Nákup mobilu z číny (ThL W11)
Nákup mobilu z číny (ThL W11)
Čaute,
potreboval by som radu. Dnes sa mi stala strašne smutná vec a to:
Včera neskoro v noci som si konečne vybral mobil ThL w11 (vo verzii ROM 32GB + RAM 2GB) na DealExtreme a ešte na ňom bola zľava 10%, keď som dnes okolo jednej prišiel domov všetko OK stále zľava 10% išiel som ho dávať do košíka a zrazu zľava odíde preč a naskočí cena bez zľavy $306.20, čo je už dosť.
Nepoznáte nejakú overenú stránku, kde by mi deklarovali zásielku ako 'gift' + krabica bez loga okrem DealExtreme?
Ďakujem za rady.
potreboval by som radu. Dnes sa mi stala strašne smutná vec a to:
Včera neskoro v noci som si konečne vybral mobil ThL w11 (vo verzii ROM 32GB + RAM 2GB) na DealExtreme a ešte na ňom bola zľava 10%, keď som dnes okolo jednej prišiel domov všetko OK stále zľava 10% išiel som ho dávať do košíka a zrazu zľava odíde preč a naskočí cena bez zľavy $306.20, čo je už dosť.
Nepoznáte nejakú overenú stránku, kde by mi deklarovali zásielku ako 'gift' + krabica bez loga okrem DealExtreme?
Ďakujem za rady.
Re: Nákup mobilu z číny (ThL W11)
THX
pandawill poznám, tam je to za $300
mixeshop som nepoznal ale je to tam za $270 ale doplatok za prepravu $27(DHL) alebo $17(Air Mail) - stále je to o dosť nevýhodnejšie ako bolo DX
Po prípade nemá niekto skúsenosti s tmallbox, už som o tom veľa počul ale neviem ako fungujú, písal som im ale ešte mi neodpísali, či by to vedeli deklarovať ako ja chcem.
http://www.tmallbox.com/mobile-phone/16 ... 2g32g.html
Alebo ma veľmi zaujal aj originálny obchod, kde to je za $288 ale je zadarmo nádherné puzdro k mobilu, písal som im mail pred 5 hodinami ale neodpísali či by to vedeli deklarovať ako gift.
http://thlmobilemall.com/thl-w11-kingko ... -p-24.html
Keby ešte niekoho niečo napadlo, tak budem moc vďačný
pandawill poznám, tam je to za $300
mixeshop som nepoznal ale je to tam za $270 ale doplatok za prepravu $27(DHL) alebo $17(Air Mail) - stále je to o dosť nevýhodnejšie ako bolo DX
Po prípade nemá niekto skúsenosti s tmallbox, už som o tom veľa počul ale neviem ako fungujú, písal som im ale ešte mi neodpísali, či by to vedeli deklarovať ako ja chcem.
http://www.tmallbox.com/mobile-phone/16 ... 2g32g.html
Alebo ma veľmi zaujal aj originálny obchod, kde to je za $288 ale je zadarmo nádherné puzdro k mobilu, písal som im mail pred 5 hodinami ale neodpísali či by to vedeli deklarovať ako gift.
http://thlmobilemall.com/thl-w11-kingko ... -p-24.html
Keby ešte niekoho niečo napadlo, tak budem moc vďačný
-
rufus59
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Deklaracia ako gift ti je naprd platna ak si myslis ze nebudes platit DPH.
-
dobi235
Light Professional
a preco si nekupis normalny mobil, preco objednavas tie sr*cky z ciny? :-O
-
rufus59
Light Professional
Preco by to mali byt sracky? Viac sa mu to asi oplati kupit z ciny. THL je overena znacka s vyladenym androidom a kvalitnym hw za lacny peniaz.
-
dobi235
Light Professional
za 300€ moze podla mna kupit lepsi mobil ..
@rufus59: už som objednával pár mobilov z číny (cez dx a ebay) a len jeden raz som platil DPH a clo, pokiaľ sú tie balíčky malé a neobjemné, prejdú v pohode. Nekontrolujú každý jeden balíček veď do 22€ je to OK, keby aj nie, tak som počul, že sa dá vystaviť faktúra na nižšiu cenu ale to tu nebudem rozoberať.
@dobi235: Pred pár dnami som mal tú česť si vyskúšať ten mobil na pár hodín a povedal som si, že ho chcem. Robí neskutočné fotky prednou kamerou a o zadnej kamere ani nehovorím a je extrémne rýchly a nádherný dizajn mobilu, a displej je dosť kvalitný. Myslím si, že je dobrý ale keď si myslíš že tvoj mobil, ktorý je tiež z Číny je lepší mne je to jedno, mne sa toto ThLko fakt páči.
edit:
@dobi235: Je to 275 a nie 300 ako píšeš ty a nie sú to € ale $, takže je to $275 čo je v prepočte 203,58€ ....ale dik ochota sa cení, že si ma chcel upozorniť, že kupujem predraženú čínsku sra*ku
@dobi235: Pred pár dnami som mal tú česť si vyskúšať ten mobil na pár hodín a povedal som si, že ho chcem. Robí neskutočné fotky prednou kamerou a o zadnej kamere ani nehovorím a je extrémne rýchly a nádherný dizajn mobilu, a displej je dosť kvalitný. Myslím si, že je dobrý ale keď si myslíš že tvoj mobil, ktorý je tiež z Číny je lepší mne je to jedno, mne sa toto ThLko fakt páči.
edit:
@dobi235: Je to 275 a nie 300 ako píšeš ty a nie sú to € ale $, takže je to $275 čo je v prepočte 203,58€ ....ale dik ochota sa cení, že si ma chcel upozorniť, že kupujem predraženú čínsku sra*ku
-
dobi235
Light Professional
tak sa teda ospravedlnujem
.. len som povedal svoj nazor za ktorym si nadalej stojim:)
-
Ryan Giggs
VIP
To je naivna predstava. Tie baličky idu cez rontgen, takže oni vidia čo tam je. A je len vecou konkretneho colnika čo necha bez povšimnutia a čo nie.maRRt napísal:@rufus59: už som objednával pár mobilov z číny (cez dx a ebay) a len jeden raz som platil DPH a clo, pokiaľ sú tie balíčky malé a neobjemné, prejdú v pohode.
