Romovia na Slovensku
Re: Romovia na Slovensku
Takže fakt, že mám iný názor ako ty svedčí podľa teba o tom, že som nadobudol tento dojem sám o sebe: "sa zo mna stava genius"
Či zle som interpretoval tvoj príspevok?
Či zle som interpretoval tvoj príspevok?
Ta cast o geniovy vyplyva z toho ze minimalne kazdemu si tu uz vytkol nedostatok inteligencie, tudiz ty musis byt genius.
Teším sa, ako dokážeš toto tvrdenia na priamych citáciách mojich príspevkoch.
-
qwerty-xyz
Hughito, kde byvas hm ? ...
Pod dat rande do KE, spolu s hotwirom, ta vysadime miestnym trolejbusom na Luniku 9, niekedy podvecer, si tam das sam prechadzku, my sa troska vzdialime, aby si nacerpal tu atmosferu sam, ... Ked prezijes tu krasnu sobotnajsiu alebo piatkovu noc, tak ta v sobotu pozveme na spisky hrad, do spiskeho podhradia, kde mas tak krasne lokality, ze ti budem musiet drzat pri riti sacik na odpadky, co sa budes posierat z toho co vidis, ....
Nevraviac o dalsich uzasnych lokalitach kde uvidis naaaadherne to ako veci skutocne su. .... Ja by som bol osobne za to, aby s nami siel pinhead, keby sa nieco vynimocneho zomlelo, ... ja zatial pistolku este nemam, a pri ich cenach to vyzera ze nejaky ten pesiac este ani nebudem mat. . .
Pod dat rande do KE, spolu s hotwirom, ta vysadime miestnym trolejbusom na Luniku 9, niekedy podvecer, si tam das sam prechadzku, my sa troska vzdialime, aby si nacerpal tu atmosferu sam, ... Ked prezijes tu krasnu sobotnajsiu alebo piatkovu noc, tak ta v sobotu pozveme na spisky hrad, do spiskeho podhradia, kde mas tak krasne lokality, ze ti budem musiet drzat pri riti sacik na odpadky, co sa budes posierat z toho co vidis, ....
Nevraviac o dalsich uzasnych lokalitach kde uvidis naaaadherne to ako veci skutocne su. .... Ja by som bol osobne za to, aby s nami siel pinhead, keby sa nieco vynimocneho zomlelo, ... ja zatial pistolku este nemam, a pri ich cenach to vyzera ze nejaky ten pesiac este ani nebudem mat. . .
Spochybňoval som tu ja niekde tristnú situáciu na Luníku IX či iných exponovaných lokalitách? Alebo čo si chcel týmto výkrikom do tmy dokázať?
-
Hotwire
Addict
- Kontaktovať používateľa:
este k tym transparentom ze cigani nemozu za nase posrane zivoty
ty tu pises o zvratkoch a pritom sam tu postujes ten najvacsi hnoj
hej cigani nemozu za to ze nam rozkradli chatu a ukradli vlek, cigani nemozu za to ze nam ukradli zadne kolesa z auta, cigani nemozu za to ze susedovi rozkradli celu jeho zabijacku, cigani nemozu za to ze kamosovi prepichli ruku ked okolo nich isiel s frajerkou. nie fakt za to si mozme hlavne my, ved oni chudata uz su raz taki, tak ich nemame drazdit, auta zamykajme do garaze na 10 zamkov, zabijacky nerobme (aspon schudneme), chaty zburajme (alebo lepsie, nechajme im ich chudakom zadarmo, ved oni nemaju kde byvat!!!!), a ked ideme po ulici okolo nejakeho prislusnika tejto ciernej elity tak sa mu radsej oblukom vyhnime, pretoze ak nam nieco spravi tak to preto lebo sme pod jeho uroven a opovazili sme sa drzo prechadzat sa v jeho vyhradenom prostredi. 
edit: ps. keby som stretol niektoreho z tych aktivistickych ko*ot co tie plagaty vymysleli tak ho je*** o zem a potom mu poviem ze ja nemozem za jeho zlomenu ruku
edit: ps. keby som stretol niektoreho z tych aktivistickych ko*ot co tie plagaty vymysleli tak ho je*** o zem a potom mu poviem ze ja nemozem za jeho zlomenu ruku
hotwire nechapes,cigani proste nemozu za to ze sekerou zadrbali nejakej babke do hlavy.za to predsa mozu KULACI,a hlavne realitaci ktori predsa vystahovali z bytov degesov a dali ich na jedno miesto.taka je logika ceskych bolsevikov.strasne davno to tu bolo postnute niekde,taku chu****,na to nikto nezabudne z fora.
