Zosilnenie wifi pomocou repeatera
Zosilnenie wifi pomocou repeatera
Zdravím,
chcem sa uistiť, či som pochopil správne, aby som nekúpil zle.
Mám router D-Link DSL-2641R od telekomunistov a má neskutočne slabý signál a nedostane sa na druhé poschodie, kde by som chcem mať signál pre nb.
Stačí keď kúpim tento opakovač Tenda A30 http://www.alza.sk/tenda-a30-d454088.htm a ten bude opakovať signál z telekomunistického routera?
Ďakujem za odpoveď.
chcem sa uistiť, či som pochopil správne, aby som nekúpil zle.
Mám router D-Link DSL-2641R od telekomunistov a má neskutočne slabý signál a nedostane sa na druhé poschodie, kde by som chcem mať signál pre nb.
Stačí keď kúpim tento opakovač Tenda A30 http://www.alza.sk/tenda-a30-d454088.htm a ten bude opakovať signál z telekomunistického routera?
Ďakujem za odpoveď.
Re: Zosilnenie wifi pomocou repeatera
fungovat bude, ale rychlost bude polovicna oproti pripojeniu na ten d-link
to je nevihoda vsetkych repeaterov
lepsie riesenie je preto kupit lepsi wifi DSL router
to je nevihoda vsetkych repeaterov
lepsie riesenie je preto kupit lepsi wifi DSL router
Chcel by som mať dobrú rýchlosť...
Mám v celom dome veľmi dlhý earthnet, ktorý je zapojený do pevného PC v mojej izbe. Nedal by sa spojiť káblom ten router s iným wifi routerom, ktorý by bol v mojej izbe?
(alebo hocičo iné, aby som mal v izbe signál)
Mám v celom dome veľmi dlhý earthnet, ktorý je zapojený do pevného PC v mojej izbe. Nedal by sa spojiť káblom ten router s iným wifi routerom, ktorý by bol v mojej izbe?
(alebo hocičo iné, aby som mal v izbe signál)
jasne, dalmaRRt napísal:Nedal by sa spojiť káblom ten router s iným wifi routerom, ktorý by bol v mojej izbe?
taketo cosi: http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 2Z90UB1874
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
ide mu o rýchlosť, a ty mu ponúkneš 150Mbps router s jednou slabou neodnímateľnou anténou?
Aky rychlostny vplyv by mal n-kovy router s 2 polmetrovymi antenami na jeho par-megabitove dsl? Jemu ide hlavne o pokrytie a nevypadavanie signalu
-
audiotrack
VIP
no že by nebolo 150Mbps ale 300Mbps. Spraviť n-kový router a dať mu jednu anténu je iba marketingový ťah. A tá jedna slabá neodnímateľná anténa je aj protiargument na to pokrytie a nevypadávanie signálu čo si si napísalbeardie napísal:Aky rychlostny vplyv by mal router s 2 antenami na jeho par-megabytove dsl? Jemu ide hlavne o pokrytie a nevypadavanie signalu
Aky bude mat pre neho 300-megabitovy router? Konkretne henten model mam doma presne z rovnakeho dovodu - zlepsenie pokrytia na druhej strane domu. Pre moje ucely je vhodny, dal som to ako priklad, podorys jeho domu tu nevidim, takze len tipujem, ak ho da ale do prostriedku standardneho podlazia viacgeneracneho domu, mal by stacit
-
audiotrack
VIP
beardie, toto je poradňa pri kúpe. Mali by sme sa snažiť poradiť najlepšie čo môže v danej cene kúpiť. Jeho požiadavky boli rýchlosť a stabilita a sila pokrytia. Za tú cenu toho routru môže mať dvakrát tak rýchli s dvakrát takou silou pokrytia. Či na to má internet alebo nie je jedno. Nemá teraz, o rok možno zmení net a bude kupovať nový router?
tak sup sup nieco navrhnut, s napatim cakame 
btw, aj keby mal 250-megabit od Orange, pochybujem, ze mu nejaky 300-megabitovy n-kovy router pomohol, kedze rychlost zavisi v tomto pripade hlavne od toho, kto obsah odosiela = takou rychlostou idu maximalne torrenty a tie bude s najvacsou pravdepodobnostou aj tak tahat na desktop
(P.S.: ak by mal moznost na optiku alebo rychlu metaliku, uz by ju pravdepodobne vyuzil, tipujem, ze je to bezny user, kde ma pokrytie len DSL a potom par lokalnych wifi providerov)
btw, aj keby mal 250-megabit od Orange, pochybujem, ze mu nejaky 300-megabitovy n-kovy router pomohol, kedze rychlost zavisi v tomto pripade hlavne od toho, kto obsah odosiela = takou rychlostou idu maximalne torrenty a tie bude s najvacsou pravdepodobnostou aj tak tahat na desktop
(P.S.: ak by mal moznost na optiku alebo rychlu metaliku, uz by ju pravdepodobne vyuzil, tipujem, ze je to bezny user, kde ma pokrytie len DSL a potom par lokalnych wifi providerov)
-
audiotrack
VIP
stačí ísť o radu vyššie, TL-WR841ND má za cca 22€ plus mínus. Dobre by bolo keby aj rozpočet hodil
Som na dedine a optika tu neni a nebude, rýchlosť mám tak 950 kB/s ale keď mám zapnuté vpn, tak mam len 200 kB/s
Teraz som dal za henten router dosť €, takže max 30€ ale čím menej, tým lepšie (aby bol kvalitný signál v blízkosti).
Ďakujem všetkým za ochotu zatiaľ
edit:
Teraz som dal za henten router dosť €, takže max 30€ ale čím menej, tým lepšie (aby bol kvalitný signál v blízkosti).
Ďakujem všetkým za ochotu zatiaľ
edit:
Keby bolo niečo takéto, mal by som v danej izbe wifi a aj by som mohol mať cez ten router zapojený pevný PC?
Ano, ma to v sebe 4-portovy switch
Prispevok na ktory reagujes je viac ako tri roky stary, predpokladam ze to dotycny za ten cas uz vyriesil.
Zaujimave ,ze sa mi objavil dnes rano medzi novými 
Aha uz viem, bol tam daky spam co uz asi moderator vymazal....
Aha uz viem, bol tam daky spam co uz asi moderator vymazal....