Baví vas este jazdit na aute?

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...

Baví vas este jazdit na aute?

Áno
57
62%
Ako kedy
26
28%
Už nie
9
10%

Celkom hlasov: 92

brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Baví vas este jazdit na aute?

Príspevok od používateľa brm »

Zase nie je diaľnica ako diaľnica.. taká D1ka KE - RK je v podstate nuda (ešteže nie je komplet dokončená, bo na nej by človek s tempomatom zaspal).. ale taká diaľnica Brno - Praha.. na nej sa človek nenudí, pretože neustále musí sledovať premávku vpredu aj vzadu.. uhýbať sa do pravého pruhu medzi kamióny, ak ide za Vami nejaký závodník na Q7ke so slovenskou ŠPZ a tak.. a osobne ju mám celkom rád... teda kým sa nestane nejaká nehoda a nie je zápcha.

Súčasné rakúske a nemecké diaľnice odskúšané nemám, ale verím, že aj tam by bolo niečo podobné.

:)

Inak teraz som skúsil hľadať, ale akosi sa mi nepodarilo nájsť.. nebola tu téma s obľúbenými cestnými úsekmi?
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Vtedy pride na rad pôžitkovy "stage 2" v podobe dvoch sad Morel Tempo 6 osadenych vo vytlmenych dverach,krmenych 125W HXA zosikom. Vtedy ma aj tempomatova jazda svoje caro :)
K usekom, mam rad usek R1 smer ZV okolo ZH, Novej Bane, take tie tiahle zakruty co sa daju ist vklude aj 200-210 a je to fakt silny pozitok. /tam sa obvykle zbavim vsetkych preteKÁRov :D /
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Rakúske napíšem o mesiac..
Deň na diaľnici je v celku zábava, frkáte slimákov, uhýbate jastrabom, nadávate na kamióny a vždy sa nájde nejaký týpek s ktorým sa hráte na "každý chvíľku ťahá pílku".. Ale noc? To si už len zapnúť Turn the page od Segera a chytíte depresiu :D
Ináč ja hovorím najmä o niekoľko hodinových až celodenných diaľničných cestovaniach, také slovenské, že vyleziem na diaľnicu a o 50 km je diaľnici koniec, také nerátam :roll:
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Co ja viem, ak je to v normalnom aute nemam problem ist na firmu cca 900km :) dokonca som siel raz aj bez prestavky, ak je hudbicka a nesedim vo fabii, neni problem...
Hlavne nemecke dialnice to je terno uplne, ten pocit beztrestneho "V-MAXu" je to nieco neobvykle ale prijemne :)
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

Rakusko je OK, akurat ked som siel naposledy pred rokom Ba-Passau tak rakusaci rozsirovali dialnicu na 3+3 pruhy takze zuzenia pruhov, max 80 s usekovym radarom... Nemecko je na tom fajn (ako inak), ale coraz viac usekov je obmedzenych na 120/100 a vtedy to uz nie je taka zabava. Vela krasnych udoli, kde by sa to maximalne pytalo roztocit na Vmax dolu kopcom a nasledne spomalovat smerom nahor ma obmedzenu rychlost. Skoda :-/ Pokial je krajina roznoroda, tak aj ta najrovnejsia cesta ubehne rychlo.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Nooo aj hranicny priechod do DE je krasny most cez Dunaj :))
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Oblasť Mníchova je už od minulého roka rozkopaná a poobmedzovaná na 80/100/120.
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Rakúske dialnice sú super. Nedávno som šiel LM - Dornbirn, čo je okolo 1000 km a fakt až na ten rozkopaný Mníchov, pre mňa, úplne radosť jazdiť. Aj keď som bol komplet zničený, dolámaný, nevyspatý, užil som si to. Vôbec nie taká nudná cesta, ako u nás na Slovensku.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

pinco: V com je ta dialnica super a nie je nudna oproti Slovensku??? Isiel som tu cestu neraz, teraz v lete som siel 2x Rakusku dialnicu (jul a september), cesta tam a aj spat, no a nevidim na tom nic super. Posobi to na mna ako normalna dialnica, kde sice potesia tri jazdne pruhy, ale nic super tam nevidim. Jedine v com vidim rozdiel je ten, ze clovek ide do nepoznaneho prostredia a tak je pekne vidiet od zaciatku veterne mlyny, kopce na dialnici v blizkosti Linzu a potom zacinajuce sa kopce pri Salzburgu...
brpo25
Novice
Novice

Príspevok od používateľa brpo25 »

Jedine co je super na dialniciach je poriadne auto (naj firemne) s plnou nadrzou :lol: vtedy sa fakt aj ja bavim na dialniciach!
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

vo firme mate poriadne auta? U nas naopak, sama fabia, oktavia :D
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

hojko, určite máš pravdu v tom, že v prvom rade ide o nové prostredie, nepoznané. Ale mne sa páčilo aj to, že tam je tak živšie, väčšia premávka, tým pádom aj viac predbiehania, viac som si užil rýchlosť, stále bolo čo sledovať, k tomu 3 pruhy, lepšia vozovka. Často som videl autá, ktoré u nás nie sú tak bežné, alebo teda aspoň ja ich tak často nevidím. U nás mi to príde také nudné, suché. Menej áut, väčšinou len predbiehaš kamióny, sem-tam sa v spätnom niečo objaví. Už len nastaviť tempomat a môžeš spať. Samozrejme, že to záleží od dní, kedy sú cesty prázdnejšie alebo plnšie, ale jazdím po Slovensku často a v Rakúsku sa mi to o hodne viac páčilo. Možno keby som tam jazdil každý deň, tak by ma to prestalo baviť, ale takúto občasnú jazdu si užívam.
ⓢⓐⓟⓛⓔⓡ
Star
Star

