Dobierka
-
JankoHraško
Medium Expert
Dobierka
Zdravím.
Mám jeden problém.
No, treba uviesť bydlisko, alebo adresu, na ktoru to má prísť (dobierka)
Pretože nie som momentálne doma, ale v tom čase budem u bratranca, len na inej adrese (mesto sa nemení) a neviem, keď bude predavajuci písať ten listok, či treba uviesť adresu alebo bydlisko . Nemám tam trvalý pobyt, nevadí to ? A tovar prinesie poštárka, alebo prídem poňho na poštu ?
Mám jeden problém.
No, treba uviesť bydlisko, alebo adresu, na ktoru to má prísť (dobierka)
Pretože nie som momentálne doma, ale v tom čase budem u bratranca, len na inej adrese (mesto sa nemení) a neviem, keď bude predavajuci písať ten listok, či treba uviesť adresu alebo bydlisko . Nemám tam trvalý pobyt, nevadí to ? A tovar prinesie poštárka, alebo prídem poňho na poštu ?
Re: Dobierka
Buď to donesie poštový kuriér alebo donesie poštárka lístok, že treba prísť na poštu. Každopádne na faktúru by malo ísť trvalé bydlisko a miesto doručenia môže byť iné, to aktuálne.
Máš problém raz za čas prísť domov a pozrieť do schránky, či Ti niečo nedošlo? Prípadne si od odosielateľa vypýtaj aj podacie číslo a budeš môcť sledovať, kde sa balík nachádza a potom si ho na príslušnej pošte vyzdvihnúť.
Aspoň u mňa to tak bolo asi pred mesiacom.. čakal som dobierku zasielanú cez slovenskú poštu.. neprišiel ani ujo poštár s balíkom, ani teta poštárka mi nedala lístok do schránky, že som bol nezastihnutý.... ale vďaka tomu číslu, ktoré mi eshop poslal, som zistil, na ktorej pobočke pošty sa balík nachádza a šiel som si ho tam osobne vyzdvihnúť.
Ak chceš, aby Ti to prišlo k bratrancovi, musíš dať jeho adresu.. vrátane jeho priezviska na schránke. Ak balík bude posielaný cez kuriérsku službu GLS, UPS a spol., tam môžeš zadať svoje meno, ale bratrancovu adresu.. títo kuriéri aj tak vopred zavolajú, kde si.. a môžeš sa s ním dohodnúť na doručení balíka.. na hocijakej adrese.
Aspoň u mňa to tak bolo asi pred mesiacom.. čakal som dobierku zasielanú cez slovenskú poštu.. neprišiel ani ujo poštár s balíkom, ani teta poštárka mi nedala lístok do schránky, že som bol nezastihnutý.... ale vďaka tomu číslu, ktoré mi eshop poslal, som zistil, na ktorej pobočke pošty sa balík nachádza a šiel som si ho tam osobne vyzdvihnúť.
Ak chceš, aby Ti to prišlo k bratrancovi, musíš dať jeho adresu.. vrátane jeho priezviska na schránke. Ak balík bude posielaný cez kuriérsku službu GLS, UPS a spol., tam môžeš zadať svoje meno, ale bratrancovu adresu.. títo kuriéri aj tak vopred zavolajú, kde si.. a môžeš sa s ním dohodnúť na doručení balíka.. na hocijakej adrese.
-
JankoHraško
Medium Expert
A napríklad, keď máme v bytovke schránku, ale ta je na otcovo meno, musím napísať adresáta jeho ?
Alebo môžem iného člena rodiny ? A musí po to prist adresát na poštu ? Alebo, môže napríklad brat
Alebo môžem iného člena rodiny ? A musí po to prist adresát na poštu ? Alebo, môže napríklad brat
Ak sa otec volá Jozef Novák, a to priezvisko na schránke napísané je, tak ti to samozrejme príde, pokiaľ sa voláš Novák. Kde to žijeme? To ti v živote neprišiel list?
Doporučený list a myslím že aj dobierku môže prebrať iba priamo adresát. Klasické listy a zásielky môže prebrať aj člen rodiny, pokiaľ máš so sebou AJ občiansky adresáta. (Niekedy sa dá prevziať aj doporučený, buď dobrá poštárka alebo známosť)
Doporučený list a myslím že aj dobierku môže prebrať iba priamo adresát. Klasické listy a zásielky môže prebrať aj člen rodiny, pokiaľ máš so sebou AJ občiansky adresáta. (Niekedy sa dá prevziať aj doporučený, buď dobrá poštárka alebo známosť)
-
JankoHraško
Medium Expert
Jedna sa o pc komponent z bazosu, a on to posiela na dobierku
Takže, dám to na brata - Peter Novák a pride list do schránky otca Jozefa Novaka a po tovar na postu pride brat - Peter Novák .
Takto to môže byť ?
Takže, dám to na brata - Peter Novák a pride list do schránky otca Jozefa Novaka a po tovar na postu pride brat - Peter Novák .
Takto to môže byť ?
