať,čo sa stane (s mojim telom, tuk-svaly)keď začnem brať proteín ale neposilňujem veľmi z činkami? len hrazda a kliky.Do doplnkov sa vôbec nevyznám,tak dik za odpoved.
Neber ho. Je to zbytočné.
-
pegasusss
Light Professional
Je tu niekto, čo má osobné skúsenosti s Animal Test ? .... zatial som čítal len samé pozitívne hodnotenia
Záleží v akej miere posilňuješ (kliky, hrazda). Ak pri tom posilňovaní máš dostatočnú záťaž a pravidelnosť, tak určite Ti proteín spravi svoje. Samozrejme, že len na svalových partiach, ktoré dané cviky stimulujú.K!K0 napísal:Chcem sa niečo opýtať,čo sa stane (s mojim telom, tuk-svaly)keď začnem brať proteín ale neposilňujem veľmi z činkami? len hrazda a kliky.Do doplnkov sa vôbec nevyznám,tak dik za odpoved.
kliky mozu byt velmi uzitocne napr ked ich cvicis s takymi plastovymi uckami ktore sa polozia na podlahu a clovek moze ist ovela hlbsie-je to neporovnatelne ucinnejsie ako klasicke kliky. Protein mozes kludne brat K!K0,urcite ti to neublizi,pravdepodobne si mlada chalan v raste takze vyziva naviac ti len dobre padne.
dik za rady,skusim sa nejak poinformovať ohľadom tých druhov proteinov lebo nemám o tom žiadne info...(popravde som sa o to ani nezaujímal)
Mám 16 rokov(berie sa to ešte ako vývin?) a nechcem hlavne nabrať tuk a zbytočné kila(preto si aj dosť kontrolujem stravu,používam kalorické tabuľky a nikdy nejdem nad max.hodnotu kalorii ktore mozem denne prijať),vážim 60kg +-1kg a pri mojej výške cca.174cm je to v pohode si myslím. Skúšal som už aj činky ale ešte sa nato necítim tak si dávam hrazdu a kliky.
//autoeditácia príspevku (01 Okt 2013, 20:48)
EDIT: a keď si aj naložím viac jedla že chcem nabrať,tak mam taký pocit že všetko sa ukladá na brucho a pritom mám pravidelný pohyb /4dni v tyzdni/ +cvičím ruky a brucho
preto mám také obavy z prijímania stravy
Mám 16 rokov(berie sa to ešte ako vývin?) a nechcem hlavne nabrať tuk a zbytočné kila(preto si aj dosť kontrolujem stravu,používam kalorické tabuľky a nikdy nejdem nad max.hodnotu kalorii ktore mozem denne prijať),vážim 60kg +-1kg a pri mojej výške cca.174cm je to v pohode si myslím. Skúšal som už aj činky ale ešte sa nato necítim tak si dávam hrazdu a kliky.
//autoeditácia príspevku (01 Okt 2013, 20:48)
EDIT: a keď si aj naložím viac jedla že chcem nabrať,tak mam taký pocit že všetko sa ukladá na brucho a pritom mám pravidelný pohyb /4dni v tyzdni/ +cvičím ruky a brucho
preto mám také obavy z prijímania stravy
-
vendo
Guru
- Kontaktovať používateľa:
mas 16, 174 a 60kg
co ti nedavaju jest doma?
to ze cvicis kliky a hrazdu ti s vahou nepomoze, blbe tabulky ti tiez nepomozu (pochybujem ze ich spravne pouzivas), si mlady, 4-5x do tyzdna 2-3 hodiny minimalne kardio, bike, beh, plavanie, korcule, hocico, 90% pod aerobnym prahom 6-7% pod anaerobnym 3-4% nad anaerob
po pol roku budes taky tenky aj ked budes zrat cokolvek, zlepsi sa ti kondicka a nebudes sa trapit nad blbostami ako nepribrat na bruchu
(btw nechapem naco vobec sem pleties proteiny, ked cvicis tak malo a nechces priberat
)
co ti nedavaju jest doma?
to ze cvicis kliky a hrazdu ti s vahou nepomoze, blbe tabulky ti tiez nepomozu (pochybujem ze ich spravne pouzivas), si mlady, 4-5x do tyzdna 2-3 hodiny minimalne kardio, bike, beh, plavanie, korcule, hocico, 90% pod aerobnym prahom 6-7% pod anaerobnym 3-4% nad anaerob
po pol roku budes taky tenky aj ked budes zrat cokolvek, zlepsi sa ti kondicka a nebudes sa trapit nad blbostami ako nepribrat na bruchu
(btw nechapem naco vobec sem pleties proteiny, ked cvicis tak malo a nechces priberat
neviem čo je na tabulkach zlozite,ved su tam len hodnoty
práveže jem,pravidelne a nikdy sa necítim nejak hladný alebo žeby som jedol málo.
pribrať by som chcel ale na určitých miestach(ruky,hrudnik,chrbat)
čo by ste odporučili? mám doslova "žrať" a tlačiť do seba?
práveže jem,pravidelne a nikdy sa necítim nejak hladný alebo žeby som jedol málo.
pribrať by som chcel ale na určitých miestach(ruky,hrudnik,chrbat)
čo by ste odporučili? mám doslova "žrať" a tlačiť do seba?
V prvom rade Ti odporúčam stanoviť si čo vlastne chceš. Čo od cvičenia očakávaš? Kondíciu, schudnutie, objem, dobrý pocit ? Rozhodni sa, a tak sa pusti do hladania informácií ako svoj ciel dosiahnuť.
Kondičku určite,ale zase nechcem byť suchý jak palica.
Tabulky su na hovno, spalovanie, vstrebavanie zivin a bazalny metabolizmus je strasne individualna zalezitost, suvisiaca aj s tym v akom stave sa nachadza organizmus, a ako moc je prekysleny, takze tymto je dost zbytocne sa teraz zatazovat.
Ak chces nieco nabrat, je to hlavne o cviceni, strava je v tomto sporte proste moc precenovana. Netreba sa prezierat, treba skor klast doraz na kvalitu ako kvantitu. Tento clanok http://kulturistika.ronnie.cz/c-11477-m ... yziva.html o tom pekne hovori.
Klikymi a zhybmi si urobis solidny zaklad ale nenaberes nejak zvlast rapidne. Ked chces nabrat treba dvihat cinky a robit stare osvedcene cviky ako su drepy, tlaky v stoji, na sikmej a rovnej lavici, a vyhybat sa strojom.
Ak chces nieco nabrat, je to hlavne o cviceni, strava je v tomto sporte proste moc precenovana. Netreba sa prezierat, treba skor klast doraz na kvalitu ako kvantitu. Tento clanok http://kulturistika.ronnie.cz/c-11477-m ... yziva.html o tom pekne hovori.
Klikymi a zhybmi si urobis solidny zaklad ale nenaberes nejak zvlast rapidne. Ked chces nabrat treba dvihat cinky a robit stare osvedcene cviky ako su drepy, tlaky v stoji, na sikmej a rovnej lavici, a vyhybat sa strojom.
takže keď je strava dajme tomu preceňovaná tak sa nemusím báť činiek? chcem totižto ešte vyrásť do výšky
ten článok som uz cital,mam pocit ze si ho niekde pridal uz skor