Aké taktiky použiť u predajcu pri kúpe nového auta?

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
bonno50
Star
Star

Re: Aké taktiky použiť u predajcu pri kúpe nového auta?

Príspevok od používateľa bonno50 »

Priemerka podla palubaku tam aj spat 900km 6,6litra co nieje zle
etc.
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa etc. »

Scorpion90 Skús sa poinformovať po známych či niekoho nepoznajú nejakého predajcu (najlepšie majiteľa) My sme podobne ušetrili za SX4 dosť slušne.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Praveze toto ze tie motory ecoboost hlavne ten 1.0 vyvratil vsetky doterajsie negativa trojvalcov... Ide pokojne, i ked zvuk nema zrovna ferrari, je to dost odtlmene nieje to tak citelne... Co sa tyka dynamiky, myslim ze na fiestu ti 100koni a hlavne vyhoda turba - 170 NM(ekvivalent bezneho dvojlitra) je viac ako dost a ci uz na dialnici alebo hockde, samozrejme, ak cakas ze si kupis fiestu a ides na dialnicu nahanat "velke" passaty tak to tazko to vsak obmedzuje viacero aspektov...
(kazdopadne, dostat sa upravou RJ na 125ps/200NM je stale otvorena moznost a tu si myslim ze po prekroceni tonoveho vykonu nad 100 uz zacina aj nejaka ta muzika ;) )
Samozrejme, sme stale v medziach krasnej spotreby, turbomotor ponuka okamzitu dynamiku a stale je tu nezanedbatelny fakt ze 1.0 EB je uz druhy rok po sebe motor roka co musi nutne znamenat ze ide o pokrokovu techniku.
JCM01
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JCM01 »

Neviem, ja tym motorom neviem prist na chut.. Zmykat z jednolitra trojvalca 125koni po uprave.. Som zvedavy ako dlho tie motory vydrzia....
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Tak nebude to dieslovych milion kilometrov to isto nie... Zmykat vobec nemusis, ten motor sa dava do ovela tazsich aut (focus, cmax, smax, mondeo...) cize s lahuckou fiestou sa vobec trapit nebude... Nikomu to netlacim mna osobne to zaujalo.
JCM01
Light Professional
Light Professional

Ja viem, ze sa dava do podstatne tazsich aut, ale ja hovorim o motore.. Proste fakt som zvedavy kolko vydrzi :)
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Tak chcel som tym povedat to, ze v o 500 kg tazsich autach na vacsich diskoch ten motor funguje nejako, uz dva roky, zatial ziadne ohlasy o hromadnom kazeni sa... Vo fieste je najmenej pravdepodobne ze by prave tu ten motor "nevydrziaval", je dalekho lahsia, mensie kolieska, motor sa pri beznych akceleraciach daleko menej vytazuje na rozbeh potrebuje zlomok svojho vykonu na plynule rozjazdy, kdezto u takho focusa, mondea motor aj na plynuly rozjazd potrebuje vyuzit viac zo svojho potencialu, tudiz sa da povedat ze rovnaky motor v tazsiom aute dostava celkovo ovela viac zabrat (aj ked ho nenahanas) ako to iste v lahsom aute, to som chcel povedat, ze ak tie motory drzia vo vacsich autach, tak fiesta s tym uz urcite problem mat nebude.
JCM01
Light Professional
Light Professional

Ano, ja to vsetko chapem a viem co si tym chcel povedat :) Je jasne, ze ak bude nahodou s tymto motorom problem tak asi to nebude zrovna vo fieste :) Len som proste zvedavy na naklady dajme tomu za 200tkm v porovnani s napr. klasickou 1,6 :)
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

nooo tych 200tkm uz bude zrejme dost hranicna hodnota pre ten motor, kazdopadne, podla mna ak by sa inac staval perodicky servis tak to bude sepotat aj dlhsie... Samozrejme sa tam leje super moderny 5W-20 olej - hnoj... Interval urcite 30tkm - hnoj. Jednoducho podla mna sa tu zvysi riziko toho ze ked narazis na jazdenku po dementovi, rozsype sa to do roka, ak vsak o to bude prikladne postarane, podla mna ten motor moze prekonat aj atmosfery, vzhladom na to, ze turbomotor ma napr. nizsi kompresny pomer oproti atmosfere... Horsie to vsak bude prave s tymto - turbo, dvojhmota, VCT mechanika, odpruzena remenica etc... To je zase naklad naviac voci klasickym atmo-benzinom.
JCM01
Light Professional
Light Professional

