Samsung Galaxy Note 3 VS Sony Xperia Z1

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
berija111
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Samsung Galaxy Note 3 VS Sony Xperia Z1

Príspevok od používateľa berija111 »

Zdravím ľudia :)
Neviem sa rozhodnúť pre jeden s týchto mobilných telefónov.
Pre mňa + a -
Note 3
+ Veľký displej
+ 3GB Ram
+ S-Pen
+ microUSB 3.0
+ Android 4.3
- Neni vodeodolný a prachuodolný
- Zlá skúsenosť zo Samsung Galaxy S3 (Chybný čip, pomalé reakcie, .....)
- Nízke DPI

Xperia Z1
+ Dizajn
+ Vodeodolnosť a prachuodolnosť
+ Kvalitný fotoaparát
+ Vyššie DPI
+ Akurát do ruky
+ Hodinky SmartWatch pomerne lacné oproti Samsungu
- 2GB Ram
- Nižšia frekvencia procesora
- Sony a aktualizácie Androida 4.2.2 momentálne

Skúste mi poradiť, čo sa týka výkonu mal by byť zhruba rovnaký SnapDragon 800 a Adreno 330 a aj cena je približná.
Ďakujem za každú skúsenosť a radu
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Re: Samsung Galaxy Note 3 VS Sony Xperia Z1

Príspevok od používateľa CheZteR »

skusenost este nebude ziadna
nechapem velmi tvoje porovnavanie, paci sa ti dizajn, vies ze ma lepsi fotak, paci sa ti ze ti akurat padne do ruky, je vodeodolny, lepsie dpi disleja, vykonnostny rozdiel nemas ani najmensiu sancu spozorovat a stale sa nevies rozhodnut medzi skleneno-kovovym vodeodolnym krasnym telefonom alebo velkym plastovym padlom, ktore ma na zadnej strane imitaciu z koze plastu? no ja naozaj nechapem
a to ti pise clovek, ktory presiel z note 2 na xperiu sp
berija111
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Nemám žiadne skúsenosti so SONY, trošku dosť mi prekáža 2GB ram VS 3GB ram, pred rokom som si myslel, že 1GB ram musí stačiť na všetko a zistil som, že to nie je pravda. Pozabudol som ešte poznamenať, že Note3 ma v štandarde 32GB interneho uloziska, čo ja využijem kedže všetky aplikácie sa inštalujú len tam.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

co presne sa chystas instalovat?
na co presne si myslis ze ti 2gb nebude stacit?
ak chces silou mocou 3gb a 32gb rom tak stale plati, ze nechapem tvojmu porovnavaniu prave so z1
nikto ta tu o nicom presviedcat nebude, stale plati ze 2gb ram a 16gb rom je na dnesne pomery nanajvys dostacujuce
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

Zobral by som xperiu. 3GB ram je zbytočnosť a note 3 je zlý plast
berija111
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

3GB nie je podľa môjho názoru zbytočnosť, pretože 1GB ram bola zbytočnosť pred rokom a pol a teraz je optimum 2GB. Síce je pravda, že mením mobil každý rok a pol. Neviem pre mňa ťažké rozhodnutie a verím tomu, že nie som jediný preto som chcel diskusiu nech sa každý veci znalý vyjadrí :)
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

3gb nieje zbytočnosť? 2GB ram nemám žiadnu šancu zaplniť, na pozadí mi beží miliarda aplikácií stále mám ešte dosť ramky voľnej
laforez
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa laforez »

2GB ram by som neriesil, musi stacit. Skor by ma zaujimala velkost pamate. 16gb je podla mna malo. Najlepsie by bolo z1 s 32gb pamate.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Veď to ma slot na karty. Takže kapacita pamäte je viacmenej irelevantna.
laforez
Light Professional
Light Professional

Niektore veci nedas na karty. Android to coraz viac blokuje... Ja hovorim lrn svoj nazor, moja osobna dkusenist je taka, ze mi viac vyhovuje vacsia flash pamat ako karty...
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

A na tie veci co nedas na kartu ti nestaci 16 Gb? Ale no... :)

Samozrejme miesta nie je nikdy dost, o to sa sporit nejdem to je jasne. Ale ked ma nieco slot na sd, a pri tych ich dnesnych cenach, tak je to vcelku zbytocne riesit.
A vec druha, zaujimave ze u zariadeni bez slotu (iphone, ipad atd.) nikto nepinda ze je 16 ci nebodaj 8 Gb malo a veselo ich odporucate, ale u zariadenia s 16 Gb a slotom je to uz malo? :) Nie je to nahodou tak trochu pokrytecke?
laforez
Light Professional
Light Professional