Je to reakcia na celkovú atmosféru v spoločnosti, organizované pochody a pokusy o pogromy, kde sa prejavuje frustrácia ľudí, ktorých životná úroveň sa rapídne znižuje, práve na úroveň tých cigánov. Ide o tzv. cyklistický efekt, dobre vysvetlený v článku o neprispôsobivých vyššie. Je to spojené aj s mýtmi o dávkami a pod., ktoré sa spájajú s rečami o tom, ako "za všetko môžu cigáni."
Tá kampaň smeruje práve proti týmto pohľadom a nabáda ľudí, aby hľadali iných, reálnych vinníkov tristnej situácie v spoločnosti, lebo cigáni určite sú tým dôvodom celospoločenskej mizérie.
Hotwire:
Tento zvrátená princíp množného čísla tiež výborne napadol cigán diskutujúci v relácii Máte slovo, ktorú som tu tiež dával do pozornosti. Bytostne sa ho to dotýkalo, keď tá jedna puča z panelových diskutujúcich použila tento plurál a ani sa mu nečudujem. To sú pocity a reakcie, s ktorými sa pohodlná väčšinová spoločnosť nikdy nestretne a teda, môže si pokojne moralizovať.
Ešte na margo týchto hodnotení: stretával som sa stým aj ja, ako "príslušník" PUNK "hnutia." Tie pohľady, predsudky a pod. Ono je to ale nič v porovnaní s tým, keď sa s takýmito záležitosťami musia stretávať príslušníci etnickej minority, ktorú si svoju pozíciu nevybrali a nemajú ju ako meniť.
Tá kampaň smeruje práve proti týmto pohľadom a nabáda ľudí, aby hľadali iných, reálnych vinníkov tristnej situácie v spoločnosti, lebo cigáni určite sú tým dôvodom celospoločenskej mizérie.
Hotwire:
NIE. Nemôžu za to CIGÁNI! Môže za to ten cigán, ktorý to urobil. Takisto ako ja za to nemôžem za to, ak nejaký biely psychopat niekoho zabije na opačnej strane republiky. Či môžem? Vlastne asi aj, podľa toho, čo tu píšeš. Ale tým pádom za to môžeš aj ty.hej cigani nemozu za to ze nam rozkradli chatu a ukradli vlek, cigani nemozu za to ze nam ukradli zadne kolesa z auta, cigani nemozu za to ze susedovi
Tento zvrátená princíp množného čísla tiež výborne napadol cigán diskutujúci v relácii Máte slovo, ktorú som tu tiež dával do pozornosti. Bytostne sa ho to dotýkalo, keď tá jedna puča z panelových diskutujúcich použila tento plurál a ani sa mu nečudujem. To sú pocity a reakcie, s ktorými sa pohodlná väčšinová spoločnosť nikdy nestretne a teda, môže si pokojne moralizovať.
Ešte na margo týchto hodnotení: stretával som sa stým aj ja, ako "príslušník" PUNK "hnutia." Tie pohľady, predsudky a pod. Ono je to ale nič v porovnaní s tým, keď sa s takýmito záležitosťami musia stretávať príslušníci etnickej minority, ktorú si svoju pozíciu nevybrali a nemajú ju ako meniť.
-
Hotwire
Addict
ok tak inak. cigani mozu za to ze v celom meste mame rozbite cesty lebo mesto nema peniaze na ich opravu pretoze vsetky prostriedky musi davat na socialne byty pre cigosov. a prestan tu narabat s mnozmymi a jednotnymi cislami a tahat sa o slovicka, stale tu vykrikujes ako generalizujeme na vsetkych ciganov, a pritom sa tu uz X krat opakovalo ze sa tym nemysli kazdy jeden cigan co tu zije ale ich VACSINA, ktora je neprisposobiva.
Chytím sa radšej len tohto, lebo hentie prekáračky a to večné "ale" a "nemyslím všetkých" je už otrepaná a trápna pesnička.
Odkiaľ si a ako vieš doložiť toto tvrdenie?cigani mozu za to ze v celom meste mame rozbite cesty lebo mesto nema peniaze na ich opravu pretoze vsetky prostriedky musi davat na socialne byty pre cigosov.
