Mam asus 1201n, je to 12palcovy netbook, dvojjadrak 1.6ghz je to intel atom 330, grafika je nvidia ion 256MB, 2GBram, typ biosu AMI, zvukova karta nvidia HDMI, 250gb hardisk... nedavno som spozoroval dost vysoke teploty pri normalnej praci na nete... prepastoval som ho , vycistil chladic a takto vyzeraju teraz teploty... nie su prilis privysoke?
speed fan ukazuje ine teploty ako everest... verim speed fanu... to temp0 je asi celkova teplota nie ? a ta je celkom vysoka... everest ukazuje tie teploty cudne... inac notebook neni nikde horuci ani na klavesnici ani na kryte nikde a z ventilatora ide teply vzduch nie horuci tak neviem kde ta teplota je... netbook sa mi sam od seba ani raz nevypol.... preto sa pytam na tie teploty cpu lebo som pocul ze ked je vysoka tak sa cpu podtaktuje... to znamena ze mi procak ide stale v tom podtaktovanom rezime ked je tam ta teplota taka aka je ?
Vysoka teplota CPU?
-
andrejfandris
Amateur
Re: Vysoka teplota CPU?
teploty su ok
-
andrejfandris
Amateur
teploty su ok az na ten procak nemyslis? everest ukazuje teplotu cpu nejakych 70 stupnov a speed fan tak isto.. nie je to vela pri beznej praci na nete pri minimalnej zatazi? ved ked zapnem hru tak nevyskoci teplota cpu na viac? mozno aj na 90 alebo aj viac
kamos ma SONY VAIO SVE1111M1EW, je to 11.6 palcovy notebook s ovela lepsimi parametrami.. teploty ma tak do 50 stupnov... a jeho chladic mam pocit ma lepsi tlak "vyfukava vonku viac vzduchu".... keby ze vymenim chladic? neda sa kupit lepsi vykonejsi?
kamos ma SONY VAIO SVE1111M1EW, je to 11.6 palcovy notebook s ovela lepsimi parametrami.. teploty ma tak do 50 stupnov... a jeho chladic mam pocit ma lepsi tlak "vyfukava vonku viac vzduchu".... keby ze vymenim chladic? neda sa kupit lepsi vykonejsi?
mal som rovnaky a zdola hrial ako sialeny, fan sa isiel zblaznit od zapnutia az do vypnutia, je to bohuzial normalne, ked si ho mal rozobrany neskusal si ho vycistit? alebo ho prefukni
-
andrejfandris
Amateur
praveze som pisal ze som ho prefukol a prepastoval a teploty klesli o par stupnov dole... ale moj nehreje... akurat je teply na lavej strane kde pokladas ruku ked pises na klavesnici... tam je tepli a hned aj na tej lavej strane ale z dola... lebo presne tam je asi procak aj grafika neviem inak na pravej strane vobec neni teply ...iba na tej lavej strane kde mam ruku a potom dole na kryte ale je to vsetko v ramci toho ze je teply nie horuci takze neviem odkial sa berie ta vysoka teplota.... ty si mal rovnaky? ake si mal teploty v speed fane ? kde na kryte bol teply popripade horuci?
-
Michaelo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
A co si myslis ze bude horuci na mieste kde nie je CPU a GPU? Trochu porozmyslaj, CPU a GPU hreje najviac, preto je aj tam horuci a nie inde.
Tak jak pises, hrial ako sialeny vlavo od touchpadu az sa mi roztapalo lepidlo na tych nalepkach a zdola tiez
-
andrejfandris
Amateur
ouu tak moj toto nerobi moj nehreje ako sialeny ani nic neroztapa :d na lavo je kryt iba teply nie horuci.. a ked nerobim nic narocne na pc tak proste je normalne vlazny nie studeny ale taky vlazny a ked uz mu dam niekedy zabrat tak je tam teplo ale nijak to ani neregistrujem zeby to hrialo nejako extra proste je tam citit teplo ale nie horuco a to ma aspon upokojuje ze nikde mi ten notebook "nehori"takze tebe to hrialo o nieco viac ako mne.... len ma znepokojuju tie teploty v speed fane a v evereste.. som pocul ze vraj ked niekedy ukazuje take teploty ze to moze byt aj to ze bios nejak chape zle CPU a vyhadzuje mu take teploty alebo nieco take... alebo kde je chyba ze proste je tam taka teplota toho cpu