OT: ja urcite nikomu neodporucam telefon bez slotu na kartu so 16gb. :) ja tiez nemam slot, mam ale 32gb, niekedy premyslam aj nad 64gb
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ved to zalezi na kazdom ci mu tych 16gb bude stacit alebo nie... niekto potrebuje mat v telefone hromadu hudby a 5 serialov vsetky serie. niekomu stacia 4 albumy a videa tam nepozera vobec.
fotky a videa co natocis aj tak budes zalohovat na pc/cloud a tie aplikacie az tolko toto nezaberu (pokial zase niekto nema potrebu tam mat vsetky najnovsie hry).
netvrdim ze 16gb staci kazdemu ale napriklad mne to bude stacit uplne, aktualne ma telefon s 8gb a staci aj to.

na tvojom mieste by som zauvazoval este nad LG G2. aktualne moj favorit, nedokazem porovnat s note 3 (to je moc velke na mna a teda o tom telefone nic neviem) ale oproti z1 je g2 urcite lepsi.
vacsi displej, mensie rozmery. opticka stabilizacia obrazu, nahrava 1080p pri 60 obrazkoch.

oproti z1 je to tiez "plastak", to ale ja povazujem zase za vyhodu. fakt si nechcem kupit velky telefon, ktory hned strcim do este vacsieho puzdra. radsej budem mat tento "plastak" ktory vydrzi viac oproti sklu a nebudem ho musiet mat v obale vobec... aspon budem vediet ako moj telefon realne vyzera :D
berija111
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

No LG neviem neviem ta značka mi nesedí k telefónom skôr k mikrovlnkám atď. A hlavne sa mi nepáči domovské tlačidlo v zadu :) Dnes som bol popozerať po meste aspoň makety či majú tých telefónov a stále nič, ale v každej predajni mi odporúčali SAMSUNG hlavne z dôvodu servisu a kvality, takže mam ťažkú dilemu. V práci som si aspoň v grafickom programe vytvoril profily každého z nich a NOTE 3 nie je až také hovado k Z1 (rozdiel vážne v mm a nie v cm) a pri tom 5" vs 5,7" takže stále vyhráva viac NOTE 3 u mňa.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

na g2 by mi vadili tie zadne tlacidla miesto bocnych a ta opticka stabilizacia neviem neviem, velkosti neries
co mate stale s tymi displejmi, ide to na ukor komfortu a ergonomie, ale to nepochopi nikto kto si to sam nevyskusa, kolko ludi uz pomenilo "nouty" ze boli prilis velke... nemyslim telo, myslim displej, jednou rukou to neprechytis, nezrolujes pomaly ani listu a LTT ze prijmes hovor - ten tah prstom pri prijati..
Prílohy
Beze jména.jpg
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

no ja nejdem nikoho prehovarat, bol to len navrh.
ta stabilizacia z video recenzii a testov co som videl vyzera ozaj dobre, nie len pri videu ( ale aj pri nocnych fotkach...

tie zadne tlacidla ma ozaj netrapia. realne tam je ovladanie hlasitosti, ci to mackam na boku palcom alebo vzadu ukazovakom (najcastejsie pri telefonovani) to mi je jedno. potom je tam este tlacidlo na oblokovanie telefonu ale co si citam tak aj tak vsetci vyuzivaju double tap na plochu.
a ako bonus to tlacidlo sluzi aj ako notifikacna ledka, cize uvidim notifikaciu ci uz je telefon "na chrbte" alebo "na bruchu".
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Odporucam vyskusat note 3, skaredy velky plast, ale drzi sa prekvapivo dobre, pacia sa mi jemne vibracie senzorovych tlacidiel pri stlacani, inac je to velke padlo, ktore sa ani nahodou neda pohodlne ovladat, 2jka sa dala lepsie...porovnanie s galaxy mega
Prílohy
uploadfromtaptalk1380828741697.jpg
uploadfromtaptalk1380828758815.jpg
berija111
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Takže, zobral som Z1 a sklamala ma v takmer každej veci. Som potešený z vodeodolnosti ale to je asi tak všetko. Nefoti tak ako som si predstavoval jedine pri slabej viditelnosti dosahuje nadramec všetkých mobilov čo som kedy držal v ruke ale to je všetko. Pretože foti otrasne. Moja S3 foti lepšie. Jednoznačne teraz zháňam kupcu prípadne nespokojného majitela Note 3 na výmenu. A ta Xperia nadstavba no hrôza. Naozaj sklamanie a veľké. Nie, že by som si nevedel prispôsobiť ale bez rootu je to katastrofa, ani Samsungov touchwiz sa mi neľubi ale Samsung ponúka odosť viac možností ako Sony. Takže to je čo som chcel povedať.
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Tak zase ani note 3 nieje ziadny fotomobil..
berija111
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Ale aspoň sa nechváli ako Sony
Napísať odpoveď