bolest v papuli po "vytrhnutom" zube

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
PhYs0c
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: bolest v papuli po "vytrhnutom" zube

Príspevok od používateľa PhYs0c »

na bolesť si skús v lekárni vypýtať valetol, mne zabral tam kde paralen a ibalgin nepomáhali
deszka3
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa deszka3 »

Poznám ten pocit... Ja som mal zle zaplombovaný zub a dostala sa mi tam infekcia. Ešte k tomu som mal to nešťastie, že zub ma začal bolieť asi v stredu a nevedel som ísť nasledujúci deň a ani po tom lebo bol sviatok (čiže som sa tam dostal iba v pondelok, t.j. po 4 dňoch bolestí). Normálne som cítil ako sa mi tvorí hnis pod zubami, bolesť som tíšil studenou vodou. Do jednej fľaše som mal nachystanú studenú vodu a do druhej som odpľúval už teplú z úst. Ibalgin a podobné veci vôbec nepomáhali. Keď sa mi minula voda, tak som ju šiel naplniť, bola to len asi minútka no viem, že ma bolela celá hlava už a aj slzy mi vychádzali, bolo to strašné a už by som to nechcel zažiť ešte raz. Vždy som vravel, že od bolesti zubu neni nič horšie...
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

begbeee - Kokos tak to je brutal. Nezavidim ti.
Az mi mraz po telele presiel pri pomysleni ze aj mne sa to mohlo stat.
Dnes sa mi tiez zlomila stolicka (3.z konca) ale nastastie tak ze o tom viem, takze sup rychlo k zubarke kym to zacne hnisat.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

No predpísané mám teraz novalgin ten ma inú ucinnu latku ako ibalgin a je jemnejsi na žalúdok.
Ja som to nezanedbal akurát extrakcia zubu mudrosti a najme spodneho je špecifický.
Inak obklady môžem používať i striedat teple i studene.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

Ked prestane novalgin ucinkovat skus panadol ultra rapid, robi sa to aj ako sumiva tableta a pri migrene (serioznej, teda precitlienost na pachy, hluk, zvracanie atd) pomohol tam kde vsetko ostatne zlyhalo a velmi rychlo
Innocence
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Innocence »

Mne teraz tie zuby múdrosti rastú a tiež žiadna sranda. Neviem si predstaviť, že si ich niekto dáva dokonca dobrovoľne vyťahovať, och. Inak, držím palce, nech je to čoskoro okay, begbee! :)
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

Ja, pozehnany tym, ze ich mat ani nebudem sice neviem, no kamaratka si davala vytahovat a pochvalovala si, ze stacilo aby jej rastol jeden a pochopila ze este tri nechce zazivat, par dni si odtrpela a ma pokoj, tak neviem, vraj sa to oplati.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Mne už začali rásť všetky štyri zuby múdrosti, jeden je už skoro celý, druhý tak v polke, tretí začal a pod. Rastu fázovo, teda po chvíľach, kedy to cítim (je to však úplne bezbolestné, proste len ten pocit, že viete, že ten zub a miesto okolo je mierne citlivé, ale fakt takmer zanedbateľné). Tak dúfam, že s týmto problém mať nebudme. Napr. mama mala problémy už pri raste, že sa ten zub nemohol ani prerezať von cez ďasno, tak jej to musela babka (zubárka) vyrezávať odtiaľ.

Zuby sú svine, ale zatiaľ všetko nasvedčuje tomu, že som uchytil dedkov zubný genofond, ktorý nemá so zubmi takmer žiadne problémy, takže som rád. :)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Skúste si ocekovat rtg niekedy... Tiež som si myslel ze pohoda, 3mam prerezane.. Často rastu na krivo a skôr ci nesko musia von. To ze vyrastli je len polovičný úspech :)
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Ja mám zuby múdrosti von, teda myslím vyrastené, nie vytrhnuté a už je tomu nejaký rok. Presne ako písal hughito, že rastú fázovo. Mesiac nič, potom som cítil miernu bolesť, keď som napríklad niečo žuval, tak som vedel, že zrejme rastú a potom dlhšie zase nič a neskôr zase iný zub a takto na striedačku. Teraz už rok, dva, necítim nič, žeby mi rástli, tak hádam už sú celkom von. Nie sú ani krivé, ani s nimi nemám žiadne problémy. Musím si zaklopať.

