Wifi switch?
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Wifi switch?
AP je iba režim routru. Ale router vždy ostane routerom
A pokiaľ by som si kúpil niečo takéto? http://www.alza.sk/edimax-ew-7228apn-d257034.htm
Im ide o to, aby bolo vidno všetky MAC adresy zariadení pripojených do siete (preto banujú router), lebo pokiaľ MAC adresa nie je zaregistorvaná, internet na nej nefunguje.
A mne ide o to, aby som nemusel používať káble od switchu, ale fungoval by som po Wifi.
Im ide o to, aby bolo vidno všetky MAC adresy zariadení pripojených do siete (preto banujú router), lebo pokiaľ MAC adresa nie je zaregistorvaná, internet na nej nefunguje.
A mne ide o to, aby som nemusel používať káble od switchu, ale fungoval by som po Wifi.
-
audiotrack
VIP
prečítaj si ešte raz môj predošlí príspevok. Toto čo si poslal je router, len pracuje primárne v režime AP. Ale môžeš ho prepnúť aj do režimu klient. To čo sa označuje slovom router je primárne v režime klient, a môžeš ho prepnúť aj do režimu AP
Teda, pokiaľ budem mať router v režime AP, malo by to fungovať tak ako potrebujem?
-
audiotrack
VIP
nie
Tak v tom prípade som z toho už úplny debil 
-
audiotrack
VIP
http://windows.microsoft.com/en-us/wind ... nts-differ
AP samo o sebe je iba prepojenie dvoch zariadení cez wifi. Ale nezdiela internetové pripojenie. Iba prenáša signál z routra do počítača, a späť. Je to ako náhrada za kábel. Aby ti išiel signál, potrebuješ za tým AP mať ešte router (prípadne je ten router priamo v AP zabudovaný, čo je bežnejšie). Každý wifi router teda umožňuje režim AP (lebo sa naň pripojíš bezdrôtovo) a väčšina AP má router lebo samotné AP bez routra by ti bolo dosť zbytočné.
AP samo o sebe je iba prepojenie dvoch zariadení cez wifi. Ale nezdiela internetové pripojenie. Iba prenáša signál z routra do počítača, a späť. Je to ako náhrada za kábel. Aby ti išiel signál, potrebuješ za tým AP mať ešte router (prípadne je ten router priamo v AP zabudovaný, čo je bežnejšie). Každý wifi router teda umožňuje režim AP (lebo sa naň pripojíš bezdrôtovo) a väčšina AP má router lebo samotné AP bez routra by ti bolo dosť zbytočné.
skus AP a nastav si tam NAT .... MAC adresu zmen podlanejakej sietovky z nejakeho PC najlepsie relaneho napr co mas doma ... (podla mac sa da zitit ake je to zariadenie vyrobca typ atd)
Pozri si nieco z tadeto wifi
Dolezite je aby si pichol kabel do LAN portu a nie do WAN. A uz len staci zapnut wifi.
Este si zrejme budes musiet registrovat MAC na Wir. adapter, alebo len zmenit vo vlastnostiach ak mas taku moznost.
Dolezite je aby si pichol kabel do LAN portu a nie do WAN. A uz len staci zapnut wifi.
Este si zrejme budes musiet registrovat MAC na Wir. adapter, alebo len zmenit vo vlastnostiach ak mas taku moznost.