Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
t0m4s3
Admin
Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Romovia na Slovensku

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Mne je uplne jedno ci moje peniaze idu na degenerovaneho cigana, ktori ich prechlasta a nahadze do automatu, alebo do cloveka co sa sprava slusne - z mojho pohladu som o peniaze prisiel v oboch pripadoch. Jedno mi nie je ci cigan nici spolocne okolie, prepadava okoloiducich atd. To ale zase nema nic spolocne s tym ci a kolko tych penazi dostane. Takze naozaj nerozumiem preco spojujete peniaze s tym ako sa cigan sprava.

A uz vobec nerozumiem nazoru, ze ako sa ti cigani maju fantasticky, ked sa pozriem na tie geta a obecne na to v akych podmienkach ziju, tak rozhodne by som to za ich peniaze nemenil ako tu podaktori vypisuju.
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

t0m4s3 napísal:Mne je uplne jedno ci moje peniaze idu na degenerovaneho cigana, ktori ich prechlasta a nahadze do automatu, alebo do cloveka co sa sprava slusne - z mojho pohladu som o peniaze prisiel v oboch pripadoch. Jedno mi nie je ci cigan nici spolocne okolie, prepadava okoloiducich atd. To ale zase nema nic spolocne s tym ci a kolko tych penazi dostane. Takze naozaj nerozumiem preco spojujete peniaze s tym ako sa cigan sprava.

A uz vobec nerozumiem nazoru, ze ako sa ti cigani maju fantasticky, ked sa pozriem na tie geta a obecne na to v akych podmienkach ziju, tak rozhodne by som to za ich peniaze nemenil ako tu podaktori vypisuju.
na ludi co sa spravaju slusne ide tych penazi minimum :lol: a tipujem ze ti neni jedno ci tvoje peniaze idu na degenerovaneho cigana co ich prechlasta a nahadze do automatu, alebo na vystavbu dialnic, resp zhodnocovanie okolia kde byvas ;)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Hotwire napísal: na ludi co sa spravaju slusne ide tych penazi minimum :lol: a tipujem ze ti neni jedno ci tvoje peniaze idu na degenerovaneho cigana co ich prechlasta a nahadze do automatu, alebo na vystavbu dialnic, resp zhodnocovanie okolia kde byvas ;)
Ano nie je mi to jedno. Rovnako ako mi nie je jedno ci idu na slusneho nezamestnaneho cloveka, ktory pobera socialne davky, alebo na vystavbu dialnic.

Aj ked hughito-ve nazory v tejto teme nie su zrovna moje oblubene, tak uz ho chapem a tiez sa musim chytat za hlavu nad takouto argumentaciou:
Hotwire napísal: na ludi co sa spravaju slusne ide tych penazi minimum....
Predpokladam, ze mas presny prehlad o tom ake % davok sa rozda tym slusnym bielym a tym hnusnym ciganom. A potom si tu ciastku este nezabudni porovnat s tym, kolko (odhadom) nakradla tato a vsetky predchadzajuce vlady.
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

no drviva vacsina slusnych bielych pracuje takze uz len sedliacky rozum napovie ze to bude ovela menej nez u cigosov kde je 97% ci kolko nezamestnanost ;) ...ano nase vlady nakradli s prehladom najviac, s tym suhlasim, ale to uz je na inu debatu...
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Niekedy fakt aj motyka vystrelí a nájde sa v tejto téme človek, ktorý sa pridá na "moju stranu."
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Hotwire napísal:no drviva vacsina slusnych bielych pracuje takze uz len sedliacky rozum napovie ze to bude ovela menej nez u cigosov kde je 97% ci kolko nezamestnanost ;) ...ano nase vlady nakradli s prehladom najviac, s tym suhlasim, ale to uz je na inu debatu...
Vidim, ze matematika ti moc nejde. Par cisiel

http://www.infostat.sk/vdc/pdf/rom.pdf
V roku 1980 aû 43% romskej populacie tvorili deti vo veku do 14 rokov, čo je skoro dvojnasobok v porovnani s ostatnou populaciou.

Ak je na Slovensku ~10% obyvatelstva ciganov tak ~ 6% obyvatelov Slovenska budu praceschopni cigani. Ak je na Slovensku celkova nezamestnanost okolo 15%, tak si sam spocitaj kolko je to ta tvoja drviva mensina.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

t0m4s3 napísal:Mne je uplne jedno ci moje peniaze idu na degenerovaneho cigana, ktori ich prechlasta a nahadze do automatu, alebo do cloveka co sa sprava slusne - z mojho pohladu som o peniaze prisiel v oboch pripadoch. Jedno mi nie je ci cigan nici spolocne okolie, prepadava okoloiducich atd. To ale zase nema nic spolocne s tym ci a kolko tych penazi dostane.
Tvoje slova sa daju takto parafrazovat , je mi uplne jedno ci zradlo v miske zere potkan alebo macka tak ci tak to zradlo tam nasypem, jedno mi ale neni ked mi potkan beha po dome.

