Problém s pevným diskom - Vymeniť ?

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
mienkofax
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Problém s pevným diskom - Vymeniť ?

Príspevok od používateľa mienkofax »

Ahojte v poslednej dobe mi nejak zacal blbnut notebook a pripisoval som to len zahltenemu systemu ale ked mi pri kopirovani dat dneska zacal vydavat nejake cudne zvuky tak som vedel ze to iba systemom nebude. Hd tune mi vypisal toto. Data sa chystam odzalohovat co najskor. Je mozne disk dalej pouzivat po kompletnom naformatovani ? Nasiel som ze mam skusit zero fill a potom zistit ci sa nepribudaju poskodene sektory ak hej tak rovno kupit novy disk. Aky mate na to nazor vy ? Na notebook si davam pozor hlavne ako ho kladiem a prenasam tak nechapem ako sa to mohlo stat :/
Prílohy
hdtune2.png
brm
Darca
Darca

Re: Problém s pevným diskom

Príspevok od používateľa brm »

Ak máš notebook v záruke, určite ho reklamuj.. ak nie, tak doporučujem kúpiť nový disk. Ale môžeš ho používať aj naďalej, kým bude fungovať... ale rátaj s tým, že lepšie to už nebude, už sa to bude len zhoršovať.. a problémy budú pribúdať, možno raz príde chvíľa, keď už ho jednoducho nespustíš. Jednoducho je to možno len chybný kus, takže aj napriek Tvojej starostlivosti o notebook sa chyba prejavila relatívne skoro (keďže má nabehaných len niečo cez 4000hod).
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: Problém s pevným diskom - Vymeniť ?

Príspevok od používateľa Grim »

...skús dať ešte error scan, ale ten disk ti formátovanie nezachráni...takže ho treba vymeniť a ak budú chybné sektory na scane tak je to akútne...druhá vec je, že aj keď si na notebook dávaš pozor, tak HDD nie je nezničiteľný a podlieha opotrebeniu...
mienkofax
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mienkofax »

Tak dáta odzalohujem co najskor preistotu. A ešte by som sa chcel opytat ako je to z reklamaciou notebookov s chybnymi diskami v alze. Zreklamuju mi to v takejto podobe v akej je disk teraz ?
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...uričte áno, ale treba dať celý notebook, nie len disk...
Napísať odpoveď