Dusenie
Dusenie
Ahojte. Moja mama sa dost casto dusi, zvycajne so slinou. Nejde jej to vyklaslat, nedokaze sa nadychnut. Neviem ako by som jej pomohol. Co by ste robili vy ? Strasne by som si to vycital, ak by sa nieco zle stalo vdaka mojej nevzdelanosti. Dakujem pekne
Re: Dusenie
Skusali ste navstivit doktora? ...
Nie, ona to nepovazuje za dolezite. Neda si povedat a za ruku ju chytit nemozem a povedat, ze pod, lebo je dospela a moje rady ignoruje.
Keďže Tvoje rady ignoruje, tak je asi zbytočné Ti niečo radiť, pretože to by aj tak ignorovala. Asi jedine jej stále pripomínať toho doktora.. prípadne sa dohodnúť ešte s niekým, aby jej to tiež prízvukovali (súrodenci, otec, starý rodičia, susedia, kamaráti, známy).
Ak sa dusí, poriadne ju je*** po chrbte .... možno jej nepomôžeš a bude sa dusiť ďalej, ale možno sa uvedomí a pôjde k lekárovi .
Jasne GOS to poriesil proste si vybi vlastnu mamku a ona pochopi ...
Búchať po chrbte nie je najlepšie riešenie. Predmet, ktorý spôsobuje dusenie, sa môže tým dostať ešte hlbšie do dýchacej trubice. Odporúčaný je Heimlichov manéver.
Otcov kolega ma tento problem. Berie lieky na slinne zlazy a vsade so sebou musi nosit malu flasku vody. Stale ked ho zacne dusit tak sa musi napit.