Rozumies vobec tomu co sam pises?
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

Akurát, že do tej charakteristiky nie je zarátané to obstojné množstvo cigánov, ktorí sa hlásia k maďarskej národnosti.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Old Dirty Bastard napísal:Akurát, že do tej charakteristiky nie je zarátané to obstojné množstvo cigánov, ktorí sa hlásia k maďarskej národnosti.
tak si to cislo podel 2 a stale je "na hony vzdialene" tomu co on hovori drviva mensina/vacsina
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

http://tvnoviny.sk/sekcia/sport/archiv/ ... davok.html Hahahahah, tu je niečo pre všetkých popieračov - sama povedala, že dostane 450 eur. ZA NIČ. Mierumilovní občania, hnusní rasisti na nich museli zavolať ochranku a SBS :)
hughito
Redeemer
Redeemer

Ty máš problém so sluchom alebo ideš v zmysle "čo sa babe chcelo, to sa babe prisnilo"? Nie 450, ale 250. A takisto bolo vidieť tie nákupy - áno, "mali tam" plné igelitky chlastu a cigariet.. :roll: Táto druhá časť je smerovaná všeobecne na príspevky tu, nielen na teba, aby si zas nemusel vypisovať.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

OK, bolo to 250. A koľko tam cálovala tej cigánke do toho priečinku? Videl si ty niekedy naživo, koľko dostávajú? Ja to vidím pravidelne. Mám sto chutí to natočiť, keď budem nabudúce na pošte, aj dnes som bol, ale ma to nenapadlo. Samozrejme, oni nekupujú cigarety a chľast :) A preto je tam všade a furt vandalizmus a bordel. Ja budem vypisovať, pretože ja v tejto realite momentálne nanešťastie žijem, cigáni dnes vo veľkom šup do cukrárne na koláčiky, JEŽIŠ oni nemajú na múku a na nič, hlavne, že sú všetci tlstí a idú sa nadžgávať sladkosťami, coca colou a podobne.

JAJ - vlastne nie. To si tu všetci iba vymýšľajú. A to, čo cálovala tá na pošte do toho priečinku, to bolo určite iba ilustračné pre Narkózu.
Prílohy
no tak určite 250.
no tak určite 250.
Famine
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Famine »

co vas ludia do toho kde trávia rómovia čas kolko iim prichadza penazi a kedy a ci vôbec,... na to je tam tá diskretná zóna aby ludia nevideli ako na podnose čo prišlo danému človeku,.. ani vám by sa nepáčilo keby vám niekto nakukal spoza chrbta a videl by kolko dostanete alebo zasielka z nejakeho sexshopu a potom by to roztruboval po celej dedine...
hughito
Redeemer
Redeemer

Ešte by ma zaujímalo akou intergalaktickou logickou operáciou si spojil výrok tej tetky o 250 evrách so záberom do priečinku na peniaze.

A tlstota sa nerovná prepych a kopy žrádla. To je veľmi primitívny úsudok. Až sa čudujem, že takéto chobotiny vôbec vypúšťaš do éteru.

Takisto neviem, odkedy je určené, na ČO PRESNE sa peniaze z dávok použiť nesmú, očakávam, že mi to osvetlíš.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

skor mi povedz ty, preco by sme sa my vsetci mali skladat aj na chlast a cigy pre ciganov
hughito
Redeemer
Redeemer

A pre bielych? Či tí ťa nezaujímajú? Lebo, samozrejme, tých bielych, čo poberajú rôzne dávky, URČITE ani nenapadne si kúpiť za dané peniaze potom cigarety či alkohol.

To by sa dalo vyriešiť jedine nejakými poukážkami na jedlo, ktoré by ľudia dostávali namiesto peňazí. A urobil by som komisiu, kde by som prizval aj setha, ktorá by stanovila, ktoré ďalšie produkty sú nechcené a mali by si zakázať tým, ktorí sú z nejakých dôvodov na rôzne dávky (to ako reakcie na tie sladkosti, kola a pod.) odkázaní.

"Liberáli a pravičiari".. ich fašistické tendencie sa opäť ukazujú. :wink:
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

vzhladom na temu hovorim o ciganoch, nikde nehovorim, ze to bieli nerobia
hughito napísal:To by sa dalo vyriešiť jedine nejakými poukážkami na jedlo, ktoré by ľudia dostávali namiesto peňazí.
ano, toto zatial presadzovala len SaS afaik
hughito
Redeemer
Redeemer

Ale to je blbosť. Dávky poberá aj bežný človek, čo sa ocitol v nejakom probléme, prišiel o prácu a pod. (možno by chcelo ešte špecifikovať, o akých dávkach sa bavíme). Nemusí ísť o nejakého asociála, čo to berie ako životný štýl.

