C++
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: C++
upresním tú odpoveď ^
áno, môžeš sa učiť potom javu
nie, nebude sa ti to pliesť
áno, je podobný s inými, ale nie s javou, preto sa ti to nebude pliesť
áno, môžeš sa učiť potom javu
nie, nebude sa ti to pliesť
áno, je podobný s inými, ale nie s javou, preto sa ti to nebude pliesť
Neviem čo presne myslíš pod tým či sa ti to bude pliesť alebo nie ,ak to čo ja tak si myslím ,že to je dosť individuálna vec a záleži to taktiež aj od toho ,s ktorým jazykom koľko času tráviš. Mne sa napríklad stáva ,že ak pracujem v JS a následne idem urobiť niečo v PHP tak často zabudnem na takú vec ,že dlžka poľa sa rieši cez count() a nie .length. Je mi jasné ,že Cčko a Java sú dosť podobné no možno natrafíš ,na niektorú metódu ,ktorá nieje...
S-player, samozrejme, že keď vieš 10 jazykov a aktívne programuješ v štyroch, tak sa ti takéto veci stanú. Ale programovanie nie je o tom vedieť všetky funkcie naspamäť. Stačí vedieť, že taká existuje a kde sa dá nájsť jej použitie.
Dôležité je vedieť silné stránky jazyka, prečo v ňom píšeš to čo v ňom píšeš a nesnažiť sa trebárs preťažovať operátory v jave a podobné sprostosti.
lordssvk-ovi by som pre predstavu napísal: Áno, je úplne normálne keď vie človek aj 10 programovacích jazykov. Veď ľudia bežne vedia 5 cudzích jazykov. Programovacie jazyky sú omhono jednoduchšie, tak prečo nie. Je to vedomosť ako každá iná.
Dôležité je vedieť silné stránky jazyka, prečo v ňom píšeš to čo v ňom píšeš a nesnažiť sa trebárs preťažovať operátory v jave a podobné sprostosti.
lordssvk-ovi by som pre predstavu napísal: Áno, je úplne normálne keď vie človek aj 10 programovacích jazykov. Veď ľudia bežne vedia 5 cudzích jazykov. Programovacie jazyky sú omhono jednoduchšie, tak prečo nie. Je to vedomosť ako každá iná.
velmi pekne dakujem 
ja neviem programovat v nicom.
ale laka ma to pretto som si objednal knihu o programovani C++ bez predoslych skusenosti.
ale na nejakej stranke soom cital ze to je program na programovanie nejakych programov s cislami... na nejake funkcie a tak.
budu sa v tom dat spravit aj dobre hry?
Viem ze to nepojde od zaciatku ale po case napr. skakacku, ptm lietadla, ptm strategicke.
a neskor ked si precitam knihy o umelej inteligencii a tak ci by sa tam dala spravit aj lepsia hra.
Myslite si ze tento program je pre mna vhodny? pre takeho co chce programovat iba hry.
//autoeditácia príspevku (09 Okt 2013, 18:51)
velmi pekne dakujem
ale laka ma to pretto som si objednal knihu o programovani C++ bez predoslych skusenosti.
ale na nejakej stranke soom cital ze to je program na programovanie nejakych programov s cislami... na nejake funkcie a tak.
Viem ze to nepojde od zaciatku ale po case napr. skakacku, ptm lietadla, ptm strategicke.
a neskor ked si precitam knihy o umelej inteligencii a tak ci by sa tam dala spravit aj lepsia hra.
Myslite si ze tento program je pre mna vhodny? pre takeho co chce programovat iba hry.
//autoeditácia príspevku (09 Okt 2013, 18:51)
velmi pekne dakujem
Ver mi, nechceš programovať hry, chceš tvoriť hry. Začni s gamemakerom a na C++ sa zatiaľ vykašli. Ak ťa to neprejde v gamemakeri, prejde ťa to v nejakom Unity engine, alebo podobnej hrôze.
A možno časom ťa začne baviť aj programovanie. Do tej doby skúšaj skúšaj skúšaj čo len chceš, nič tým nepokazíš. Nenechaj si radiť. Nájdi - vyskúšaj.
A možno časom ťa začne baviť aj programovanie. Do tej doby skúšaj skúšaj skúšaj čo len chceš, nič tým nepokazíš. Nenechaj si radiť. Nájdi - vyskúšaj.
Velmi ti dakujem za radu.
uz vyrabam hry s gamemakerom
//autoeditácia príspevku (09 Okt 2013, 19:58)
ale prer buducnost.
aky rpograam je najlepsi na vyrabanie hier?
myslim tie C/C++/java,....
//autoeditácia príspevku (09 Okt 2013, 20:07)
ale prer buducnost.
uz vyrabam hry s gamemakerom
//autoeditácia príspevku (09 Okt 2013, 19:58)
ale prer buducnost.
//autoeditácia príspevku (09 Okt 2013, 20:07)
ale prer buducnost.
-
lowmanek
Light Professional
Nie, nemam, to vobec. Chcel som tym ale naznacit, ze na tom programe az tak nezalezi, ide skor o vedmosti. Tych zatial moc nema, cize taketo veci riesit skutocne nemusi. Jazyk a algoritmy sa daju naucit aj s jednoduchym IDE 
Jasneže nejde o to naučiť sa kompletne všetky funkcie/metódy naspamäť no je dobre vedieť min. všetky tie základne alebo je snaď lepšie sa zastavovať pri každom jednom riadku a stále niečo vyhľadávať?BX napísal:S-player, samozrejme, že keď vieš 10 jazykov a aktívne programuješ v štyroch, tak sa ti takéto veci stanú. Ale programovanie nie je o tom vedieť všetky funkcie naspamäť. Stačí vedieť, že taká existuje a kde sa dá nájsť jej použitie.
Ak robíš aktívne furt v troch jazykoch (dajme tomu to php, js a java) tak len ich používaním vieš tie základné funkcie a aj veľa naviac. A samozrejme že raz za čas sa ti stane nejaká sprostosť (že v jave začneš hádzať dolár pred premenné, vlástná skúsenosťS-player napísal:je dobre vedieť min. všetky tie základne alebo je snaď lepšie sa zastavovať pri každom jednom riadku a stále niečo vyhľadávať?
A zase keď sadneš po dvoch rokoch nad delphi a chceš tam niečo napísať tak áno, prvú hodinu sa zastavuješ pri každom riadku.
Ja som reagoval len na to, že sa pýtal "budú sa mi jazyky pliesť?" NIE! Nebudú. Z tvojej odpovede mohlo vyznieť (pre amatéra), že áno a z toho by si on mohol domyslieť veľa bludov. Len o toto mi šlo, nič negatívne na teba.