Príspevok od používateľa ⓢⓐⓟⓛⓔⓡ »

inak čo je na tom pravdy, že od nového roka budu nemecke dialnice spoplatnene ? (pre cudzincov) ?
twardykamen
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa twardykamen »

pre mna je auto tiez len prostriedok.a nebavi ma soferovanie nejak.ajked teraz som siel do talianska a niektore useky ma bavili.taliansky vidiek bol pekny.dialnica bola ale neuveritelne nudna.
Eras
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Eras »

dal som ano, ale je to medzi ano - ako kedy...
ide o to, ze ako dostahovalec do ba, ked musim cestovat po dialnici, to ma naozaj nebavi... zatial nemam cas skumat cesty okolo ba, nejake prijemne okresky, ze vyjdem z ba a som tam (v nr ich bolo hned niekolko :D), by sa veru zisli, lebo treba sa aj odreagovat... takze ak by ste mali nejake navrhy pre mna, bud PM alebo priznacna tema, poprosim O:-)

inak... v mestskej spicke to je utrpenie, dailnica taktiez... za to okreska a prazdne mesto je uz o niecom inom, to je radost chodit, najma, ak je auto v poriadku :D
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

Jazdim denne. Jazdu do prace a z prace do obchodu a potom domov si neuzijem. Obtazuje ma jazda v meste.

Dlhsie trasy si vyslovene užívam (pokial teda idem sam, ked na mna furt niekto hovori, tak ma takato jazda taktiez obtazuje).
Po dlhsich sluzobnych vyletoch okolo 500 km/den sa cítim psychicky oddychnuty :-)

Jazdy pre radost podnikam tak dva krat za rok - v najvacsej snehovej kalamite a potom na jar s otvorenym oknom :-)
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Lubenečko »

Už skoro tri týždne som nešoféroval, lebo mám operované rameno ... chýba mi to veľmi !!! :)
jimmy_xp
King
King

Príspevok od používateľa jimmy_xp »

Tak už viac ako mesiac som v BA a musím povedať, že stav cestnej dopravy v BA je alarmujúci. Poniektoré cesty sú ozaj, povedal by som rovno, že nezjazdné a prirovnal by som ich k tankodromu. Minule keď som vychádzal z centrálu, pršalo, a šiel som po zadných uličkách, tak som je*ol do takej diery (plnej vody), že mi skoro odtrhlo koleso. To isté keď som šiel po Rožňavskej smerom na Zlaté piesky tak som mal sto chutí spomaliť a ísť 20 po takej ceste. Ďalšia vec, čo si všímam, je pohodlnosť viacerých jedincov. Ráno chodím do práce autobusom samozrejme (aj keď kľudne by som mohol autom) a nestačím sa čudovať, že tých ľudí baví deň čo deň stráviť minúty, ba možno aj hodiny v kolónach. A dovolím si tvrdiť, že 80 až 85% áut ide okrem šoféra totálne prázdnych. Je to totálne nezmyselné a nelogické. Kopa zbytočne spáleného paliva, smradu, nervozity a všetko len kvôli pohodlnosti (možno tak 10% z tých ľudí chodí oprávnene, pretože nemajú inú možnosť dopravy do práce). A potom keď vidím takúto kolónu, poprípade toľko áut, ktoré sa nebezpečne predbiehajú, vytrubujú na seba, tak až ma chuť prejde zajazdiť si...
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Tak jimmy ono to je aj o tom ze ja si casto nosim zo sebou kade co do prace, minimalne vzdy dost tazky bagel s notasom, nabijackou a zapisnikom+nejake drobnosti a dokumenty, mimo to casto aj rozne ine veci ktore potrebujem dostat do prace.
Takisto som nesvoj ked nemam auto po ruke, ak si potrebujem niekam cez pracu odbehnut, nieco vybavit, pripadne poriesit nejake veci ci dat len taku coffe pauzu, zase som imobilny, nedajboze by sa stalo nieco vazne... Som nepokojny bez auta po ruke...
So stavom ciest mas pravdu, teraz je to dobré, pockaj si do zimy... Tu zacina "sranda" na toto co je teraz si zvykaj - lepsie to nebude.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Ja mám niekedy dilemu, že čo je horšie ?
Dopravné zápchy keď idem na aute, alebo neznesiteľní spolucestujúci v MHD ? Jedná vec sa dá vyriešiť štuplami v ušiach, ale smrad a pohľad na kriplov a socky neodfiltrujem.
Radšej chodím do práce 10:00 keď sú už vozidlá MHD prázdne a z práce tak 19:00, keď sú znova už prázdne. :)
Napísať odpoveď