-
Hotwire
Addict
k tej "otrepanej a trapnej pesnicke" sa nevies vyjadrit hlavne preto lebo si to TY kto nas obvinuje z generalizovania a pritom to tak vobec nieje
dolozit akoze na formalnom papieri? nie to neviem ale primator je mamin kamarat takze neboj, mam to z relevantneho zdroja
dolozit akoze na formalnom papieri? nie to neviem ale primator je mamin kamarat takze neboj, mam to z relevantneho zdroja
Hughito nemoze priznat ze drviva vacsina ciganov su zlocinci a drviva vacsina ""bielych"" su slusni ludia, to by vyvratilo jeho idealy a nazory.
Odkiaľ si, Hotwire?
Hegy:
Hegy:
-
Hotwire
Addict
myslim si ze som to tu uz niekde spominal ze spod spisskeho hradu 
edit: ty sa pochval odkial si a kolko krat si uz bol na vychode
edit: ty sa pochval odkial si a kolko krat si uz bol na vychode
Kód: Vybrať všetko
ty sa pochval odkial si a kolko krat si uz bol na vychodeĎalej, u nás dlho boli (a stále v podstate sú) rozdrbané cesty aj bez toho, aby sme tu mali problémy s cigánmi. Čiže sa pýtam, či je správne takto stavať túto problematiku. Teraz si môžem pozrieť rozpočet nášho mesta, nájsť tam nejaký výdaj na niečo a sťažovať sa na tých ľudí, v ktorých prospech to išlo (a ktorých sa to dotklo, predpokladám, že pozitívne), že to kvôli nim. Takýto myšlienkový pochod mi však nepríde vôbec adekvátny.
Ak si mám zobrať príklad z kampane českej antify, tak za rozdrbané cesty by som vinil skôr politickú garnitúru a jej šafárenie v užšom zmysle, v širšom zmysle celkový chybný systém. Ak si si totiž nestačil všimnúť, rozdrbané cesty nie sú výsostným problémom vašej obce spod Spišského hradu, kde ich obnoveniu bránia neľútostní cigáni, ale celospoločenským javom. Čiže, viniť za to priamo cigánov je podľa môjho skromného názoru, dosť mimo.
To, že tam máte problém s cigánmi a pod. môže byť fakt a ja to nijako nespochybňujem. Ide ale o ten prístup zvaľovanie rôznej viny na nejakých cigánov, ktorí akoby za to priamo mohli.
Suhlasim, ze vinit z cohokolvek Ciganov je nespravne, problem lezi v Bielej iluzii o tom ze ich je potrebne asimilovat, kulturne prevychovat.. mozno az prenarodnit .. nezavana to "fasizmom"?
Spolocnost je pod hrozbou represii zo strany statu drzana v permanentnej schizofrenii, kde cigansky zivel pochopitelne nenavidi a zaroven od neho pozaduje zaclenenie, predovsetkym pod tlakom vyfabulovanych dogiem o vseobecnej biologickej rovnosti celeho ludskeho druhu (klamstvo).
Logicke riesenie je navratenie ciganov do vlastneho prostredia (Indicky polostrov) s financnou a inou pomocou od hostitelskych krajin, alebo autonomia na priclenenom uzemi, pripadne uplna samostatnost ciganskeho etnika, nieco o co ine narodnosti vo svojej historii prirodzene usilovali a viedli boj.
Spolocnost je pod hrozbou represii zo strany statu drzana v permanentnej schizofrenii, kde cigansky zivel pochopitelne nenavidi a zaroven od neho pozaduje zaclenenie, predovsetkym pod tlakom vyfabulovanych dogiem o vseobecnej biologickej rovnosti celeho ludskeho druhu (klamstvo).
Logicke riesenie je navratenie ciganov do vlastneho prostredia (Indicky polostrov) s financnou a inou pomocou od hostitelskych krajin, alebo autonomia na priclenenom uzemi, pripadne uplna samostatnost ciganskeho etnika, nieco o co ine narodnosti vo svojej historii prirodzene usilovali a viedli boj.
No máme tu novú krv v názoroch. V niečom máš podľa mňa pravdu, tá násilná a umelá snaha o prevychovanie a silenú kultúrnu asimiláciu zjavne nefunguje, tieto sociálne experimenty sa diali hlavne za minulého režimu, kde sa to držalo pod represiou a ako to ale skutočne dopadlo vidíme dnes.