Velmi pekne si to zhrnul :) A co sa tyka dementa, podla mna to ani nemusi byt dement len tzv. klasicky uzivatel, ktory ma napisane co a kedy a toho sa aj bude drzat :wink:
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Nooo ja by som to videl tak nejako, ze zo zaciatku v zaruke nech sa robia intervaly ako sa maju olej aky sa ma... Po 2r / 100tkm nasadit klasicky Ford Formula F 5W30 + skratit interval na nieco rozumnejsie a hotovo...
Myslel som skor dementov v tom zmysle ze sused vylial este celkom dobry olej, "mu nic neni to dam do svojho" resp. "ufff uz ma byt vymena to mi nevychadza tento polrok financne auto musi vydrzat" a podobne, presvihntuty uz tak vysponovany servis moze byt destrukcny pre ten motor.
bonno50
Star
Star

Príspevok od používateľa bonno50 »

kazdy chvali svojho kona ako sa hovori, ja mam moznost porovnat 1.0 EB s mojim 1,2Tsi tak urcite nie 3 valce
horsia dynamika,spotreba rovnaka a pri vyssych rychlostiach TSI nestraca tak rychlo dych
to tu este niekto veri tym ,,motorom roka"
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Hah to je zaujimave presne takto by som opisal 1.2 tsi zase ja :lol:
Kazdopadne, u maloobjemovych turbach sa prave vykonu vo vysokych otackach PREDCHADZA takze to, ze dojde dych "skôr" je len o tom kedy zaradit vyssi kvalt.... Mimochodom, ja osobne som si prave na toto moc pri 1.2 tsi nevedel zvyknut ze aby to auto dostalo akusi dynamiku tak bolo treba tam mat 3500+ot, toto sa ti vo fieste nestane.
bonno50 napísal:to tu este niekto veri tym ,,motorom roka"
Hmm... vazime si tvojho nazoru, ale ocenenie EOTY vychadza z hlasovania 70 vazenych redaktorov a recenzentov z automotivovych zurnalov ako Autocar, TOP GEAR, Autobild a mnoho mnoho inych vo veku 29 az 78 rokov, z celeho sveta (USA, Europa, Azia..), ktori stravili testovanim a hodnotenim automobilov roky profesijneho zivota.
Dalej v kazdom lokalnom zurnali pocujes iba slova chvaly, hlavne pri aplikacii vo fieste...
Opat, nikomu nic nenutim ale porovnavat fabiu s fiestou.... Troska studu :mrgreen:
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

Hegy: neboj sa, pride begbeee a napise nam o tom, ako su vsetci podplateni :D
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Mozem potvrdit, ze Opel dava velke zlavy. Znamy akurat vybera nove auto, v Mazde sa pri 3ke cukali a predajca sa tvaril ako samaritan ked ponukal zo 17 000 zlavu 800 eur na 4 mesacne predvadzacie auto. Isiel pozriet Opel a tam mu ponukli novu Astru combi v plnej vybave s LPG za 16 000, takze tak :) Podobnu skusenost ma aj iny kamos, ktoreho v Opli tiez presvedcili vyraznou zlavou ponuknutou hned pri prvej navsteve.
Urcite zalezi od konkretneho predajcu, ale proste treba skusat a pytat sa kade tade.
Scorpion90
King
King

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

Na ponuku Opla som strašne zvedavý aj ja. Včera mi totiž volal predajca z Košíc / inak nemám šajnu odkiaľ mal na mňa číslo ?! / a hneď do telefónu mi vravel, že majú zaujímavú akciu na Astru . Škoda, že tento týždeň máme v robote audit, takže na návštevy autosalónov nezostane čas :?
Napísať odpoveď