investovanie penazi
investovanie penazi
zdravim, poradte kde najvyhodnejsie investovat 8000€ bez rizika. mam na mysli terminovane vklady a podobne, pripadne ak existuje aj nieco ine o com neviem tak sem s tym, vopred dik za tipy.
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: investovanie penazi
na ako dlho to chceš investovať?
Kup garaze na lukrativnych miestach a prenajimaj ich
Okrem prenajmu nehnutelnosti nie je asi nic bez rizika
dajme tomu 3 roky max.
-
audiotrack
VIP
za tú sumu mu výjde jedna garáž na obyčajnom mieste, nie garáže na lukratívnombeardie napísal:Kup garaze na lukrativnych miestach a prenajimaj ich
-
tacosi
Moderátor
To sa mozes kludne pytat aj zo svojho nicku MFa...
-
audiotrack
VIP
to je príliš krátko na investovanie. Z termíňaku dostaneš z toho maximálne 4 stovky ( http://openiazoch.zoznam.sk/terminovane-vklady/vyber ) a na to by som sa kašlal. Ak iba takto krátko, tak bez rizika s pekným výnosom asi ničhaha17 napísal:dajme tomu 3 roky max.
asi tak na terminovany vklad by to chcelo poriadnu sumu aby sa to vyplatilo
ked mas zbytocne peniaze a nevies co s nimi investuj do vacsieho mnozstva 585 (zlato)
ked mas zbytocne peniaze a nevies co s nimi investuj do vacsieho mnozstva 585 (zlato)
-
Grim
Darca
...ja by som skôr investoval do pôdy...tá určite nikdy nestratí cenu...
-
audiotrack
VIP
Vy aj čítate? On má 8 tisíc. Jeden mu odporučí garáže v lukratívnej časti. Garáž na kraji malej Prievidze v priemyselnej zone stojí okolo 5500-6000€. V bratislave od 9 vyššie, a to sme stále na okraji mesta. Nie ešte v lukratívnej časti, a nie ešte garáže. Druhý odporučí pôdu. A čo s ňou? Za cenu nižšiu ako 10 000 som našiel iba na polosamote 7km od Myjavy a stavebný pozemok. Neviem čo chceš kúpiť za 8 tisíc, ale asi nejaké detské ihrisko medzi bytovkami. Načo ti bude stavebný pozemok? Ako ti to vráti náklady behom 3 rokov? Ak nechceš stavať, tak sú to vyhodené peniaze lebo ti bude stáť niekoľko rokov a zarastať burinou až jedného dňa ani tabuľku "na predaj" nebude vidno. A ornú pôdu, tej kúpiš za taký smiešny rozpočet pár metrov, že si tam tak môžeš nasadiť papriku a rajčiny a tá vráti investované náklady asi až tvojím vnúčatam.
dal smiešne nízku sumu a smiešne krátku dobu. Ak by chcel investovať 100 tisíc na 10 rokov, tak to je už iná vec. Ale 8 litrov na 3 roky, tam viac ako tých 400 na termiňáku (aj to neviem aké podmienky treba splniť, lebo iné banky dávajú tak polovicu) asi ťažko dostane. Bez rizika teda. Lebo jasné že môže získať viac investovaním do akcií či drahých kovov ale tam musí rátať aj s možnou stratou
dal smiešne nízku sumu a smiešne krátku dobu. Ak by chcel investovať 100 tisíc na 10 rokov, tak to je už iná vec. Ale 8 litrov na 3 roky, tam viac ako tých 400 na termiňáku (aj to neviem aké podmienky treba splniť, lebo iné banky dávajú tak polovicu) asi ťažko dostane. Bez rizika teda. Lebo jasné že môže získať viac investovaním do akcií či drahých kovov ale tam musí rátať aj s možnou stratou
-
Andi_Cibula
Addict
Napr. toto ?
http://stroje.bazos.sk/inzerat/29426908 ... vitavy.php
A este zostane na prenajom miestnosti, prepravu a pod.
http://stroje.bazos.sk/inzerat/29426908 ... vitavy.php
A este zostane na prenajom miestnosti, prepravu a pod.
To nemyslíš vážne.
-
Andi_Cibula
Addict
Preco ? Mozno by vyslo aj na malicky sustruh.
Náklady na zrealizovanie nejakej dielne by boli oveľa väčšie a s rizikom, že na tom prerobí ďaleko viac. Možno by to vyšlo, možno nie, ale určite sa to nezačína a nekončí kúpou frézy alebo sústruhu.
-
Andi_Cibula
Addict
Vzhladom na "vaznost" dotazu zakladatela temy (o.i. zabanovany) som nahodil rovnako "vaznu" radu, s tym samozrejme ze je namodelovana na moju osobu, teda veci do ktorych by som investoval ja. 
Mozno aj nejaka 3D tlaciaren by si na seba zarobila.
Ale tie neviem co stoja.
Mozno aj nejaka 3D tlaciaren by si na seba zarobila.
-
Grim
Darca
1 ks cca 600€
3D tlaciaren na seba nezarobi ani zdaleka... viem, ze to nechcete pocut, ale zatial to je viacmenej hracka. Ak hovorime o tych lacnych pre beznych userov. Tie velke a poriadne pre priemyselne pouzitie su cenovo niekde inde... a povedzme si pravdu, kolkokrat si musite vyrabat nejaky prototyp niecoho?
noMandelom napísal:3D tlaciaren na seba nezarobi ani zdaleka... viem, ze to nechcete pocut, ale zatial to je viacmenej hracka. Ak hovorime o tych lacnych pre beznych userov. Tie velke a poriadne pre priemyselne pouzitie su cenovo niekde inde... a povedzme si pravdu, kolkokrat si musite vyrabat nejaky prototyp niecoho?
http://www.itnews.sk/tituly/pc-revue/20 ... 70-000-eur
-
TommyHot
Addict
Investovat bez rizika sa neda (ani terminak v dobe podvyzivenych bank nie je bez rizika), kazdopadne keby mam zbytocnych 8k, tak poziciavam peniaze na bitfinex.com. Vlastne ich aj poziciavam, ale v mensom mnozstve. Vyska urokov zavisi od hodnoty bitcoinu a ponuky a dopytu, ale vyzera to tak, ze za rok by som mohol dat +40-70%. Pri 8k by to bolo velmi zaujimave zhodnotenie a navyse tam netreba ani stravit vela casu.
ak ma k tomu clovek vztah tak moze investovat do akcii,da sa na tom dost zarobit aj vela stratit, ja som zatial napr. iba vo velkom minuse
ale buducnost ukaze viacej