Aké taktiky použiť u predajcu pri kúpe nového auta?

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Scorpion90
King
King
Používateľov profilový obrázok

Aké taktiky použiť u predajcu pri kúpe nového auta?

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

Po neúspechu s kúpou ojazdeného Civic-a /1,8 Vtec, SPORT / sme sa rozhodli, že by možno nebolo zle kúpiť aj niečo úplne nové, aj keď to kvôli cenovému stropu bude musieť byť niečo menšie. Viem, že pri novom aute je problém s rýchlou stratou hodnoty, na druhej strane vôňa novoty je veľmi lákavá.

Voľba zatiaľ padla na Hyundai i20 vo výbave Style, ale nebudem sa brániť, ak poradíte niečo iné. Hlavné kritéria sú:

- cena do/okolo 12-13 000 eur
- benzín
- automatická klimatizácia
- vyhrievané sedadlá
- parkovacie senzory vzadu

Bohužiaľ u týchto malých autíčiek sú požadované prvky výbavy dostupné iba v najvyšších stupňoch prevedenia..

Moja hlavná otázka ale smeruje k tomu, aké vyjednávacie techniky a taktiky u predajcu použiť, aby som ako zákazník dostal čo možno najväčšiu zľavu alebo extra výbavu zdarma?
PAuLi3
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: Aké taktiky použiť u predajcu pri kúpe nového auta?

Príspevok od používateľa PAuLi3 »

Ak mas niekoho v rodine, kto uz kupoval hyundai, ist spolu s nim do obchodu, porozpravat sa s predajcom o zlave za vernost a myslim, ze 500-1000€ pojde dole ako nic, sam som tak kupoval, len s tym ze starsie auto rovnakej znacky som sam vlastnil, z noveho auta mi zlavili 1100€
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Povedz, že u predajcu XY ti ponúkli to a to zdarma.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Niekedy je tazko nieco zjednat. Napriklad u Audi dovaza auta na Slovensko Porsche Inter Auto a oni ich posuvaju dalej po Slovensku. Je jedno, ci pride auto do Kosic, do Nitry alebo do Ziliny, ten zisk je u konecnych predajcov maly. Je to od 500 do 2000 eur a to aj dokonca u aut, ktorych cena je 60 tisic eur. Tam je asi tazko vybavit zlavu, pretoze fakticky nie je z coho spustit. A niektore auta sa nakoniec po case predaju aj tak s malou stratou. Pri autach, kde je predajnost vacsia, tam by sa dalo skor nieco spravit s cenou, pripadne ako bolo spomenute, povedat, ze tam mi ponukli v tej cene to, to a to.
matki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa matki »

Ani nie pred mesiacom som kupoval auto. A tiez sa mi moc nedarilo zjednat lepsiu cenu, skor boli ochotni sa bavit o extra vybave do auta, ako napriklad zimne pneumatiky. Prave v Hyundai mi na i30 kombi nedali zlavu ziadnu, platila ta z cennika. Ale mozno len neviem vyjednavat :)
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

jj.. aj naši, keď kupovali hyundai pred asi 2r, tak nevyjednali žiadnu zľavu a to šiel s nimi celkom dobrý vyjednávač.. dali iba príslušenstvo navyše (ďalšie elektróny na zimu, rohože, povinná výbava, nosiče a ešte niečo).. a to dokonca oni urobili kiks, objednali inú farbu auta ako mali.
Scorpion90
King
King

Ja som k u jedného predajcu dostal takúto mailovú ponuku:

- Bonus v hodnote 1 000 €
- Poistenie PZP a KASKO na jeden rok zdarma, alebo zimné pneumatiky zdarma
- Mobil Samsung Galaxy Ace

V prípade, že vozidlo objednám do konca tohto mesiaca, mal by som ďalšiu individuálnu zľavu z ceny vozidla, len neviem čo si predtým predstaviť..

Uvidíme, ako obstojím u iných predajcov..
Francek
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Francek »

za 12000€ sa da kupit aj lepsie auto ako hnojdaj i20
bonno50
Star
Star

Príspevok od používateľa bonno50 »

Hojko:neviem o akej Audine pises ale na zakladke A1je marza cez 1100€ cca v priemere maju cez 3000€
Skusenosti s korejcami su skor take ze riadia sa cennikovymi cenami a nepustia najvacsie zlavy som zazil u Francuzoch a Nemcoch( Opel)
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Polo-X »

nechcem ti brat iluzie ale co ti nepovoly predajca resp nespusti tak to nevyhandrkujes... oni si zarabaju na seba a on vie presne kedy sa mu co oplati apustat, kamarat to robil spominal rozne tahy kupujucich