Je nezmysel sa k takýmto ľuďom správať ako ku zločincom a vymedziť im, čo presne si môžu a nemôžu nakúpiť.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Kks az sa raz nejakym zazrakom legalne vystruha statistika podielu poberania soc davok u Slovákov a u Cigánov(sto z miliona vs milion zo sto), hughito asi zozelenie ako sam seba klame 150 stran diskusie :oops:
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

hughito: ČO je, prečo tak agresívne? Je ti ľúto, že som posledný, kto tu s tebou ešte rozumne diskutuje? Kľudne môžem preladiť aj ja, ak chceš :)

V každom prípade - pozor - ja som niekde spájal tých 250 s tým, čo je na tom výdajnom okienku? Nie, to si spojil ty. Priznal som, že nepovedala 450 ale 250 (za čo sa ešte raz ospravedlňujem), ale napísal som to, že Narkóza určite nenafilmovala náhodnú sumu, ktorú vydávala tetka na pošte pre jej redaktora. Pozri - ja som videl už X krát, že cigáni brali podporu (rozumej - sociálne dávky, príspevky na deti, prídavky, všetky možné a nemožné prachy, ktoré od štátu ako "sociálne prípady" dostávajú) aj viac ako 500 eur. O opaku ma nepresvedčí nik, nemám dôvod klamať a vymýšľať si.

Ďalej - samozrejme, tlstota sa nerovná prepych a kopu žrádla. To som niekde napísal? Nie - teda "chobotinu" si do éteru vypustil ty, nik iný. Ibaže platí aj opačný extrém (páči sa mi, že si sa ani nesnažil poprieť, že cigáni sú vo všeobecnosti tlstí) - určite nemajú všetci z nich nejaké dedičné obezity. A narážal som na to, že ich vždy vídam, ako nakupujú vo veľkom kopec žrádla, nikdy nemajú peniaze, ale žerú ako kobylky. Sorry, vidím ich tu denne na stovky, na černochov zo Somálska, ktorí naozaj nemajú čo jesť, zatiaľ nevyzerajú. Takže až tak zle si určite nežijú.

Ja som niekde písal, že je určené, čo presne majú z dávok nakupovať? Toto je už tretia chybná sugescia z tvojej strany v jednom príspevku. Ja som to nikde netvrdil. Predtým, ako na mňa budeš reagovať, si oddýchni a daj si teplý čaj, pretože kvôli nervozite ani nevieš, čo som napísal a vidíš veci, ktoré som nikde nenapísal. Mňa iba fascinuje, ako "sociálne odkázané" prípady v "hmotnej núdzi" žerú koláče, nakupuju mäsko za desiatky eur, chľast, cigarety, sladkosti a podobne, pričom do kamier v TV vrieskajú, že nemajú peniaze, že nemajú čo jesť, že nemajú za čo posielať deti do škôl (a preto sú ich ratolesti rasisticky zvýhodňované, že áno) a podobne. Mňa nezaujíma liberálny názor v štýle "veď dostanú peniaze od štátu, nech si kupujú čo chcú." Teda, malo by to zaujímať hlavne teba. Pretože to ide z tvojich daní, z mojich nie.

Pretože takýmto prístupom dôjde presne k tomu, čo tu bolo spomínané v minulosti - keď si cigánska rodina na podpore vzala cez splátkové nákupy jedenásť či koľko spotrebičov. Na to majú ísť tie dávky? Na sladkosti, na koláče, na drahé mäso? Sú naozaj v hmotnej núdzi?

Ja osobne som za to, aby dostávali poukážky, ktoré budú ale spájané s ID (občianskym), takže nemôžu byť prenosné. Tým pádom by neboli schopní poukážky vymeniť za hotovosť u úžerníkov, pretože tí by tie poukážky neskôr použiť nemohli. A na tie poukážky im predávať iba to, čo naozaj nutne potrebujú k životu, vrátane potrieb pre deti do škôl, vrátane hygienických potrieb, vrátane jedál a podobne, ktoré deti potrebujú na rozvoj. Ibaže humanisti už pri takomto nápade (keď ho tuším prezentovala Nicholsonová) vrieskali ako paviáni a išlo ich dotrhať, že ich obľúbenci by nemali slobodu podľa ich predstáv.

Takže tu je aj riešenie, aby si neprskal, že som žiadne neposkytol :) A daj si čaj z kvetov japonskej sakury, ten ukľudňuje a zrelaxuje myseľ.
Napísať odpoveď