Pitbike,alebo dirtbike ?

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
AXO
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Čo je lepšie

Príspevok od používateľa AXO »

Ake dlhe trasy chces jazdit? Ak dlhe, tak si vyber pohodlnejsie sedenie, lebo sa nepostavis po troch hodinach.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Pitbike,alebo dirtbike ?

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

co je myslene tym dirtbikom ? ... pitbike je predpokladam to, na com si zlozeny ako hegrid, alebo ako sa volal ten medved z hairyho potera ...

Inak 2 hodiny denne chces jazdit po terene ? Serioznom terene, alebo po luke ... alebo machrovat pred zabami na parkovisku pri jednote ?

Ak chces jazdit a jazdu si uzit, tak si kup starsiu velku motorku od renomovaneho vyrobcu. Na 125ke 2T (alebo 250 4T) sa clovek vyblazni az az a neni su ani o tolko drahsie ako tie male cinske sragory - a hlavne v celkovom sucte usetris za vecne opravy, zlomene, ohnute, vydreze, zadrete, vysypane a neviem este ake ine diely u cinskej minimotorky.

Ja som chcel jazdit, tak som si kupil za smiesne peniaze Husqvarnu CR 125 z roku 1993 v primeranom stave a uz nejake 4 mesiace drzi. A som rad ze som kupil starinu - sice zrovna s mojou bude problem zohnat diely, ked sa vysere, ale globalne su to este ingoty, ktore nieco vydrzia :-)

Blatu zdar ... a v hube zvlaste ! :-P
ⓢⓐⓟⓛⓔⓡ
Star
Star

Príspevok od používateľa ⓢⓐⓟⓛⓔⓡ »

no a ? tiež by som šiel do 125tky nejakoho 2T držiak ako yamaha dt 125 postačuje totálne bohate

PS : mne stačia dve kolá na trati a ruky mám vyťahané na pol hodinu, potom možem znova :D
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

no pozri, ak mas 13 rokov, tak to je najhorsi vek na kupu motorky ... akejkolvek :-D ... nie snad pre zacinajucu pubertu a telacie myslenie s tym spojene, ale preto, ze teraz velmi rychlo porasties ... pravdepodobne

Musis preto sam uvazit ci chces trebars 80tku dospelu motorku (eventualne na mensich kolesach, ktore sa daju skoro vzdy vymenit za 21/18(19)),, alebo si dost velky postavou, aby si si hned zadovazil trebars to DT125.

Dospela motorka je idealna a jedina rozumna varianta. Za pitbike das skoro tie iste peniaze a nic na nom neni stavane na skutocnu jazdu mimo parkovisko a luku. Za dalsie na pitbiku neziskas navyky potrebne pre jazdu na velkej motorke (drzanie tela v sedle, v stoji, praca s vahou, atp.). Tieto navyky ti budu v buducnosti chybat pri presadnuti na motorku a budes dlhsie bojovat s technikou jazdy.

A uz vobec nehovorim o fakte, ze velku motorku predas za 3-5 rokov, ked uz ti nebude stacit za porovnatelne peniaze, ako si ju kupil. Peniaze stratis tak ako tak na beznej udrzbe a opravach, ale budu porovnatelne pri pitbiku, ako pri velkej moto.

Postav sa teda k ribstolu a zvaz svoje moznosti ohladom vysky sedla a po absolvovani 20 pritahov na rukach ti z tohoto experimentu vyjde varianta 85ka na mensich kolesach, alebo motorka na velkych kolesach. V pripade velkych hned 125 (sice maju s 80tkou vykon vacsinou pre hobbyka porovnatelny, ale 125ky maju trvanlivejsie, menej ostre motory).

Univerzalnym riesenim je 85ka, na ktoru sa daju namontovat aj plnoformatove kolesa ;-)

Rad som ti pomohol - opovaz sa kupit pitbajk ! :-P
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

165/87 je na 125ku velku uplne v pohode.

kolko očí chceš investovať ?

nic neskazis hondou cr125 (dobre na zhananie ND), honda xlr125 (dobrá volba!), suzuki Rm125, yamaha DT125 (super stroj), yamaha yz125 (tazke zohnat), kawasaki kx125

este su nejake dalsie moznosti samozrejme ... skus si nieco najst a napis ;-)
Napísať odpoveď