Re-install Windowsu
Re-install Windowsu
Zdravím plánujem preinštalovať windows vista na 7, a chcem sa opýtať či by som mal najskôr vymazať ten starý windows, mam ho už dlhšiu dobu.
A už keď by som to mal vymazať to je že formátovať disk?
A už keď by som to mal vymazať to je že formátovať disk?
Re: Re-install Windowsu
Ehm... preklad?M@tej napísal:A už keď by som to mal vymazať to je že formátovať disk?
Určite starý Windows vymaž.. ono stačí použiť rýchly formát, ktorý Ti je ponúknutý pri inštalovaní nového Windowsu. Ale nazabudni predtým zálohovať všetky dôležité údaje, dáta, dokumenty, savy zo starého disku C:
..ja osobne som si stále skopíroval celú zložku Documents and Settings, resp. Users zo starého Windowsu.. a potom postupne odtiaľ ťahal dáta do nového Windowsu podľa potreby.
Tak pri bootovaní som dal first boot device na CD ROM a následne save pričom mi reštarne PC a nezačne nič bootovať, len mi akurát ukáže boot from CD .... a spusti sa starý win. CD je určite bootovatelne napálil som to tam cez nero ten .iso súbor. Skušal som ištalovať aj cez USB kde som použil Universal-USB-Installer a tam mi pre zmenu nenapísalo nič, len automaticky spustilo stary win.
Ak by vedel niekto poradiť bol by som vďačný.
Ak by vedel niekto poradiť bol by som vďačný.
Boot from CD ... v tom momente by si mal stlačiť ľubovolnú klávesu, aby bootovanie pokračovalo.
a nerozmyslal si rovno uz nad win 8? oproti 7ke... myslim ze by si s tym chybu nespravil a postup rovnaky...
a to by ma nemalo automaticky vyzvať, že stlačne libovolnu klávesu?
-
typek61
Darca
- Kontaktovať používateľa:
skus vyskusat stlacit klavesu
-
Chalesnik
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
tam by mu malo napisat aby stlacil klavesu ... ked pise toto tak si hlada boot a ked ti hned hodi windows to znamena ze ho nenaslo cize je zle cd alebo mechanika
-
Dildogripak
Medium Professional
to mu nepomôže, vyzerá to na špatne vytvorené BOOT DVD(CD)
Vypálil si IMAGE disku? (*.iso súbor) ???
Neviem aké máš skúsenosti s týmito vecami, viem písal si že je určite bootovateľné, ale aj tak ti napíšem toto: ISO súbor nestačí vypáliť klasicky, ale treba to robiť cez special feature priamo v burn programe. Neviem ako sa to volá v programe NERO, no v Ashampoo Burning studio sa to volá Vytvoriť/napáliť image disku. Čiže ten ISO nestačí napáliť iba klasicky.
MOhol by si skúsiť stiahnuť win7 usb dvd download tool priamo od mrkvosoftu a nahodíš cez to ten iso súbor na usb kľúč a následne bootuješ z USB device
http://www.microsoftstore.com/store/msu ... vd_dwnTool
a ako to že ti nenabootovalo z USB? podarilo sa ti cez F10 alebo iné Fxx spustiť bootmenu a tam si vybral boot z USB? (občas sa to schováva pod bootovaním z HDD a tam si vyberieš buď pevný disk, alebo flash disk)
Vypálil si IMAGE disku? (*.iso súbor) ???
Neviem aké máš skúsenosti s týmito vecami, viem písal si že je určite bootovateľné, ale aj tak ti napíšem toto: ISO súbor nestačí vypáliť klasicky, ale treba to robiť cez special feature priamo v burn programe. Neviem ako sa to volá v programe NERO, no v Ashampoo Burning studio sa to volá Vytvoriť/napáliť image disku. Čiže ten ISO nestačí napáliť iba klasicky.
MOhol by si skúsiť stiahnuť win7 usb dvd download tool priamo od mrkvosoftu a nahodíš cez to ten iso súbor na usb kľúč a následne bootuješ z USB device
http://www.microsoftstore.com/store/msu ... vd_dwnTool
a ako to že ti nenabootovalo z USB? podarilo sa ti cez F10 alebo iné Fxx spustiť bootmenu a tam si vybral boot z USB? (občas sa to schováva pod bootovaním z HDD a tam si vyberieš buď pevný disk, alebo flash disk)
tak to ma ani nenapadlo, že to treba ešte nejako špecialne napáliť, v nere som to ani nenašiel, v Ashampoo Burning som to rozbehol a napálil a CD už šlo bootovať,
ďakujem Dildogripak za radu
ďakujem Dildogripak za radu