Nákup mobilu z číny (ThL W11)

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
maRRt
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Re: Nákup mobilu z číny (ThL W11)

Príspevok od používateľa maRRt »

Jasné že to nie je zaručené, inak našiel som to svoje colníctvo v šuflíku a pri tom som sa 4 dni pozeral špatne na upratovačky :D

A tá rada pre mňa prosím, odkiaľ by som to mal objednať to ThL W100, nemáte nejaké skúsenosti s podobnými obchodmi?
Scorpion90
King
King

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

Vrypnem sa do tejto temy. Aky najlepsie vybaveny cinsky mobil sa da kupit za 150 dolarov? Viac by som nerad investoval.
maRRt
Medium Expert
Medium Expert

150 dolarov je neskutocne malo na dobry cinsky mobil a nie je to vyhodne kupovat v takej cene, ked sem napises ake chces parametre a co chces na tom mobile mat, tak urcite ti najdem to najlepsie ;)
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

on nechce najlepsi cinsky mobil, on chce najlepsi v danej cenovej kategorii
neviem co je na takej podmienke nepochopitelne
maRRt
Medium Expert
Medium Expert

Som chcel pre to, lebo každý z tých mobilov vyniká alebo je horší v niečom inom, takže to nejde objektívne posúdiť.
Ku každej značke som dal mobil, ktorý je okolo ceny 150 dolarov a ujde, dúfam, že som pomohol ;)

ThL: ThL W100
JIAYU: JIAYU G2S
UMI: sú o moc drahšie ako 150 dolarov
Lenovo: Lenovo A660 alebo Lenovo A820/A850
ZTE: ZTE U956

Asi by u mňa vyhralo to ThLko ale som trochu zaujatý lebo ja si chcem kúpiť ThL W11 a stále čakám, že mi nejaký dobrý človek poradí, kde ho mám kúpiť :D
edit: ešte dodám pre tých ktorý nevedia, že najlepší výrobca z tých, ktoré som menoval (z hľadiska kvality) je thl
tyler91
King
King

Príspevok od používateľa tyler91 »

Ak mi pojde balik z Ciny (mobil) cez UPS,mam väcsiu sancu,ze mi ho nestopnu a nebudem platit DPH ?? alebo to idu spolu s balickami klasickou postou cez colnicu ?
maRRt
Medium Expert
Medium Expert

Toto tu bola genialna otazka, najlepsie je ked to ide cez obycajnu airmail sluzbu pri ups a dhl balik preklzne len zriedkavo.
Vsetko to aj tak zalezi od colnika a od toho aky velky alebo tazky je balik.

//autoeditácia príspevku (24 Sep 2013, 12:51)
Scorpion90 napísal:Vrypnem sa do tejto temy. Aky najlepsie vybaveny cinsky mobil sa da kupit za 150 dolarov? Viac by som nerad investoval.
Ak este rozmyslas nad tym, tak urcite by som ti poradil z ant E-lifu kupit ThL W11 v tej slabsej verzii, teraz ho tam pridali za cenu, z ktorej sa mi roztocila hlava, ten obchod je doveryhodny (nieco na urovni padawillu)

http://www.antelife.com/thl-w11-monkey- ... white.html

ale nemal by si to odkladat, lebo pochybujem, ze to vydrzi viac ako par hodin :D
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

uz je to predane :D
Scorpion90
King
King

len teraz som kukol do temy :| , ale nic to, aj tak stal 180 dolarov, mne kludne staci nieco okolo 150.
Nech to ma GPS, nech mozem plnohodnotne pozerat internet a budem spokojny
Mato70
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mato70 »

skus pozriet tu http://www.etotalk.com
maRRt napísal:Toto tu bola genialna otazka, najlepsie je ked to ide cez obycajnu airmail sluzbu pri ups a dhl balik preklzne len zriedkavo.
Vsetko to aj tak zalezi od colnika a od toho aky velky alebo tazky je balik.
ja som zas skor cital ze ak to ide cez DHL tak to nejak moc neriesia a beru do uvahy cenu ktora je deklarovana, ja som objednaval 100€ telefon islo to cez DHL a bolo to deklarovane tusim na 25$ a nic som neplatil navyse
maRRt
Medium Expert
Medium Expert

Ved to je to ''zriedka'' co som pisal je ze 2/5 prejdu cez DHL a cez obycajnu postu prejde tak 5/6.
Teraz si ma trochu zneistil, ja som to pocul minuly rok od jedneho colnika ale teraz neviem, ci som si to neprehodil v mojej popletenej hlave...

Som si pridal prave http://www.tmallbox.com/mobile-phone/16 ... 2g32g.html do kosika a fakt som si neni isty ci si tym ci si to mam nechat poslat cez DHL alebo cez Singapurskou postu...
Neposlal by si mi ten clanok, kde si to cital? by mi to moc pomohlo

