Súbory a MySQL - záťaž na server?
-
L.E.n
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
Súbory a MySQL - záťaž na server?
Ahojte, chcem sa iba spýtať či má niekto aspoň približný prehľad o tom, o koľko väčšiu záťaž spôsobuje zapisovanie a čítanie dát na server ako pri použití MySQL.
S MySQL robiť neviem, je to jednoducho nad moje sily a s druhým menovaným spôsobom mám už nejaké skúsenosti. Je to dosť rýchle, praktické, pre mňa jednoduché, takže doteraz som s tým problém nemal, momentálne však pracujem na niečom "väčšom", preto sa bojím či to nebude moc ťažké pre server, teda zvládať to aj pri vyššom počte návštevníkov.
Povedzme že pri každom pohybe návštevníka by sa nejaký súbor otvoril, prečítal a použil, takisto ako databáza.
Ďakujem.
S MySQL robiť neviem, je to jednoducho nad moje sily a s druhým menovaným spôsobom mám už nejaké skúsenosti. Je to dosť rýchle, praktické, pre mňa jednoduché, takže doteraz som s tým problém nemal, momentálne však pracujem na niečom "väčšom", preto sa bojím či to nebude moc ťažké pre server, teda zvládať to aj pri vyššom počte návštevníkov.
Povedzme že pri každom pohybe návštevníka by sa nejaký súbor otvoril, prečítal a použil, takisto ako databáza.
Ďakujem.
-
audiotrack
VIP
Re: Súbory a MySQL - záťaž na server?
približne o veľa pomalšie sú súbory ako databáza 
čísla nedostaneš, lebo záleží aké operácie robíš (či čítaš celý súbor, alebo v ňom prechádzaš - ako ním prechádaš, ako ich máš radené takže samotné vyhľadávanie daného súboru, aký máš server, koľko pamäte a aký procesor, rýchlosť disku...)
ale čím väčší objem dát a čím viac operácii, tým bude ten rozdiel znateľnejší
čísla nedostaneš, lebo záleží aké operácie robíš (či čítaš celý súbor, alebo v ňom prechádzaš - ako ním prechádaš, ako ich máš radené takže samotné vyhľadávanie daného súboru, aký máš server, koľko pamäte a aký procesor, rýchlosť disku...)
ale čím väčší objem dát a čím viac operácii, tým bude ten rozdiel znateľnejší
-
L.E.n
Light Star
Za to ma asi Wedos nepochváli.
Ďakujem ti.
Ďakujem ti.
Ako hovoríš, budeš mať vyšší počet návštevníkov. Daj si pozor na situáciu, keď budú chcieť naraz zapisovať 2 a viacerí. Musíš lock, unlock súbor a to fakt spomaľuje, lebo kým prvý zapisuje, druhí čakajú. Práve kvôli tomu sa asi vymysleli databázy 
-
audiotrack
VIP
nie je to len o zamykaní, ale aj o duplicite dát, o tom že jeden nevidí súbory iných a podobne. K tomu bezpečnosť (aby na súbor nemohol nikto fyzicky pristupovať, jedine cez tvoju aplikáciu), zálohovanie (určite lahšie spravím export db ako kopírovať kvantum súborov) a plno plno iných komplikácii. Tá rýchlosť, resp. pomalosť, je len jeden z množstva problémov na ktoré narazí, a to sa stále bavíme len o čítaní, nie to ešte o zapisovaní alebo nedajbože vyhladávanie v súbore
-
L.E.n
Light Star
Zapisovanie aj čítanie mám vyriešené cez SafeStream, momentálne som riešil vyhľadávanie a preto ma napadla táto hlavná otázka - ako to bude vyzerať. Myslím, že je posledná chvíľa rozhodnúť sa či neprejsť na databázu, no vôbec s tým nemám skúsenosti a neviem z čoho sa to dobre učiť... potreboval by som priamy príklad zapisovania, čítania aj vyhľadávania.
-
harrison314
Hardcore addict
Pouzi databazu, lebo po roku implementovania zistis, ze si si spravil napoly funkcnu, pomalu a zabugovanu embeedet databazu, namiesto toho aby si uz na zaciatku pouzil ponukanu.L.E.n napísal:Zapisovanie aj čítanie mám vyriešené cez SafeStream, momentálne som riešil vyhľadávanie a preto ma napadla táto hlavná otázka - ako to bude vyzerať. Myslím, že je posledná chvíľa rozhodnúť sa či neprejsť na databázu, no vôbec s tým nemám skúsenosti a neviem z čoho sa to dobre učiť... potreboval by som priamy príklad zapisovania, čítania aj vyhľadávania.
Lebo kodit vlastne indexy, B-stromy, full-text index neni na hodinu ani na dve.
-
L.E.n
Light Star
Ja som na tú databázu jednoducho ľavý... no nič, nejako to skúsim vyriešiť..
Každopádne veľmi pekne ďakujem za rady
Každopádne veľmi pekne ďakujem za rady
Ak si bol schopny naprogramovat web aplikaciu, ktora cita/zapisuje/vyhladava data zo suboru - tak urcite nebudes mat problem naucit sa jednoduche citanie/zapisovani/vyhladavanie z databazy.
@L.E.n
co je na databaze tak zlozite, je to predsa tak jednoduche.
http://php.net/manual/en/mysql.examples-basic.php
google: mysql php basics, mysql php basic queries
teda ak robis v php
co je na databaze tak zlozite, je to predsa tak jednoduche.
http://php.net/manual/en/mysql.examples-basic.php
google: mysql php basics, mysql php basic queries
teda ak robis v php
-
L.E.n
Light Star
No to je teda megajednoduché
Ja v tom mám strašný bordel proste, 3 roky som využíval iba zapisovanie do súborov a nemal som problém... Nuž čo, mal som začať s MySQL. Vďaka za to video, niečo skúsim posmoliť