Toto su hlupe predsudky, ktore nie su podložene žiadnou skusenosťou. Nie všetko čo je činsky vyrobok je automaticky šrot. To mohlo platiť tak pred 20 rokmi. Keby ti niekto pred 5 či viac rokmi niekto povedal, že si kup telefon od činskeho vyrobcu HTC či Huawei, asi by si ho niekam poslal. A dnes su to špičkove pristroje ktore bezproblemov konkuruju zabehnutym značkam. Takže take reči su uplne mimo misu.dobi235 napísal:a preco si nekupis normalny mobil, preco objednavas tie sr*cky z ciny? :-O
-
dobi235
Light Professional
HTC je z taiwanu 
-
Ryan Giggs
VIP
A Taiwan je činsky...
Ryan teraz fakt bez srandy som objednaval 4 mobily a len z jedným som mal oštaru a musel som preukazovať cenu a aj som preukázal cenu 35 dolárov ale mi to nezožrali. A viem ako to funguje na colnici, colníctvo sa učím už 3 roky a tento rok z neho maturujem.
Môžeš si potom prečítať nejaké články o tej deklarácii keď mi neveríš.
Inak dobi videl si nejaké parametre, recenzie k tomu mobilu ktorý by som si chcel kúpiť?
Nepoznáte ešte nejaký obchod, odkiaľ by som to mohol zobrať?
Môžeš si potom prečítať nejaké články o tej deklarácii keď mi neveríš.
Inak dobi videl si nejaké parametre, recenzie k tomu mobilu ktorý by som si chcel kúpiť?
Nepoznáte ešte nejaký obchod, odkiaľ by som to mohol zobrať?
-
dobi235
Light Professional
ano videl.. ale parametre nie su vsetko 
-
Ryan Giggs
VIP
Ale to neznamena že to určite prejde bez povšimnutia zakaždym. Alebo to každemu vieš zaručiť?maRRt napísal:Ryan teraz fakt bez srandy som objednaval 4 mobily a len z jedným som mal oštaru
-
rufus59
Light Professional
Sám použivam čínsky mobil a elektroniku. Nakupujem tam cez 4 roky neustále. Nepodložené tvrdenia o elektronike z číny som si zvykol. Ľudí serie asi, že si platia za značku aby mali vyššie ego.
//autoeditácia príspevku (23 Sep 2013, 18:33)
Sám použivam čínsky mobil a elektroniku. Nakupujem tam cez 4 roky neustále. Nepodložené tvrdenia o elektronike z číny som si zvykol. Ľudí serie asi, že si platia za značku aby mali vyššie ego.
//autoeditácia príspevku (23 Sep 2013, 18:33)
Jasné že nie, pri takom notebooku šanca, že by to prešlo ani nie je, lebo je jasné, že to má väčšiu hodnotu.
Ale malé neobjemné zásielky z nízkou hmotnosťou prechádzajú skoro vždy, konkrétne mobily veľa kamošov si objednávalo mobily z Číny ako gift a prešli im, zajtra mám colníctvo, tak sa na to spýtam učiteľa prečo to skoro vždy prechádza, mi to teraz príde dosť dosť divné.
Nejaká stránka zatiaľ nikoho nenapadla
?
edit: Refus úplne s tebou súhlasím
aj mne sa stále smejú, že mám mobil značky ZTE a pri tom je na istej úrovni ako ich čínske mobily ale si to ani nevšímam lebo viem, že ich nepresvedčím.
Ale malé neobjemné zásielky z nízkou hmotnosťou prechádzajú skoro vždy, konkrétne mobily veľa kamošov si objednávalo mobily z Číny ako gift a prešli im, zajtra mám colníctvo, tak sa na to spýtam učiteľa prečo to skoro vždy prechádza, mi to teraz príde dosť dosť divné.
Nejaká stránka zatiaľ nikoho nenapadla
edit: Refus úplne s tebou súhlasím
-
Ryan Giggs
VIP
Lenže je rozdiel daň a clo. Od cla su mobily oslobodene, to neplatiš. Ale od DPH nie su.
Ja viem ale DPH sa vymeriava až keď je hodnota nad 22€ (do toho sú zahrnuté aj poistenie a preprava). A keď ti eshop priloží aj faktúru pod 22€ + gift, tak colníci by nemali to otvárať pokiaľ to nie je podozrivá zásielka a keď to otvoria už musia zavolať tovaroznalca, ktorý vyhotoví posudok podľa nomenklatúry na daný čínsky mobil, ktorý platí tuším colný orgán, takže im vznikajú náklady na posudok. Takže, ak nieje v NHM čínsky mobil, tak by mal colný úrad veľa starostí s preukazovaním ceny.
Ale nie som si istý, minulý týžden som nechal knihu colníctva v lavici cez noc v škole a mi ju ukradli
Ale nie som si istý, minulý týžden som nechal knihu colníctva v lavici cez noc v škole a mi ju ukradli
-
Ryan Giggs
VIP
Lenže to stale nie je zaruka že to prejde.