-
JankoHraško
Medium Expert
A este sa opytam, ci to mozem poslat na adresu starych rodicov, a brat by siel na postu po tovar
Da sa to ? Alebo to musi byt poslane na jedno trvale bydlisko ? Pretoze, nechcem, aby o tom rodicia vedeli
Da sa to ? Alebo to musi byt poslane na jedno trvale bydlisko ? Pretoze, nechcem, aby o tom rodicia vedeli
-
Mek
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Najjednoduchsie bude, ked napises svoje meno ale adresu a meno na schranke podla toho, kam to chces dorucit. Ja to tak robim, byvam v prenajatom byte a na schranke nie je moje meno. Vzdy mi zasielka prisla alebo mi ju na poste vydali. Napriklad:
Ferko Mrkvicka (schranka Mrazik)
Sturova 1115/A
01001 Zilina
Potom dostanes zlty listok do schranky Mrazik a na poste ti vydaju zasielku na obciansky s menom Mrkvicka.
Ferko Mrkvicka (schranka Mrazik)
Sturova 1115/A
01001 Zilina
Potom dostanes zlty listok do schranky Mrazik a na poste ti vydaju zasielku na obciansky s menom Mrkvicka.
OMG, toto co je za temu zas. Nemala by sa zvysit hranica vstupu na forum? 
Ale nakoľko jeho starí rodičia majú asi rovnaké priezvisko, tak to ani písať nemusí. (Ak majú na schránke jeho priezvisko)
-
JankoHraško
Medium Expert
Tak urobil som to tak, ako ste odporúčali.
A ešte objednávam grafiku z alzy, tak môžem to dať na:
Peter Novák - brat (ale na schránke je meno starého otca - Ján Novák)
Ulica: Hrášková 18 (ulica, kde byvaju starí rodičia)
Môže to byť aj takto?
Alebo meno musím dať starého otca, keďže na schránke je jeho meno ?
A ešte objednávam grafiku z alzy, tak môžem to dať na:
Peter Novák - brat (ale na schránke je meno starého otca - Ján Novák)
Ulica: Hrášková 18 (ulica, kde byvaju starí rodičia)
Môže to byť aj takto?
Alebo meno musím dať starého otca, keďže na schránke je jeho meno ?
-
Old Dirty Bastard
Guru
môžeš tam napísať aj venezuela nováková a dôjde ti to. ako si zvládol vypísať objednávku na alze?
ja to mam takto, byvam v prenajme kde mi pride len kurier,
ak to ide klasik postou, uradne veci a pod zalezitosti tak mi to pride normalne na postu na staru adresu kde si platim odnasku
ak to ide klasik postou, uradne veci a pod zalezitosti tak mi to pride normalne na postu na staru adresu kde si platim odnasku
Re: 0908175045 dobierka
Kúpil som na dobierku na bazoši základnú dosku pre PC sc.1366. Mala byť funkčná, ale nebola. Doslu predával sprostredkovane "kamarát" majiteľa. Neviem ako si podelili peniaze, ale nehlási sa k nej ani jeden. Dokonca ma obvinili, že som ju pokazil ja.
Toto napísal:
"V prvom rade mna to mrzi, ze mate problemy s tou doskou a ja osobne uz to lutujem, ze som sprosredkoval predaj. Kamarat robi v Nemecku a poprosil mna aby som mu pomohol s tym predajom.
Fero ([email protected]), prosim Ta vyjadri sa k tejto problematike lebo ja sa tvarim ako nejaky zlodej.Toto mi vobec nechyba, aby mna tu ludia nahanali. Pred tym, nez som ti rozobral pocitac vsetky komponenty boli funkcne to vies velmi dobre aj ty sam. Preposlal som ti vsetky maily a mozes vidiet, ze dosku mi chcu poslat naspat na dobierku. Ja ju nechcem, ved nebola moja. Nechcem robit ani tlmocnika medzi vami, sorry ([email protected]
.
Podarená dvojica, a uhrajú to s vami, ešte si budú aj svedčiť. Preto žiadne výhovorky na dobierky na iné meno, adresu, na kamaráta atď. Pýtať si ČOP alebo RČ. Vyšlo ma to na 40€.
Toto napísal:
"V prvom rade mna to mrzi, ze mate problemy s tou doskou a ja osobne uz to lutujem, ze som sprosredkoval predaj. Kamarat robi v Nemecku a poprosil mna aby som mu pomohol s tym predajom.
Fero ([email protected]), prosim Ta vyjadri sa k tejto problematike lebo ja sa tvarim ako nejaky zlodej.Toto mi vobec nechyba, aby mna tu ludia nahanali. Pred tym, nez som ti rozobral pocitac vsetky komponenty boli funkcne to vies velmi dobre aj ty sam. Preposlal som ti vsetky maily a mozes vidiet, ze dosku mi chcu poslat naspat na dobierku. Ja ju nechcem, ved nebola moja. Nechcem robit ani tlmocnika medzi vami, sorry ([email protected]
Podarená dvojica, a uhrajú to s vami, ešte si budú aj svedčiť. Preto žiadne výhovorky na dobierky na iné meno, adresu, na kamaráta atď. Pýtať si ČOP alebo RČ. Vyšlo ma to na 40€.
-
Grim
Darca
...takéto veci sa stávajú...hlavne keď sa komponent posiela Slovenskou poštou...je to riziko nákupu z bazaru...
-
hojko
Site Admin
To moze byt jeden predajca a moze mat kludne 5 mailov, spotredkovanie cez 5 kamaratov a takto to uhra do autu. Ako si ty chces pytat od neho cislo obcianskeho alebo rodne cislo a na co by ti to bolo??? Ak by si si nieco take pytal odo mna, tak ta rovno vysmejem.