Ja vidím problém v štátnych paternalistických zásahoch, naopak, existuje viacero príkladov na lokálnej úrovni, kde sú výsledky s miestnou cigánskou komunitou v poriadku. Takisto sami cigáni sa k tomu musia pričiniť, musia sa stať objektom, nie subjektom, s ktorým je manipulované a narábané, ako s nejakými nesvojprávnymi dementmi (oni, žili tu stovky rokov bez toho, aby sa o nich nejaký štát staral) - či už zo stany štátu alebo rôznych pochybných neziskových organizácií. Problém je ale už aj v tom, že za tých 20 rokov zhubnej "pomoci" štátu sa vychovala časť jedincov (aj bielych, samozrejme, ale tí nie sú tak na očiach, lebo nie sú zgrupení, max. v nejakom bezdomoveckom krúžku na lavičke), ktorí sú fakt istým spôsobom degenerovaní a čakajú na túto mizernú pomoc štátu a prežívajú len z toho - nevedia a možno ani nechcú inak.
Ja vidím problém v štátnych paternalistických zásahoch, naopak, existuje viacero príkladov na lokálnej úrovni, kde sú výsledky s miestnou cigánskou komunitou v poriadku. Takisto sami cigáni sa k tomu musia pričiniť, musia sa stať objektom, nie subjektom, s ktorým je manipulované a narábané, ako s nejakými nesvojprávnymi dementmi (oni, žili tu stovky rokov bez toho, aby sa o nich nejaký štát staral) - či už zo stany štátu alebo rôznych pochybných neziskových organizácií. Problém je ale už aj v tom, že za tých 20 rokov zhubnej "pomoci" štátu sa vychovala časť jedincov (aj bielych, samozrejme, ale tí nie sú tak na očiach, lebo nie sú zgrupení, max. v nejakom bezdomoveckom krúžku na lavičke), ktorí sú fakt istým spôsobom degenerovaní a čakajú na túto mizernú pomoc štátu a prežívajú len z toho - nevedia a možno ani nechcú inak.
Tých 600 rokoch čo tu žijú..stále si myslíš, že ich vlastné prostredie je nejaká India?Logicke riesenie je navratenie ciganov do vlastneho prostredia (Indicky polostrov)
Existuju svetle vynimky v ciganskej komunite. Celkovu situaciu to ale neriesi, ide len o zpriemernenie malej casti Ciganov s Bielymi ludmi, v bielom prostredi. Tieto skupiny by sa mali stat veducou vrstvou v ciganskom etniku, nie zanedbatelnym priemerom v tom nasom.
Na zaklade biologickej pribuznosti by slo o najblizsie vhodne prostredie, samozrejme ich realne zaclenenie je otazne, preto som vyjadril aj ine moznosti. Pokial viem ale v Indii existuje triedny system, ktory by vyriesil urcite problemy neriesitelne v europskej spolocnosti. S urcitostou sa da tvrdit, ze ich vlastne prostredie, ako si to nazval, nie je Europa, jej hodnoty a spolocnost vytvorena jej povodnym obyvatelstvom.hughito napísal:Tých 600 rokoch čo tu žijú..stále si myslíš, že ich vlastné prostredie je nejaká India?
Tieto rasisticko-biologické konštrukty o nejakom "bielom" prostredí sú podľa mňa totálne mimo akejkoľvek reality, takže je škoda sa baviť v takýchto kategóriách.
Nikto nemá žiadne "vlastné" prostredie viazané na nejaký geografický priestor, to je čo za hovadinu? Takí Maďari alebo potomkovia Osmanov v Európe tu nemôžu (alebo sa im zle darí) pretože ich vlastné prostredie je niekde v riti na stepi?
Cigáni tu sú x. storočí, podľa mňa je to solídna doba na to, aby sa Európa stala ich prostredím. Koľko storočí sú Američania v Amerike?..
Nikto nemá žiadne "vlastné" prostredie viazané na nejaký geografický priestor, to je čo za hovadinu? Takí Maďari alebo potomkovia Osmanov v Európe tu nemôžu (alebo sa im zle darí) pretože ich vlastné prostredie je niekde v riti na stepi?
Cigáni tu sú x. storočí, podľa mňa je to solídna doba na to, aby sa Európa stala ich prostredím. Koľko storočí sú Američania v Amerike?..
Porovnavat amikov a ciganov z osad je scestne. Ale ok, budis: kto sa lepsie prisposobil? Ludia, ktori vybudovali najmocnejsiu krajinu alebo ludia, ktori si seru pred dvere?