Pokazený displej na NB
Pokazený displej na NB
Drbol mi notebook, celkom nevinný pád (v bágli v MHD sa zošuchol na stranu), ale vypovedal displej. Otázka je: ako zohnať (a či sa to vôbec dá a kde prípadne) samotný nový displej, ktorý by pasoval, keďže si myslím, že by som ho dokázal vymeniť aj sám (nechcem za 10 minútovú robotu vyvaliť 30 evry v servise).
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Pokazený displej na NB
teraz je len otázla či je to fakt display... pri páde sa zvykne kaziť súčiastka s menom inverter
ako funguje display ? je v ňom prasklina ? alebo je bez poškodenia, len je čierny a tma a nič nevidno ?
pozri sa doň lepšie, či náhodou nieje v ňom niečo vidno ? proste, že funguje ako má len strašne slabo v ňom všetko vidno ? tzn. že proste ide len bez podsvietenia takže v ňom nieje vidno takmer nič ale keď sa lepšie pozrieš biele písmenká možno je vidno
//autoeditácia príspevku (05 Apr 2013, 23:20)
btw výmena LCD je robota na 5-10 min... len dáš dole plasty, odpojíš jeden káblik, odšróbuješ 4 skrutky z pántu a nahodíš nový LCD, zapojíš kábliky a nahodíš plasty... zvládneš aj sám, len aby bola chyba LCD
hľadaj podľa tipu laptopu na ebay, amazon alebo podľa čísla ktoré je na štítku vzadu LCD
cena sa pohybuje okolo 50-80€ za nové LCD, poprípade stačí použitý s rovnakým rozlíšením a koncovkou (rôzne značky môžu mať rozlišnú koncovku/počet pinov na koncovke)
daj značku a typ laptopu
ako funguje display ? je v ňom prasklina ? alebo je bez poškodenia, len je čierny a tma a nič nevidno ?
pozri sa doň lepšie, či náhodou nieje v ňom niečo vidno ? proste, že funguje ako má len strašne slabo v ňom všetko vidno ? tzn. že proste ide len bez podsvietenia takže v ňom nieje vidno takmer nič ale keď sa lepšie pozrieš biele písmenká možno je vidno
//autoeditácia príspevku (05 Apr 2013, 23:20)
btw výmena LCD je robota na 5-10 min... len dáš dole plasty, odpojíš jeden káblik, odšróbuješ 4 skrutky z pántu a nahodíš nový LCD, zapojíš kábliky a nahodíš plasty... zvládneš aj sám, len aby bola chyba LCD
hľadaj podľa tipu laptopu na ebay, amazon alebo podľa čísla ktoré je na štítku vzadu LCD
cena sa pohybuje okolo 50-80€ za nové LCD, poprípade stačí použitý s rovnakým rozlíšením a koncovkou (rôzne značky môžu mať rozlišnú koncovku/počet pinov na koncovke)
daj značku a typ laptopu
Bude to len displej. Proste nejde. Keď ho silno stlačím z oboch strán vľavo hore, tak nabehne, čiže zjavne sa nejaký spoj odrbal.
Čo som skúšal pozerať, tak sa tie samotné displeje dajú kúpiť, čo som si myslel, že sa nedajú, takže to asi vyriešim kúpou displeju a vymením ho sám.
//autoeditácia príspevku (07 Apr 2013, 13:51)
Takže jedná sa o tento NB: HP COMPAQ nw8440
Vedeli by ste mi odporučiť displej, ktorý by pasoval?
Čo som skúšal pozerať, tak sa tie samotné displeje dajú kúpiť, čo som si myslel, že sa nedajú, takže to asi vyriešim kúpou displeju a vymením ho sám.
//autoeditácia príspevku (07 Apr 2013, 13:51)
Takže jedná sa o tento NB: HP COMPAQ nw8440
Vedeli by ste mi odporučiť displej, ktorý by pasoval?
-
hrban
Addict
http://www.amazon.co.uk/COMPAQ-NW8440-1 ... eplacement
podľa tohoto potrebuješ 15.4 pre HP
Resolution : 1280 x 800 WXGA CCFL backlight cable with 30 pin connector
poprípade hľadaj podľa čísla vzadu na lcd keď rozoberieš
ale tá cena za nový kus je OK len ak by sa ti chcelo kupovať lacnejšie mrkni ebay, aukro ...
podľa tohoto potrebuješ 15.4 pre HP
Resolution : 1280 x 800 WXGA CCFL backlight cable with 30 pin connector
poprípade hľadaj podľa čísla vzadu na lcd keď rozoberieš
ale tá cena za nový kus je OK len ak by sa ti chcelo kupovať lacnejšie mrkni ebay, aukro ...
A ktoré je to sériové číslo? Veď je tu milión štítkov a čísiel.
