TV za 300€

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
pepito25
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

TV za 300€

Príspevok od používateľa pepito25 »

Ahojte.

Vyberam si mensi televizor, ktory chcem umiestnit na konzolu na stenu. Nieco tak 28 palcove. Cena by mala byt idealne do (plus minus) 300€.
Co je podstatne, chcem, aby to malo USB a chcem, aby to podporovalo co najvacsie mnozstvo video a audio formatov (najma co sa tyka HD).Trochu sa v tom ale stracam, lebo vacsinou tieto udaje nie su natolko rozpisane, aby si bol clovek isty.

Mate v tomto skusenosti?
Napriklad mi znamy hovoril, aby som sa vyslovene vyhol Sony. Ze tam, co sa tyka formatov, je to bieda.

Tiez by som rad, aby to bolo HD a nie HD ready.

Paci sa mi nieco taketo (len tam je dost mala uhlopriecka):

Kód: Vybrať všetko

http://www.alza.sk/22-samsung-ue22f5400-d398302.htm
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Znamy asi nema skusenost s aktualnymi modelmi od Sony. Inak by ti neporadil taky blud. Tak rok, dva dozadu by mal pravdu.

HD a HD ready je to iste.
pepito25
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Re: TV za 300€

Viac ludi, viac nazorov.
Mas osobnu skusenosti?
Daj nieco konkretne, pls.

A ako to myslis, ze HD a HD ready je to iste?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

asi si to pletieš s HD ready vs. full HD
Čo je HD ready?

HD ready je certifikát, ktorý európska organizácia DigitalEurope sídliaca v Bruseli udeľuje televíznym prímačom a ostatným zariadeniam, ktoré spĺňajú isté požiadavky. HD ready je symbol označujúci televízne zariadenia schopné zobrazovať, resp. prehrávať obraz v HD (High definition) kvalite, certifikát pre zariadenia schopné prijímať HD signál sa nazýva HD TV.

Čo je Full HD?

Full HD (označovaný aj 1080p) je certifikát, ktorý európska organizácia DigitalEurope sídliaca v Bruseli udeľuje televíznym prímačom a ostatným zariadeniam schopným zobrazovať obraz v HD (High definition) kvalite s rozlíšením 1920x1080p (pixelov). Toto rozlíšenie znamená že obraz sa bude zobrazovať v bodoch v 1080-tich riadkoch a 1920-tich stĺpcoch. Ďalej sa Full HD delí podľ počtu zobrazovaných obrázov za 1 sekundu a označuje sa ako 1080p24, 1080p50 a ďalšie.
pepito25
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Ako HD som myslel samozrejme full HD
Ryan Giggs
VIP
VIP

To nie je nazor ale fakt. Tohtorocne Sony toho prehraju dost.

Naco ti je u takej malej uhlopriecky full hd? Budes tam pripajat PC? Z akej vzdialenosti budes sledovat?To je jedna vec. A vec druha v uhlopriecke od 26-29" tazko najdes nejaky full hd model.
pepito25
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

PC asi nie. Filmy budu bezat z externeho disku. Vzdialenost bude asi 2 a pol metra, preto takato mensia uhlopriecka.

Cize co by ste odporucali?

Priklad:
http://www.alza.sk/28-samsung-ue28f4000-d398303.htm
Je HD ready. Ale co sa tyka formatov, ktore to prehra, tak tam nejake presnejsie informacie nie su.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Na 2 a pol metra je taka uhlopriečka žalostne malo, v pohode je 50", uplne minimum 40". Aj 32" je malo. Obzvlašť na HD obsah. Takže si tu investiciu prehodnoť.
pepito25
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Budu to aj dva metre, ako kedy. Preto to bude na zavesnom klbe, lebo sa s tym bude hybat, otacat, pozerat nie vzdy z rovnakej vzdialenosti. 2 a pol metra bude maximum. Bude tam rozkladaci gauc, cize ta vzdialenost moze byt aj o dost mensia niekedy.
Niekde som cital, ze vzdialenost oci od tv by mala byt asi 2 a pol nasobok uhlopriecky. Preto som sa rozhodoval pre tuto uhlopriecku. Ak bude o trochu vacsia, nevadi, ale nejake hebedo velke tam vesat nebudem.
Ryan Giggs
VIP
VIP

