Elektricky ohrievac

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
mi-chau
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Elektricky ohrievac

Príspevok od používateľa mi-chau »

Ludia, banalitu od vas chcem.. budem musiet kupit elektricky radiator, ale kedze je ich viac druhov, tak som pochopitelne presiel nejake recenzie. Vtip je v tom, ze vsade vravia nieco ine. Ze ma olejovy vyssiu spotrebu ako zvysne a pomaly nabeh, to sa vsetci zhoduju - skrtam. Ze infracerveny zohrieva objekty a nie vzduch (vzduch od objektov) - to desi priatelku - skrtam. :lol: Ale daktori pisu, ze halogenovy skor ako klasicky odporovy s vetrakom, dalsi ze vetrak rozviri prach a suchy vzduch a je toho pokkt. Nechce sa mi robit tyzdenny vyskum na 15A4iek.
Vedel by niekto odporucit nieco na zaklade vlastnych skusenosti? Miestnost je zrhuba 15m2.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Re: Elektricky ohrievac

Príspevok od používateľa gogo956 »

zavisi vela od toho ci to chces na nejake docasne prikurenie iba v ramci jesennych dni alebo celu zimu zo vsetkym co k tomu patri
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Ako píše gogo..

Inak ja mám v jednej chladnej miestnosti odskúšaných pár ohrievačov.. klasický elektrický ohrievač (bez ventilátora) je naprt.. halogénový ohrievač ohrieva veci, ktoré sú pred ohrievačom - čiže ho musíš mať nasmerovaný na seba, ak sa pohneš mimo jeho svetlo, je Ti zima... ak chceš vyhriať jednu celú miestnosť, najúčinnejší ohrievač je podľa mňa "aktívny fúkar".. elektrický s ventilátorom.. jedna priemerná izba v dome je v zime vyhriata z temperovaných 15°C na príjemných 20-22°C (dievča sa už nebojí vyzliecť, aby neprechladlo) do jednej hodiny.

:)

//ak ten ventilátor, určite s termostatom, aby sa sám podľa potreby vypínal/zapínal..
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Suhlasim s brm-om, mam to viacnasobne otestovane. Ziaric sa oplati tam, kde je prievan alebo slaba tepelna izolacia a ked sa malo hybes - s uspechom som ho pouzival v garazi. Tam je zbytocne ohrievat vzduch.
Do obytnej miestnosti je najucinnejsi ohrievac s ventilatorom, aj uplne vychladenu miestnost dokaze rychlo vyhriat (teda vzduch v nej), ked si napriklad sadnes na stolicku, tak este pocitis chlad, ale inak je ti prijemne teplo. Virenie prachu je mozne, ale my sme ho pouzivali na internate, kde bol polozeny na zemi (cize by mal virit najviac prachu) a negativne ucinky som si nevsimol, takze to asi nebude az take hrozne. Problemom moze byt hluk, niekomu to moze vadit pri spanku a ked sa vypne, uz nema ziadnu "zotrvacnost".
Na nonstop prevadzku je najlepsi olejovy, ale fakt neviem ako je to so spotrebou. Pocitaj s tym, ze olejovy ma pomaly nabeh a mal by ist v kuse, ventilatorovy mozes zapinat aj prerusovane a tak usetrit, no zavisi ake straty ma miestnost.

//pre upresnenie - maly 1000 W teplovzdusny ohrievac dokazal vyhriat velku izbu s velkymi prefukujucimi oknami na nejakych 26-27 stupnov aj ked bolo vonku -10.
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

No zrejme pojdem do toho vysavaca. Dik za rady
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Tiez odporucam odporovy z ventilatorom, u strarej mamy sme s nim vykurili dve miestnosti (2000W).
nanana
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa nanana »

dajte potom niekto link na taky normalny ohrievac, ked viete. Ja mam doma halogenovy, nejaky lacny ... ale to je take, ze fakt to ohrieva len predmety a ohrieva len tam, kde je otoceny. Ked sa pohnem vedla, mimo jeho svetla tak je tam ovela chladnejsie. A trva velmi dlho, kym sa ohreje vzduch v miestnosti tymto ohrievacom.Tak by som kupil aj ja nieco lepsie takto na jesen na prikurenie aby netrebalo zapinat ustredne kurenie v celom dome.

nieco taketo? ci to je prilis male ? http://teplovzdusne-ventilatory.heureka ... 15-balnea/
Napísať odpoveď