nekromant

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
jarčekov
Light Expert
Light Expert

nekromant

Príspevok od používateľa jarčekov »

ahojte... dosť zvláštna téma, ale už neviem na koho sa obrátiť... ak niekto bude chcieť vedieť, načo už len toto chcem vedieť, tak to potrebujem do jednej svojej práce- poviedky- alebo neviem čo z toho nakoniec vznikne :)

potrebujem zistiť, ako sa dá nazvať "bytosť",- ja osobne by som si ju nazval NEKROMANT- čo asi spoznáte z HOBBITA, ale neviem, či to bude technicky správne... kedže nekromant sa dá definovať takto- http://cs.wikipedia.org/wiki/Nekromancie

a ja potrebujem ten názov pre bytosť, ktorá stelesňuje niečo ako svedomie,- nikdy ju nevidíte,sú to iba hlasy vo vašej hlave, ktoré hovoria akoby v mene niekoho kto už zomrel...

vedeli by ste poradiť- dosť ma to totiž zastavilo v práci :D ,ďakujem
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: nekromant

Príspevok od používateľa begbeee »

duch
jarčekov
Light Expert
Light Expert

väčšina si s pojmom duch spája strašidlo- jednoducho povedané každého bubuláka. čo by nevadilo, ale veľa krát je s týmto pojmom spájaný fakt, že ho je vidieť..
ziegel
Star
Star

Príspevok od používateľa ziegel »

jarčekov
Light Expert
Light Expert

hej, nad tým som rozmášlal- ale nebol som úplne rozhodnutý, kedže prízrak sa dá definovať miliónmi spôsobov- čo by bolo dobre, ale prišlo mi to až príliš jednoduché... samozrejme to je vec názoru, čo vyznie lepšie, mne osobne NEKROMANT alebo PRÍZRAK, jednoznačne prízrak... ak zájdeme do hĺbky, s tým, že predsa len chcem oprávniť pojem NEKROMANT ako správny, dalo by sa z uhlu pohľadu, že je, pretože keď niekto už verí na tieto veci, verí aj na mnohé možnosti ako sa môžu vyskytovať- teda v mojom prípade iba v podobe hlasu, ale neviem...

každopádne ďakujem za pomoc :)
haha11
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa haha11 »

Anjel teda duch svätý, ale ak tá neviditeľná osoba sa k Tebe prihovára, len v prípade emócií je to tvoje ego. Anjela môžeš nazvať ako chceš v tej tvojej poviedke :D.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...nie ego...skôr svedomie...
jarčekov
Light Expert
Light Expert

z istého hľadiska je správne všetko, všetkých možno zaradiť do skupinky "anjeli, či ich v nebi nechceli"..... teraz mi skôr ide o ten dojem... svedomie, to keď použijete vo vete tak fajn, ale keď použijete nekromat, ktorý stále chodí na rozum mne, je to také efektívnejšie :D

a ako písal haha11, môžem si ho nazvať ako chcem, kludne aj Jožko, ale chcel som všeobecný názov :wink:
ešte chcem prezrieť nejaké ezoterické stránky, niečo o veštení a pod. veciach, možno tam nájdem niečo čo mi padne do oka, keď tak to sem napíšem :)
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...nekromant je normálna osoba, ktorá sa rozpráva s duchmi zomrelých...
bashnator
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bashnator »

Nekromant je clovek, ktory sa venuje ciernej magii, ja by som povedal skor demon alebo spektra, tie sa mi najviac hodia asi.
jarčekov
Light Expert
Light Expert

to všetko beriem, áno, ale kedže nekromant je človek, ktorý sa rozpráva s duchmi a venuje sa mágii... prakticky ako hlas v hlave existovať môže... teda hrajme sa na chvíľu, že na toto všetko veríme, tak potom môže niekde v temnom kútiku domu sedieť zlý chlapík- teda nekromant- a rozprávať sa s duchmi mŕtvych- s mŕtvymi, ktorý majú nejaký vzťah s nekromantovími budúcimi obeťami- teda, že tí duchovia mu všetko "povedia" o tom niekom a potom neromant sa pomocou mágie môže dostať do hlavy žijúceho človeka... takto by sa to dalo vnímať??
ziegel
Star
Star

Príspevok od používateľa ziegel »

Vnimat by sa to tak dalo, len by si to v tej poviedke musel takto aj vysvetlit. Pretoze vsetci fantasy sialenci si pod nazvom nekromant predstavia prave toho cloveka, ktory vyvolava duchov mrtvych a rozprava sa s nimi.
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

Ved to ma presne svoj nazov, ....... ERINYA .... :| ta bola, boli, svedomim ....

:!: :!: Erínye sú od čias archaického staroveku zosobnením svedomia. :!: :!:
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

qwerty-xyz napísal:Ved to ma presne svoj nazov, ....... ERINYA .... :| ta bola, boli, svedomim ....

:!: :!: Erínye sú od čias archaického staroveku zosobnením svedomia. :!: :!:
ani nie tak svedomia ako vycitiek svedomia
UN2552
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa UN2552 »

A co tak Duša ?
TheMEMBER
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa TheMEMBER »

jarčekov napísal:hej, nad tým som rozmášlal- ale nebol som úplne rozhodnutý, kedže prízrak sa dá definovať miliónmi spôsobov- čo by bolo dobre, ale prišlo mi to až príliš jednoduché... samozrejme to je vec názoru, čo vyznie lepšie, mne osobne NEKROMANT alebo PRÍZRAK, jednoznačne prízrak...
No podla mna si sa rozhodol zle, pretoze uz zo slova prizrak dava tusit ze to bude nieco co aj vidno. Skor toho ducha nevidno. Co chces ty, je podla mna posadnutie duchom, cize nejaka zomrela dusa, alebo nejaky demon posadol tvojho hrdinu a robi mu zle. Skus si prenho vymysliet vlastny nazov ak si nevies vybrat. Pretoze podla mna kazdy nazov (nekromant, prizrak, duch, demon) nieco vyjadruje viac konkretne a nemalo by to byt miesane. Cize keby bolo podla mna, ja by som to nazval duchom alebo demonom (ktore sa podla mna tomu najviac hodia), alebo si vymyslel tomu nejaky svoj nazov, ktory by som vo svojom diele vysvetlil.
Napísať odpoveď