To je jedno. Aj na 2 metre je to malo.
pepito25
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Akoze to je jedno? :-) Tak aspon napis, preco je to malo aj napriek tomu, ze to malo nie je.
Pretoze uz pozerame kvalitnejsi obraz? Pretoze sme viac slepi ako kedysi? Alebo?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Je to malo, pretože odporučana vzdialenosť u HD obsahu je u 50" uhlopriečky nejake 2 metre. Tabuliek maš na nete kopu. A hovorim to aj zo skusenosti, plus o ti to povie každy, že tych 26 je malo. Ono to oproti klasickemu 55 cm CRT nie je o nič väčšie (na vyšku). Tak aby si tam aj dovidel na text...
Hlavne s tym suvisi prave to rozlišenie, z 2 metrov na nejakej 28" TV medzi full HD a HD ready nerozoznaš. Takže ti je uplne zbytočne (pri tej vzdialenosti a uhlopriečke) trvať na full HD rozlišeni keď to oko aj tak nie je schopne rozoznať.
pepito25
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Ok. Vdaka za nazor. Rad by som viac nazorov, ak sa niekto este najde. Ked budem vidiet, ze to tak vidia viaceri, urcite sa nebudem tomu branit.

Ty by si mi zatial mohol poradit nieco konkretne. Napriklad tu 40ku. Aspon znacku. Ci?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Poradiť by som mohol. Problem je, že s uhlopriečou stupa ruku v ruke aj cena. Takže v 39", 40" s 3 stovkami nepochodiš.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Mam 50" plazmu a kukam z 2m. Na tuto vzdialenost by bola uplne paradna 55" lenze rozpocet nepustil.
pepito25 napísal:Niekde som cital, ze vzdialenost oci od tv by mala byt asi 2 a pol nasobok uhlopriecky.
Toto je este z pehistorickej ery ked sme kukali na CRT televizory. Dnes sa tym riadia len silno konzervativni ludia ktori ale paradoxne kupili Full HD vdaka dobrej reklamnej masazi.
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Michaelo105 »

Ak sa rozhodneš pre zhruba 40", tak by som to videl na Panasonic TXP42X60E - na nete je od 321, v známejších obchodoch 340. Takže stačí pár drobných prihodiť a máš televízor vhodnejší na tú vzdialenosť + televízor so slušným obrazom.
pepito25
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Vdaka.
Zajdem cez vikend do predajni a popozeram to, nech sa teda lepsie zorientujem.

Ako som spominal, pre mna je dolezite:
- nech to zvladne co najviac moznych formatov (asi zistim len priamo v predajni, ak mi dovolia vyskusat)
- nech je unosna cena / sam som zvedavy, ako to nakoniec dopadne, ked teda vsetko ukazuje, ze uhlopriecka by mala byt vacsia, ako som si vymyslel a tym padom cena ide nahor
- a nech to nie je sit, ktory budem reklamovat po pol roku

Michaelo105: Na to, aka je to uhlopriecka, je tam fakt nizka cena. Pozriem to. Vdaka.
Ryan Giggs
VIP
VIP

To ci to bude shit alebo nie ti nezaruci nikto, nemame vestecku gulu. Nic take ako spolahliva a nespolahliva znacka uz neexistuje. Vzdy je to o konkretnom kuse. Takze "znackovy" TV ti moze klaknut po mesiaci a nejaky neznackovy ist roky bezproblemu. Dnes je elektronika spotrebny material, rychlo to technologicky aj moralne zastara. Pretoaj spolahlivost je dimenzovana na pa rokov. Casy ked TV vydrzal 25 rokov bez poruchy, na to zabudni.

Co sa tyka prehravania, zalezi ake subory to budu. Dobre su na tom LG, Philips, Samsung a aj Sony. Kazdopadne na nejaky subory ktore ti tv neprehra ci prehra s problemami aj tak budes narazat. Ak tam budes tie filmy pustat casto, a to prehravanie beries vazne a seriozne, je 1000x lepsie kupit nejake MMC ci mikro PC. Investicia to velka nie je a senca ze narazis n nieco co ti neprehra je miziva.
laforez
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa laforez »

Pozeram na 55" tv z cca 2,5m a je mi to malo. V pohode by to zvladlo aj 65" :D
pepito25
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Vyzera to, ze celu tuto vec nakoniec mozno vyriesim inak.
Mame doma este jeden starsi tv (nieco cez dva roky stary). Toto sonycko:
http://www.sony.sk/support/sk/product/K ... ifications
Kedze tento televizor ma HDMI (a dokonca nielen jedno), tak ho viem pripojit k multimedialnemu prehravacu. Napriklad k takemuto:
http://www.alza.sk/asus-oplay-mini-d206104.htm
a viem tak prehrat filmy vsetkych formatov, ktore su prehravatelne tym prehravacom. Spravne?

Lebo o to mi ide v prvom rade: zbavit sa dvd prehravaca a dvdcok a zaroven mat riesenie, kde filmy roznych formatov nebudu problem.

Musim uz len najst vhodnu konzolu, kedze tv potrebujem na stene.
Napísať odpoveď