jedine co tu uz bolo spomenute je odvolavat sa na konkurenciu ze to da lacnejsie a ak nespustia ze kupis radsej od nich... tu je vsak mensie riziko ze prestrelis s poziadavkami a on povie ze tak chodte ku konkurencii, ale treba skusat, aut a predajcov je vela a v dnesnej dobe je kazdy rad ze preda... ja som handrkoval cca mesiac dozadu a dokonca sme dohodli u predajcu akciu ktoru mala ina automobilka, auto zjavne predat chcel a dohadovanie slo velmi lahko
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Ak mozem poradit z osobnej skusenosti - s otcom som uz bol kupovat 3x nove auto. Dvakrat Renault, raz Golf. My sme to spravili tak, ze sme si urobili na to jeden cely den. Obehali sme predajcov v niekolkych mestach. Popytali sme si ceny, ake su moznosti na zlavy, co vedia dat extra, atd. Potom sme isli domov, kde sme si vsetko dali na papier, porovnali a nasledne s tymto sme prisli tam, kde sa nam to pozdavalo najlepsie, a s tym, ze sme presne vedeli, co kde a za kolko davaju sme zacali vyjednavat. Nechcem ti teraz klamat, vzhladom na to, ze to bolo este za SK, ze kolko sme presne usetrili, ale viem, ze sme s otcom odchadzali vzdy velmi spokojni aj s nejakou vybavou navyse. Podla mna sa to da v pohode, len si daj cas, nenahli sa, a ak ti to moznosti dovoluju, pobehaj viacerych predajcov jednej znacky. Budes sa cudovat, co jeden moze spravit a druhy moze, ale nechce. Este tip na zaver. Najlepsie sa vyjednava vo vacsich mestach, kde je kupna sila vacsia, pretoze predajca logicky preda viac a moze viac spustit. Vela stastia. Za 12.000 sa da uz kupit pekny voz.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Ešte by som dodal, že minimálna zľava by mala byť povinná výbava a koberčeky. Bez toho nekupuj :D
Scorpion90
King
King

Francek napísal:za 12000€ sa da kupit aj lepsie auto ako hnojdaj i20
kľudne poraď..rad si prečítam aj iný názor. Netvrdím, že to nutne musí byť Hyundai :)

Dnes po práci by som chcel isť do autosalónu Hyundai skúsiť nejaké to prvotné vyjednávanie. Len mi začalo vŕtať v hlave, či by nebolo lepšie ísť do i30 vo výbave COMFORT. V podstate obe mi ponúka predajca za rovnakú cenu.

Takisto som zvedavý ako rovnaký motor 1.4. reaguje v i20 a ako v i30 - ale to zistím asi až na skúšobnej jazde. Poprípade ak má niekto skúsenosť s rovnakým motorom v dvoch veľkostne odlišných modeloch / kľudne aj inej značky /, budem rád ak sa podelí.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Limitovaná ponuka modelu nová Fiesta

Limitovaná výbava Titanium Plus od 11.990 EUR
Vychutnajte si komfort a prémiový vzhľad, ktorý vášmu novému Fordu Fiesta dodáva stupeň výbavy Titanium Plus.

Hlavné prvky výbavy Titanium Plus:
Naviac oproti TrendX
Tempomat, automatická klimatizácia EATC
Projektorové halogénové predné svetlomety
Predné svetlomety do hmly, predné LED svetlá
Auto-funkcia zapnutia svetlometov, dažďový senzor, monochromatické spätné zrkadlo
Predná lakťová opierka s integrovanou odkladacou schránkou
Systém SYNC s funkciou automatického núdzového volania, 3,5" multifunkčný
stredový displej, GPSM anténa, Bluetooth® sada
15" disky kolies z ľahkej zliatiny, pneumatiky R15 195/50
CENNÍK

S tým že u Forda sa dá slušne vyjednávať!
Scorpion90
King
King

Hegy, Fiestu som tiež zvažoval, dokonca aj nejaký ten sparťanský Focus by vyšiel. Ta 1.4 Duratec by nemusela byť zlá voľba.. bude to chcieť ale skúšobnú jazdu

Begbee: presne koberčeky a povinnú výbavu som mal v ponuke :)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Samozrejme "výbava" je dôležitejšia, ale podľa mňa jedna z naj vecí pri novom aute, čo by si mal mať sú zásterky. Možno si povieš, že blbosť, ale po 2-3 zimách je rozdiel viac ako evidentný.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Akurat je zavádzacia ponuka, celkom slušná podľa mňa dosť dobrá výbavička a čo sa týka jazdy no fiesta je orientovaná športovejšie takže je to také bláznitko/presuvník. Myslím že jej jazdné vlastnosti budú inde ako u CTRL+C korejských PET napodobenín (38 rokov vývoja fiesty sa niekde musí odraziť :) )...
Čo sa týka 100 PS a maličkej fiesty tak si myslím že dynamika úplne do pohody... možno by som šiel do 1.0 EB, nie nadarmo je to motor roka 2 roky po sebe, niečo na tom predsa len bude ;)
Držím palce pri voľbe a nákupe ;)
PS: najlepšie referencie na Ford dealera je AUTO Koiš v Bánovciach alebo v Trenčíne.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

bonno50: Vsetky rady, tie najnizsie maju najznisi zisk, najvyssi je pri premiovkach, ci uz A6, A7, A8, Q7...
bonno50
Star
Star

Príspevok od používateľa bonno50 »

Ak budes jazdit dialnice urcite nie 3valcovu Fiestu alebo hocijaky trojvalec v utorok som nanej siel Ke-TT a mierny kopec na dialnici s troma ludmi na palube a pri 140-150km velky problem
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

no s trojvalcom je samozrejme blbost ist 150, to zere aj deti popri ceste
Napísať odpoveď