Spotreba
Re: Spotreba
Asi tak, ale musím ešte aj do bandasky 15 litrov cvrknut
holt benzín no 
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
no tak ja by som potom potreboval este dalsie tri nadrze, na plnu cca necelych 60 litrov dam okolo 240km 
ale inak slusny najazd, hentie renaultacke motory dost chvalia, aj co sa tyka vykonu a spolahlivosti
ale inak slusny najazd, hentie renaultacke motory dost chvalia, aj co sa tyka vykonu a spolahlivosti
RATZINGER666 - co mas tank ze tolko zere? 
-
RATZINGER666
Darca
nee, subaru tolko zerie...
mazda urcite nie, ta cez 7 ide malokedy
ale na semislickoch mala okolo 8l pri kludnej jazde...
mazda urcite nie, ta cez 7 ide malokedy
-
Jancuk
Professional
Úprimné vám poviem ja tu Daciu nenávidím ale pri tých pekných číslach čo sa tyká pzp, spotreba a náhradné diely som nenašiel konkurenta. Myslím že je to dokonale auto pre študenta ktorý potrebuje získať prax na aute. Nepochopím kolegov/spolužiakov ktorý pokúpia bmw Audi a potom im to stoji pred barakom lebo žiaľ v meste 11 litrov, žiaľ poistka 300 eur atd...
Dacia je super, pokiaľ ju chceš dojazdiť až do šrotu, ak ju chceš po dobe predať, neoplatí sa pre veľký pokles hodnoty. Inak osobne proti nej nič nemám, podľa mňa najmä Sandero je veľmi vydarený hatchback.
-
tacosi
Moderátor
Tam je to skor o opravach narocnych po financnej stranke ako o poistke ktora sa musi a vyplati raz rocne. 300€ ale nie,,na moju 165kw je to ani nie 200€. Na palivo sa stale nejake eurace najdu a v podstate sa aj poskladaju ak sa chcu vozit,a to sa samozrejme chcuJancuk napísal:pokúpia bmw Audi a potom im to stoji pred barakom lebo žiaľ v meste 11 litrov, žiaľ poistka 300 eur atd...
Vždy som si myslel, že ľudia, ktorí si pýtajú na benzín sa vozia siedmy v ospojlerovanej Felicii na diskotéku do tretej dediny, ale teraz som sa dozvedel, že jazdia aj na "prémiových" značkách. Holt, človek sa učí celý život.
//: Nebol to atak na žiadneho konkrétneho usera, ani na jancuka, ani na teba
//: Nebol to atak na žiadneho konkrétneho usera, ani na jancuka, ani na teba
-
tacosi
Moderátor
Som to trosku nepochopil teraz 
// Aha,,,pisal som o studentoch,ktorích spominal jancuk,nie o sebe
// Aha,,,pisal som o studentoch,ktorích spominal jancuk,nie o sebe
BA -> TN -> BA mimo diaľnice + asi 50km po meste za 7,5 l/100 km 
..Nitra - Innsbruck... a späť, cca 1800 km, prevažne diaľnica, 4 osoby, plne naložený kufor..
7,5 litra na hladkej 1.6-ke, priemerku už neviem, ale najmä cestou späť to bolo od Salzburgu po Wien 150 nonstop..
7,5 litra na hladkej 1.6-ke, priemerku už neviem, ale najmä cestou späť to bolo od Salzburgu po Wien 150 nonstop..
no tu by si ocenil vyhodu diesla 
akoze preplnovany by dal lepsiu spotrebu?
@wladas: áno, preplňovaný motor má lepšiu priemernú spotrebu
nejde o to ale s dieslom sa da ist 150 aj s vacsim, tazsim a za povedzme 6 litry
to nemozem upriet, ostatne ma nebavi
to nemozem upriet, ostatne ma nebavi
moja OOOO 1,8T Hnúšťa -> Nalles (Bolzano, Taliansko) - 7,8l/100km, dlzka trasy 978 km
da sa povedat, ze normalna jadza, stupania, klesania, kolony, obmedzena rychlost atd atd.. cista dialnica.. bjim sa, ze take cislo na palubaku uz nikdy neuvidim
lebo ako som doma, tak pod 14 to este nepadlo 
cesta naspat 8,9 l/100km ale to som uz dost drel hlavne co sa tyka slovenska a mal som asi tak 100kg jablk
v taliansku kolony ako hovado.. 20 km hore kopcom, jazda krokom asi tak hodina pri stupani z Bolzana na Brenner... rakusko katastrofa.. na dialnici asi tak 200km obmedzena rychlost na 100 km/hod som brechal ako pohan...
da sa povedat, ze normalna jadza, stupania, klesania, kolony, obmedzena rychlost atd atd.. cista dialnica.. bjim sa, ze take cislo na palubaku uz nikdy neuvidim
cesta naspat 8,9 l/100km ale to som uz dost drel hlavne co sa tyka slovenska a mal som asi tak 100kg jablk
-
RATZINGER666
Darca
whisper: na Mazde? slusne... 
Určite na turbodízli by bola spotreba o liter menšia a dalo by sa ísť aj ešte rýchlejšie... tým nechcem povedať, že motor by nezvládol ešte povedzme 170, rezerva tam bola, ale už som to tak nehrotil. Maximálku som prekračoval maximálne o 25 km 
//autoeditácia príspevku (menej ako pred minútou)
Reagoval som najmä na tie bájky spred mesiaca, kde ma tu každý presvedčial, že na hladkej 1.6 jazdiť pod 8 je blbosť. Podľa mňa je to práve naopak.
//autoeditácia príspevku (menej ako pred minútou)
Reagoval som najmä na tie bájky spred mesiaca, kde ma tu každý presvedčial, že na hladkej 1.6 jazdiť pod 8 je blbosť. Podľa mňa je to práve naopak.
Ja som siel na HTP fabii V-MAX(160-170) 400 km v kuse a zobralo to necelych 40 litrov, potom normalnou jazdou ta ista trasa (130-140) vysla na druhu nadrz nejakych aj s okreskami uz 6,2 litra.
S focusom (2.0i) na dialnici do tych 8 litrov ak som nesiel nad 150kmh.
Ale mondeo je v tomto uplne bezkonkurencne, az zacinam mat pocit ze medzi jazdou 120kmh a jazdou 180kmh je rozdiel v spotrebe mozno liter.
S focusom (2.0i) na dialnici do tych 8 litrov ak som nesiel nad 150kmh.
Ale mondeo je v tomto uplne bezkonkurencne, az zacinam mat pocit ze medzi jazdou 120kmh a jazdou 180kmh je rozdiel v spotrebe mozno liter.
Tak leto som jazdil za tých 6,6-6,7, teraz som vymenil kotuce, vyfuk, olej a zrovna tých pár dní co som mal auto v servise sa ochladilo na nočných -5, tak spotreba je už 7,5 pri normálnej jazde
Troška klesla teplota a hneď to vyletí