VDSL internet od Telekomu

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
nanana
Zablokovaný
Zablokovaný

VDSL internet od Telekomu

Príspevok od používateľa nanana »

Keby niekto nepostrehol, tak Telekom zavadza od pondelka 16. septembra VDSL internet, maximalnej rychlosti 50/5 Mbit/s. Pise sa o tom napriklad tu: http://dsl.sk/article.php?article=14627 alebo aj inde.

Zaujima ma, ci tu niekto z fora nema blizsie informacie. Ci ste si to neboli niekto v predajni zriadit a podobne. V jednom clanku som sa totiz docital, ze aj viazani existujuci zakaznici budu mat moznost prejst na VDSL. Pisal som teda na online chat-e s nejakym pracovnikom telekomu a zakazdym, ked tam bol iny pracovnik, kazdy mi napisal nieco ine. Podla jedneho sa prejst z doterajsieho DSL na VDSL neda, len ak ma zakaznik uz len menej ako 3 mesiace do konca viazanosti. Druhy clovek mi napisal, ze je to mozne, bez problemov. Treti mi napisal, ze je to mozne, ale za poplatok.

Tak ci nahodou niekto nema podobne indormacie, alebo ako sa dopatrat k tomu, ze ako to vlastne je ? :D
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: VDSL internet od Telekomu

Príspevok od používateľa audiotrack »

vyčíhni si toho, ktorý povedal že sa to dá bez problémov, a napíš mu nech ti to teda prehodí :)
nanana
Zablokovaný
Zablokovaný

No, nie je to tak, ze on to prehodi. Musim si vyplnit na webe formular, teda objednat ten VDSL internet. A ja potom neviem, ci to bude robit niekto, kto si mysli, ze sa neplati alebo niekto kto mi tam nasoli do faktury 50€ za prechod.
sharky-no
King
King

Príspevok od používateľa sharky-no »

volal som 2x a raz pisal s nejakou tetou, ktora nic nevedela, resp. pisala nejake odpovede z prirucky. najskor mi bolo povedane, ze do 700m od ustredne budu mat automaticky zvyseny internet vsetci. ale overit sa to este neda, ze ci je mozne zriadit VDSL.

druhy krat som im volal, a chcel som vediet ze kedy asi bude mozne zistit, ze ci sa budem moct na VDSL napojit. Povedala ze mozno aj mesiac to bude trvat, kym skontroluju vsetky ustredne, ze zatial mi vie povedat ze mozem fungovat len na 10mbit (to som vedel aj ja, kedze mam turbo3).

Ale problem s prechodom, ze nie je. Teda ani jedna mi nepovedala ze sa to nebude dat. Viazanost mi konci v januari, akurat mi ponukali akciu na turbo3, s tym ze keby sa vdsl bude dat zriadit aj u nas, tak to bude bez poplatku a automaticky, ze v tom problem nebude ziadny.

otazne je, ze ci som v tom rozmedzi 700m, ja si myslim ze aj hej... ale kabelaz sa nemenila xy rokov, takze si myslim ze o vdsl mozem aj tak len snivat.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

dostupnost si mozes overit tu: http://www.telekom.sk/osobne/pomoc-a-po ... nej-siete/
mne to pise 50 Mb uz od utorka

tiez som si pisal s jednou zenskou na telekom stranke, ta mi tvrdila, ze sa da prejst az na konci viazanosti, co su pravdepodobne tie 3 mesiace, kedze mam do konca viazanosti este rok a pol, tak som to dalej neriesil
nanana
Zablokovaný
Zablokovaný

Mne teta s menom "Denisa" na telekom stranke na chat-e napisala, ze: "ak mate do ukoncenia viazanosti menej ako 3 mes., je mozne prejs na VDSL viaznost 24 mes. " a ze ak mam viac ako 3 mes. tak to nie je mozne.

Potom dalsia, "Miriam" napisala, ze je to mozne, ale ze tym porusim viazanost a preto musim zaplatit doplatok k plnej cene router-a, t.j. okolo 54€

Ale obe, hlavne ta Miriam odpisovali dost opozdene, Akoby nevedeli co napisat a hladali niekde odpovede, ci s niekym sa radili.

