Linux na smartphone alebo tablet

Všetko ohľadom Linuxu...
skener
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Linux na smartphone alebo tablet

Príspevok od používateľa skener »

Existuje nejaký smartphone s linuxom ?

Potreboval by som so sebou nejaké zariadenia menšie než notebook ktoré by som mohol nosiť stále - také čo sa vojde do väčšieho vačku.
Teda smartphone s väčšou obrazovkou alebo tablet s najmenšou obrazovkou teda 7" asi najmenší.

Ale nechcem ani winphone ani 8... - pochopiteľne a tiež nie android lebo s googlom som skončil.
Ostal symbian a blackbeery či ako sa to píše, tie mi nevadia, ale na nich ta aplikácia nefunguje.

A teda mi ostal linux ktorému sa nebránim len neviem či také zariadenie s plnohodnotným linuxom je.

Našil som akurát nejaký archos aj ten spúšťal nejako primárne android ak sa nemýlim a linux len z kľúča a na alze už ani nebol.

Poraďte ak máte niečo ozaj s linuxom čo to je a kde sa to dá kúpiť. Ďakujem.
no_compromise
Light Expert
Light Expert

Re: Linux na smartphone alebo tablet

Príspevok od používateľa no_compromise »

A co si ako predstavujes ze budes na tom telefone robit okrem klasickych veci? Pokial nechces Guugl kramy tak existuju na android custom ROMs. Takisto mas moznost si nalozit do androidu busybox pokial potrebujes nejake tie linux tools, terminal, a co ja viem co este. No a potom tu je este Bubuntu smartfon ale ako je natom s podporou HW to si treba dohladat.
skener
Medium Star
Medium Star

Mňa konkrétne zaujíma len aplikácia MetaTrader ktorou môžeš sledovať trhy svetové prípadne aj vsadiť na pokles či predaj nejakej meny či komodity.

Ako som uviedol o iné operačné systémy záujem nemám. Teda zaujíma ma len linux. A jediné čo od zariadenia požadujem je:

Aby mal operačný systém linux.

Aby nebolo moc veľké teda max 7" displej ale zase nie extra malé takže aspoň 4" (v extrémnom prípade 10" ak by to inak nešlo). Aby som ho mohol nosiť vo vačku a aby som na tom aj videl graf keď si to otvorím.

Nejaké pripojenia štandardné ako wifi samozrejme.

A ak je to možné a to neviem ako funguje či to každý displej podporuje proste aby som mohol používať tu paličku či dotykové pero alebo čo to je lebo prsty sú dosť od veci na ovládanie obzvlášť pri menších displejoch to je celé.

Nič viac od neho nechcem. Proste budem ho mať len na túto aplikáciu a prístup na internet keď treba nejakú informáciu zistiť či maximálne email pozrieť.
no_compromise
Light Expert
Light Expert

To je velmi pekne co si tu napisal, ale stale si nevysvetlil, preco chces kanon na vrabca. Pokial ti ide len o tu appku, tak tu zvladne android (ten bezi len tak mimochodom na linuxovom jadre).
Operacny system linux je dost siroky pojem synak, ale aj tak ta sklamem, lebo MetaTrader na nejake to bezne Linux distro (asi toto si myslel tým systemom linux) portovany neni. Za zmienku este stoji aj SHR project, ale ta podpora HW je otrasna.
skener
Medium Star
Medium Star

Tu chlapík na videu ukazuje ako to inštaluje, takže by to malo ísť na linuxe.

http://www.youtube.com/watch?v=s89hfB-QCHY

A co toto - tu sa zdá že sa dá ubuntu nainštalovať aj na smarphone aj na tablet.
http://www.ubuntu.com/phone

Ak som to pochopil spustí to rovnaké aplikácie nech je to ubuntu na hocijakom zariadení ale tak nevidel som to na vlastne oči.

A tu napríklad to chalan inštaluje na nexus 4 a ide mu to - to by som si vedel predstaviť.
http://www.youtube.com/watch?v=lXPBZqy32tE
no_compromise
Light Expert
Light Expert

Zopakujem ti to naposledy. MT4/5 NENI na GNU/Linux portovany a pojde na tejto platforme maximalne emulovany (tak ako natom videu), co je narocne na vypoctovy vykon stroja a nevhodne na nejaky smartfon.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

a čo takto toto

alebo prečo to musí byť smartphone ? nemôže to byť napr pocketPC
alebo sa mrkni na toto
https://www.google.nl/search?client=ope ... pc&tbm=vid

//autoeditácia príspevku (24 Sep 2013, 21:01)
ohľadom toho ubuntu na ich stránke je jasne napísané

When will it be available to buy?

This depends mainly on our partners’ roadmaps, but we are working with these partners today and expect the Ubuntu to be available on phones during 4th quarter 2013 or in early 2014.
Napísať odpoveď