Unavene oci pri dlhom pozerani monitora

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
needhelp
Amateur
Amateur

Unavene oci pri dlhom pozerani monitora

Príspevok od používateľa needhelp »

Casto sedim za notebookom, kedze studujem IT odbor a je to teda nevyhnutne. No casto ked som uz za notebookom par hodin, tak zacinam mat unavene oci a nevidim tak ostro a niekedy ma zacne slabo aj hlava boliet. Neexistuju na to nejake kvapky na oci alebo nieco take ? Raz som o nejakych takych osviezujucich kvapkach na oci cital, ale teraz sa k tomu neviem dopatrat.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Unavene oci pri dlhom pozerani monitora

Príspevok od používateľa ephramko »

daj si spravit komplexnu prehliadku zraku...toto moze byt aj vselico ine, nez len "unavene oci"...
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

Zakladne pravidlo je raz do hodiny na 10 minut odist od pocitaca. Kvapky na oci su napriklad Visine.
Billy
Star
Star

Príspevok od používateľa Billy »

Ako pise Tommyhot + este je dobre sa kazdych par minut len tak poobzerat po miestnosti, aby oci zaostrili na body v inej vzdialenosti ako je monitor.
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

A ako taká vychytávka môže pomôcť aj soft flux
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Ja som s ym mal tiez kedysi problem, maj priemrane osvetlene pozadie monitora a jeho jas nastaveny tak, ze ked vedla neho das bielu papier tak budu priblizne rovnake.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Visine si nekupuj, tie len stahuju cievky (a mozno uz aj oni maju umele slzy). Kup si umele slzy, stoja asi dva a pol eura a su aj s vitaminom pre oci. Ked si v lekarni vypytas umele slzy, tak budu vediet co chces. Dobre su take na H, nieco ako Hyperpomeloza ci ako sa volaju.
Aiden
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Aiden »

Ja by som este mohol odporucit okuliare znacky Gunnar. Osobne pouzivam tieto uz par mesiacov a musim povedat, ze oci mam unavene citelne menej a zaroven nemavam ani take caste bolesti hlavy, ako sa mi v minulosti stavalo. Denne pozeram do PC 10+ hodin, takze kupu urcite nelutujem.
needhelp
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa needhelp »

tie okuliare nevyzeraju zle, ale su dost drahe. Skusim asi tie umele slzy a ked nepomozu, tak zajdem k ocnemu.
Filippes
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Filippes »

Mne pomhaju kvapky alebo na 1 minutu nechat zavrete oci alebo sa ist von poprechadzaat.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

mne velmi pomaha, ked je monitor jedina svietiaca vec v miestnosti (teda mam este podsvietenu klavesku). pri gisovani ci pisani prac na vyske som nemal problem. alebo mam teda este vyhocujuce skla, aj ked u oftalmologa som nebol dost dlho...
zuzanuska
Professional
Professional

Príspevok od používateľa zuzanuska »

Mne pomohli modré kvapky do očí- Opticalm
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

Aiden napísal:Ja by som este mohol odporucit okuliare znacky Gunnar. Osobne pouzivam tieto uz par mesiacov a musim povedat, ze oci mam unavene citelne menej a zaroven nemavam ani take caste bolesti hlavy, ako sa mi v minulosti stavalo. Denne pozeram do PC 10+ hodin, takze kupu urcite nelutujem.
pozerám, že je to určené pre používanie s LCD monitorom, má to nejaký vplyv aj pri používaní s LED monitorom? resp. takto, neskúšal som nikdy LED, mám klasický LCD, má to zmysel aj pri LED? Keďže LED sám o sebe by mal mať výrazne nižší negatívny vplyv na oči, či?
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Old Dirty Bastard - LED monitor je stale len LCD, iny nazov ma len kvoli marketingu a ako sam na sebe vidis, tak uspesny. "Klasicke" LCD maju podsvietenie pomocou trubic cize nieje pravidelne. LEDkove podsvietenie je lepsie lebo je pravidelniejsie (to ale u drahsich modeloch).
Aiden
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Aiden »

Old Dirty Bastard: wladas ti zrejme odpovedal dostatocne, kazdopadne mne pripadaju prijemne hlavne kvoli tomu, ze tie amber skla vytvaraju podobny efekt ako appka f.lux (o ktorej sa uz na fore nieco popisalo a teda jasne farby su menej jasne, ale dobry kontrast ostava. Samozrejme nemozem ich pouzivat, ked robim nieco s grafikou, lebo to deformuje farby, ale na kodenie, surfovanie, hranie,... je to skvele. + jemna dioptria na nich (tusim 0.2) zvacsuje pismo, co je pri praci s textom tiez vyhodne. Uznavam, ze nie su najlacnejsie, ale nemozem sa na ne stazovat a ani mi nepripadaju zbytocne a neuzitocne (coho som sa pred kupou trochu obaval).
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Jungle »

Keď ma z pozerania do monitora začali páliť oči, kúpil som si v lekárni kvapky a pomohlo... Zatiaľ som skúšal len "obyčajné" Hypromelóza-P a nemal som dôvod siahnuť po značkových (a možno zbytočne drahých) typu Visine.
Napísať odpoveď