takze zasa sa raz potrvdila debilita ludi a v noci ked mame 4 stupne von vypneme vsetky radiatori nech usetrime 2e., nech ma aj poje**** mam tu 13stupnov a som prechladnuty uz 2tyzden...
Tak isto mám v izbe konvektor, starú poctivú ETU ktorá funguje už niekoľko rokov.
Ja musím mať v izbe absolútne ticho takže ohrievač s ventilátorom nepripadá do úvahy.
A tá tretia možnosť s tými trubicami to ti osvieti v noci celú izbu.
U mňa vyhral konvektor ale zas čo čítam o tých lacných konvektoroch, bohvie čo to nevydrží asi.
Ešte aj olejový radiátor je super http://www.hej.sk/olejovy-radiator-eta-0560-90000/?
Ale priprav sa na vyuctovacie obdobie za elektriku. Kvoli tomu radiatoru to bude citelne. Ja len aby ta to neprekvapilo.
//autoeditácia príspevku (02 Okt 2013, 19:39)
Ale priprav sa na vyuctovacie obdobie za elektriku. Kvoli tomu radiatoru to bude citelne. Ja len aby ta to neprekvapilo.
je mi jasne ze to pojde do prachov... ale povedz mi co mam robit ?
spravca bytu je taky, ze s usmevom ti povie ze je tu zima... a predosli najomnici tiez odisli kvoli tomu... stahovat sa mi znova neda len tak... zapina si tie radiatori o 6 do 8 rano... a potom random cez den...
a fakt ze zima je pohode 15-16 este dako das... ale 12stupnov je moc.
Vykurovacia sezóna
Podľa Vyhlášky č.152 Ministerstva hospodárstva Slovenskej republiky zo 6. apríla 2005 o určenom čase a o určenej kvalite dodávky tepla pre konečného spotrebiteľa je „vykurovacie obdobie“ sa začína spravidla 1. septembra príslušného kalendárneho roka a končí sa 31. mája nasledujúceho kalendárneho roka.
Teplo na vykurovanie začne dodávateľ tepla dodávať, ak vonkajšia priemerná denná teplota vzduchu vo vykurovacom období klesne počas dvoch za sebou nasledujúcich dní pod 13 oC a podľa predpovede vývoja počasia nemožno očakávať zvýšenie vonkajšej priemernej dennej teploty v nasledujúcom dni nad túto hodnotu.
Ta vyhlaska sa tyka dodavatelov tepla. A spravca bytu nim nie je.
Ten ohrievac pojde do penazi, ale vzdy menej ako lieky, ktore by potreboval keby z tej zimy nahodou ochorel na nejaku chronicku chorobu.
Ja osobne netopim jak je zima dlha, ale rozhodne nemam v byte 12 stupnov.
To si vypocital nejako divne. Kedze to ma termostat, tak ked to zapnes na 8 hodin, tak realne to elektrinu 8 hodin zdaleka odoberat nebude. 8 hodin za den by to zralo mozno keby si to mal zapnute nonstop. Aj to som prehnal.
To sa takto neda. Zalezi ako casto to bude spinat (ak to ma termostat). A to zavisi od velkosti miestnosti, teploty v nej, ako rychlo ju vytopi, ako rychlo miestnost vychladne atd. Ono to moze vytopit miestnost za pol hodinu, potom vypne a zapnut zase moze o 2 hodiny, o hodinu.... To je rozne.
Zo zaciatku by to slo na max, kym ti to nevyhreje, ale potom by sa teplota uz len udrziavala, takze tak po 2 ci 3 hodiny denne by ti to slo.
Takze nie 20€ ale nejakych 5 az 8€. Na chate, neviem, podla toho ako je zateplena (ako casto by to muselo dohrievat).
zavisi to hlavne od toho ako je vonku zima a ako je miestnost/byt tepelne zaizolovany. Pokial je relativne teplo ako napr teraz ked teploty su cez den 15st a v noci cca 10st, tak pokial nebudes zbytocne prekurovat tak naklady by nemali byt prilis vysoke. Ale ak to budes pouzivat aj v treskucej zime ked je vonku napr -10st tak to uz pojde do penazi podstatne viacej.
ja s tym pocitam, je tu take drevene dvojokno presne nad radiatorom - zasa neviem podla akeho zakona sa to takto umiestnuje a vsetko teplo fici von , zevraj budu plastove do konca mesiaca tak hadam prezijem zimu
ale teraz to je v pohode mam to na 750W spinaci (min.) a termostat otoceny skoro ku zaciatku, kurit to kuri, nebudim sa na zimu... uvidime tie ucty.