//autoeditácia príspevku (19 Sep 2013, 17:34)
jednej tete som este napisal, ci by si tu infomaciu mohla u niekoho overit, pretoze som dostal rozne odpovede, tak po chvilke cakania som dostal odpoved, ze "ospravedlnujem sa za informaciu, prechod je mozny s doplatkom a zalez aj od kampane v ktorej mate viazanost"

//autoeditácia príspevku (19 Sep 2013, 20:48)
takze ak by toto niekto riesil, malo by to byt tak, ze ked mate momentalne viazanost a do jej konca je menej ako 3 mesiace, tka sa da prejst bez problemov. Ak je viazanost este viac ako 3 mesiace, tak zalezi na tom, ci ste brali k internetu, ktory momentalne mate (DSL) od nich aj router. Ak ste brali router, prejst mozete len ak doplatite do plnej vysky ceny routra. Ak ste router nebrali, tak prejst sa da tiez, bez sankcii.
Taogunka
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Taogunka »

treba si počkať až to bude oficialne na web stránke, zatial je pilotna prevadzka, vsetko doladuju, vid aj overenie dostupnosti blblo prve dni
- do oktobra by to mali zvladnut
- infolinka/pobočka je to posledné miesto kde treba hladat aktualne informacie (asi este nemaju absolvovane skolenia :-) )
- dostupnost sa da overit tu http://www.telekom.sk/osobne/pomoc-a-po ... nej-siete/
- VDSL internet sa dá objednať tu http://www.telekom.sk/osobne/internet/m ... rnet-vdsl/
stranka z toho linku je pristupna len zo stranky dostupnosti, nikde inde v menu zatial nie je
- MagioTV s VDSL zatial ponuku nema takze treba pockat

- viem ze mat 20mbit za +-rovnaku cenu ako sucasne 5mbit je lakave ale treba trpezlivost, tolko toho snad nepotrebujete urgentne stahovat :)
- ked bol prechod na DSL z DialUPu tak to bolo ine to som nesiel vydrzat ani ja sa priznam :D som pozeral dostupnost v tej nasej dedine kazdu hodinu
sharky-no
King
King

beardie prosim ta, vies mi pozriet v tvojom routri ake mas tlmenie na tej linke? resp. tieto 2 hodnoty by ma potesili:
Down / Up
SNR Margin: 18.1 / 15.6 db
Line Attenuation: 18.0 / 14.5 db

som troska nedockavy, a myslim ze toto by malo zohrat hlavnu ulohu v tom, ze ci VDSL budem moct vyuzivat alebo nie. Cital som ze len do 13db by to malo ficat (ze vraj to je tlmenie cca do 1km kabla, ale tak zdroj je nejaky komentar na dsl.sk)
Taogunka
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Taogunka »

SNR:15 Line Att:15 1086m kde by mal byt strop cca34mbit
VDSL dostupnost ukazuje 20mbit (viac by som ani nedaval, drahe pre mna)
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

sharky-no napísal:beardie prosim ta, vies mi pozriet v tvojom routri ake mas tlmenie na tej linke?
najskor v sobotu, momentalne som v Brne
EmTeK
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa EmTeK »

Momentálne ešte VDSL nemáme na žiadnej pobočke a jedine obchodáci môžu predávať VDSL-ko .. ak máte nejaké otázky kludne píšte mne pracujem ako obchodák v telekomu a práve pracujeme s VDSL
sharky-no
King
King

ucili vas informacie ohladom toho tlmenia na linke? ze ake je maximalne aby sa mohlo zriadit vdsl ?
Daniel9911
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Daniel9911 »

Ahojte mna tiež zaujíma VDSL pred cca 2 týždnami som si meral dostupnost služby a vyhodilo mi to že mam dostupnu služub VDSL do 50 Mbit/s , dnes som si dal zase overiť službu a vyhodilo mi, že dostupna je služba Magio internet do 10Mbit/s . Tak som hned kontaktoval Callcentrum a tam mi povedali, že asi si tu službu niekto zriadil. Takže VDSL funguje takže, že sa dvaja pripoja a ostatní si už tu službu nemožu dať ?
Napísať odpoveď