Celkovo inak nemám problémy so zubami. Mám dve plomby, ktoré, podľa mňa, vobec nemuseli tak vyzerať, ako vyzerajú, mám komplet všetky zuby, a okrem toho už asi 7 rokov žiadny nález.

Keď to porovnám s inými v mojom veku, tak poniektorí už majú zo 3 zuby von, plomby na všetkých stoličkách, niektorým sa pravidelne robia kazy na predných zuboch atď.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Cim dalej tym menej verim tomu ze umyvanie funguje. :nono:

Ako to ze skoro 60 rocny tipek ktoremu hygiena skoro nic nehovori ma komplet vsetky zuby povodne a ja (22) ich uz mam napriek starostlivosti dotrtkane ? :(

Autorovi temy - ako to nakoniec dopadlo ? A vobec, do prcic, to preco 6-7 stehov ? :shock:

//qwerty - nebol si na odchode ? Chod uz prec.
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

kto ma problemy so stravou pite toto .... je to fajne a zasyti to ....
http://www.vyzivapacientov.sk/Zakladna- ... ticle.aspx

zuby su svina, a najhorsia bolest, k pani zubarke sa vyslovene ale tesim, je to totizto legalny sado maso klub, ... idete si platit za bolest. :cry: :cry: :cry: :cry:
CHoBoT
Star
Star

Príspevok od používateľa CHoBoT »

niekedy ma inak zaujima preco ludia co sa najviac staraju o zuby maju problem a ako to ze niekto kto si ich neumyva ich ma ok :/ nekazi zubna pasta zuby?
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Ano, to ma zaujíma, prečo najväčšie prasce majú zuby úplne zdravé a podstivkovia zničené ? :(
LukasqoO
King
King

Príspevok od používateľa LukasqoO »

Vo vacsine pripadov za to moze genetika, pretoze ja si zuby cistim minimalne 2x a aj tak mam rozmrdkane zuby. Povedala mi to sama zubarka.
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Vraj to má niečo spoločné s tým, že v ústach sa nachádzajú rôzne druhy baktérii. Niektoré dobré a niektoré zlé. Tie zlé samozrejme škodia a tie dobré udržiavajú pH v ústach a tak zabraňujú tým zlým rozširovať sa. Takisto sliny obsahujú nejaké enzýmy, ktoré chránia zuby, zubnú sklovinu a celkovo ústnu dutinu. No a tým, že si často umývaš zuby, tak síce ti nesmrdí z huby a máš na chvíľu čisté zuby, ale si zároveň odstránil aj prirodzenú ochranu, čím zuby vystavuješ riziku, že tie zlé baktérie poškodia sklovinu a vytvoria kaz.

Nakoľko je to pravda, to neviem. Niekde som to čítal. Možno niekto fundovanejší to bude vedieť bližšie ozrejmiť.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Veľa podľa mňa súvisí aj s uložením zubov v ústach. IMHO ak má niekto dobre naukladané zuby tak medzizubné priestory má minimálne. Ak má niekto smolu, tak sa mu to tam šmátra aj pol dňa a celé to ľudovo povedané vykvasí...

//autoeditácia príspevku (menej ako pred minútou)
Ináč aj o tých baktériach som počul a preto treba vraj aj ústnu vodu používať s mierou.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Podľa mňa veľa zohrá genetika. Nejaké umývanie zubov nie je kľúčové.
matoa
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa matoa »

taký jeden vtip na tému zubári :)

Zubár pacientovi: "Mám pocit, že máte v ruke moje gule.
Pacient: "Áno, mám. Nechceme si predsa navzájom spôsobovať bolesť, že??? :D
Tomasko0102
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Tomasko0102 »

Možno pomôže tento článok, ktorý písala priamo zubná lekárka: https://zapisnikzubarky.sk/blog/boli-ma ... mam-robit/

Venuje sa tam dôvodom, prečo vzniká bolesť a ako to riešiť.
Napísať odpoveď