//autoeditácia príspevku (28 Sep 2013, 0:59)
valki250 napísal:Ak mi pojde balik z Ciny (mobil) cez UPS,mam väcsiu sancu,ze mi ho nestopnu a nebudem platit DPH ?? alebo to idu spolu s balickami klasickou postou cez colnicu ?
Bol som si isty, ze klasickou postou je poslatie balika 'bezpecnejsie' ale otazka je preco?
Cely tyzden som bol chory, takze som sa nemohol ani v skole spytat a na internete som dovod preco je tomu tak nenasiel.
Dnes rano pri prebudzani som prisiel na to cim by to mohlo byt a dokonca to bolo nepriamo spomenute aj v tejto teme:
maRRt napísal:...DPH sa vymeriava až keď je hodnota nad 22€ (do toho sú zahrnuté aj poistenie a preprava)...
Ak to neposielas klasickou postou, tak je niekolko nasobne drahsie postovne a postovne je naklad spojeny s prerpravou a vlastne toto je ten 'problem'.
Napr. v Mixshope ked objednavas cez HK Post alebo Singapursku postu zvyknu deklarovat mobily ako mp3 v cene okolo 20 dolarov co je OK lebo postovne cez tieto posty je fakt brutalne lacne a sa to javi ako zasielka ktorej cena+postovne= menej ako 22€ ALE ked si to das poslat cez to DHL, tak je jasne, ze v tom baliku je vec a ta vec svoju hodnotu + sa este rata velkeee postovne a to sa musi zmestit pod 22€ co je zriedkave, lebo to postovne cez DHL je drahe, to by musel ten obchod odkial kupujes poriadne vychytat a este by aj stastie na colnici muselo byt.
(ak mate inu teoriu, kludne sa podelte, mozem sa mylit ale myslim si, ze to je takto)

@Mato70: etotalk su dobry, len su trochu menej seriozny pri reklamacii ale celkovo sa to pre nas slovakov neoplati tak ako pre bratov cechov, lebo etotalk nema do nasej krajny freeshiping narozdiel od Ceska, kde to maju zadarmo :/
Scorpion90
King
King

tak napokon som kupil toto. Ked sa s tym trochu pohram, mozno napisem strucnu recenziu. V zivote som o takej znacke nepocul. ale stovka ma zas nazabije

http://www.focalprice.com/MH0673W/POMP_ ... K6589.html
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

A ja som sa vcera hral s Jiayu G3, za tie prachy super, dobry dojem, ze drzim v rukach nieco hodnotne, nie plast
Prílohy
uploadfromtaptalk1380828517762.jpg
Matuel
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Matuel »

Zdravím,

bežne objednávam drobnosti z aliexpressu, teraz by som si však chcel kúpiť telefón - Lenovo p70, zvyčajne keď pozriem drahšie veci na aliexpresse tak sa to neoplatí je to zhruba rovnako drahé (nemyslím teraz mobily), ale tento mobil stojí na aliexpresse cca 100 €, u nás od 200€ a tak samozrejme uvažujem nad kúpou. Viem, že budem pravdepdobne platiť 20% DPH, cclo neplatím takže tak či tak sa mi za 120€ oplatí ísť do toho a stiahnuť potom nejakú sk verziu OS príp.. to dať niekomu za 10 € spraviť. Ale k veci, nejde mi do hlavy tá veľmi nízka cena, že či ten mobil bude skutočne taký istý ako u nás kúpený za dve kilá a tá cena je jednoducho taká dobrá preto, že ide o čínsku značku a takouto kúpou obchádzam celý reťazec ľudí čo na to zarábajú. Prosím keby sa mi vedel niekto k tomu vyjadriť, či ho môžem bez obáv kúpiť. Ďakujem.
rufus59
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rufus59 »

Kup si Xiaomi a nemas co riesit. Plna podpora servis aktualizacie slovencina. Pokial chces mobilbs ciny. Mam doma lenovo s Ali mama ho vyuziva.
Matuel
Novice
Novice

rufus59 napísal:Kup si Xiaomi a nemas co riesit. Plna podpora servis aktualizacie slovencina. Pokial chces mobilbs ciny. Mam doma lenovo s Ali mama ho vyuziva.
Tak mne sa páči toto Lenovo, ide mi o veľkú baterku, dual sim a android a tento mobil za 200 € má toto všetko. Preto moja otázka je hlavne, že či za tých 100 € dostanem to isté Lenovo ako to čo by som kúpil u nás za 200€. Samozrejme z Číny bude asi v anglickej verzii. Ale musí byť nejaká možnosť nahodiť tam slovenskú lokalizáciu.

Pri tom Xiaomi je aj pri kúpe z Číny rovno slovenská verzia, či ako to je ?
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

Skus pozriet este lenovo p1m.
Matuel
Novice
Novice

Arkaz napísal:Skus pozriet este lenovo p1m.
Dík za typ, vyzerá zaujímavo, tie pre mňa najdôležitejšie parametre má v podstate rovnaké, že je slabší foťák to mi je jedno. Je o ničo lacnejší, ale zae neviem neviem, či nebude robiť rozdiel ten rozdiel vo výkone, nakoľko tento má 1,0 Ghz proti 1,7 Ghz pri p70, má 4 jadrá , p70 osem jadier a aj interná disk 2GB sa mi zdá veľmi malý, veď to spolu s OS a základnými programami bude full a tiež to bude mať asi vplyv na jeho výkon, p70 má 16Gb čo je dosť veľký rozdiel. A ten cenový rozdiel 10 € je minimálny a pritom ešte tento lenovo vibe som nenašiel vôbec na aliexpresse.
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Neviem kde si to vzal, ale p1m ma tiež 16GB internej pamäte :wink:
Matuel
Novice
Novice

lukas9206 napísal:Neviem kde si to vzal, ale p1m ma tiež 16GB internej pamäte :wink:

Na heureke, potom tam teda majú chybu...
Napísať odpoveď