//autoeditácia príspevku (09 Apr 2013, 20:03)
Ale ide o tento. Alebo ten druhý, neviem, aký je tam rozdiel. Ale skôr ten matný.
http://laptoprepair.ca/news/3674.html
http://laptoprepair.ca/news/3676/1.html
//autoeditácia príspevku (09 Apr 2013, 20:03)
Ale ide o tento. Alebo ten druhý, neviem, aký je tam rozdiel. Ale skôr ten matný.
http://laptoprepair.ca/news/3674.html
http://laptoprepair.ca/news/3676/1.html
-
hrban
Addict
rozdiel je len v skle jedno je číre druhé matné ale zo skúsenosti neviem či je medzi nimi nejaký výrazný rozdiel. pasovať bubú oba len si vyber prevedenie 
-
dobi235
Light Professional
osobne by som radsej matne, teraz mam leskle a je to na prd lebo sa v tom cez den vsetko odraza 
-
Dildogripak
Medium Professional
tak zastri žalúzie
dementní retardi už karmujú
čo som povedal niečo zle?
Ak sa book bude používať len v interiéri, nevidím dôvod brať matný displej. Ak s tým budeš sedávať na lavičke pred intrákom či na balkóne s cigaretkou, tak určite matný. Karmujte ďalej karmahoniči
čo som povedal niečo zle?
Ak sa book bude používať len v interiéri, nevidím dôvod brať matný displej. Ak s tým budeš sedávať na lavičke pred intrákom či na balkóne s cigaretkou, tak určite matný. Karmujte ďalej karmahoniči
-
dobi235
Light Professional
ja som ti karmu neznizil
... a aj v interieri sa tam vsetko odraza
ale je to len moj nazor nekomu to mozno vadit nebude
.. a dalsia vec je ze na lesklom je viac vidiet odlacky a čmuhy atd 
-
Dildogripak
Medium Professional
za slnečných dní keď máš blízko okno tak je to naprd, máš pravdu. No ja zastrem žalúzie a mám v izbe skoro tmu, takže mi to vôbec neprekáža 
Dnes som zapol svoj notebook, všetko išlo ako má, ukazalo sa logo Asusu a potom Winu. No ked nabehol systém tak je čierna obrazovka. Všimol som si ale že nie je úplne čierny ale trošičku je na nom vidieť, ale iba ked pozerám pod nejakým uhlom alebo svetlom. Čo sa stalo?
Čo som guglil tak to bude asi podsvietenie. Koľko môže stat oprava? Ked to bude vysoká palka tak sa to na trojročný book ani neoplatí. Dnes mám servisny deň, z notebookom, mobilom a budem teraz doma hrať karty kým sa neopravia 
-
hrban
Addict
v servise za to opýtajú podstatne viac ako normálne a normálne je to trubica alebo inverter, inverter na ebay kúpiš za 10-25€ neon trubica za 10-20€ a vymeníš aj doma s jedným philips šroubovákom
A ako zistím v čom je problém? Alebo tak, v ničom inom problém nemôže byť iba v tom invertore alebo trubici?
-
hrban
Addict
tu je o tom článok
http://itnavody.sk/blogy/hardware/nefun ... etenie-lcd
na 90% je to trubica alebo inverter, doska by sa isto prejavila inak, kabeláž sa nekazí a keby to bola kabeláž preblikávalo by to pod rôznym otvorením laptopu a neodišlo by to zo dňa na deň
//autoeditácia príspevku (03 Okt 2013, 13:22)
ešte máš skúsiť Fn a tlačítko na rozsvietenie a zhasnutie LCD, skús čo to spraví
http://itnavody.sk/blogy/hardware/nefun ... etenie-lcd
na 90% je to trubica alebo inverter, doska by sa isto prejavila inak, kabeláž sa nekazí a keby to bola kabeláž preblikávalo by to pod rôznym otvorením laptopu a neodišlo by to zo dňa na deň
//autoeditácia príspevku (03 Okt 2013, 13:22)
ešte máš skúsiť Fn a tlačítko na rozsvietenie a zhasnutie LCD, skús čo to spraví
Diky, to vyskúšam. Este otázka k tým invertrom. Všimol som si že sú rôzne, takže bude asi problém nájsť ten správny ked bude problém v nom, nie? Momentálne som na mobile takže to je trochu krkolomne surfovanie.
Mám Asus N61D
Jas som skúšal
Rozobral som vrchný kryť, no nič tam neni.
-
twardykamen
Medium Professional
a maju led displeye inverter?
-
hrban
Addict
njn bavíme sa o laptope značky asus, ktorý má 3 roky a v poslednom príspevku sa dozvedáme, že sa jedná o N-series s LED podsvietením, tam inverter a neonka nie sú, nahradili ich LED diody s kurevskou svietivosťou, tie sa ale nezvyknú kaziť a takisto sú zapojené paralelne krátke sŕiové úseky úseky takže keby prdne čosi v led pásiku tak by nebola odvetlená len časť, tebe neide celý pás takže zmena, tam oprava nebude taká jednoduchá ale môže to byť kabeláž ale kľudne aj zdroj napájania ale ten nemám poňaťia kde je či na doske alebo v LCD panely, (predpokladám, že v LCD paneli na doske by to bola kktina) a tie idú po 180€