spotreba pc vs ucinnik vs elektromer

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
gego
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

spotreba pc vs ucinnik vs elektromer

Príspevok od používateľa gego »

meral som spotrebu watt metrom .Mam spotrebu pc celeho + monitor 108 w - 161 w ucinnik je 0,58.Odber pc + monitor je 0,782 A pri napeti 232 V .Nasla by sa dobra dusa ktora mi vysvetli co to pre mna znamena respektive ako usetrit , je lepsie ked je ucinnik vecsi alebo mensi ? aky ucinnik meraju hodiny (klasicke krizik ci jak to vola co sa tam kruti take koliesko ) ? co meraju hodiny ? meraju to pri ucinniku 0,58 alebo vyssom ? cize preplacam alebo setrim ? nejake opatrenia ? cital som o nejakom kondenzatore zapojenom dakde neviem kam :)

cize to moze byt tolko kolko som nameral ja ale v pripade ze to berie ako ucinnik 1 moze to byt 182 w nie mojich 108 w a to je rozdiel 55 € rocne .
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: spotreba pc vs ucinnik vs elektromer

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Pre teba ako domácnosť je účinník bezvýznamný, meria sa iba veľkým odberateľom ako podniky a firmy.
Inak účinník niečo čosi nad 0.5 je veľmi úbohý, evidentne je to meranie chybné, u zariadenia ako PC by sa očakával okolo hodnôt 0.95 alebo lepšie.
gego
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Re: spotreba pc vs ucinnik vs elektromer

Príspevok od používateľa gego »

mozne je aj to ze to zmiesalo dokopy ucinnik od pc a od monitora co ja viem skusim samostatne zmerat :)
Napísať odpoveď