Zubár - zárobky, štúdium
-
hardstyle_owned
Light Expert
Zubár - zárobky, štúdium
Zdravím. Dnes som bol u zubára. Bol som dnu 5 minút, pretože bolo vidno že uz chce mat dnešnú šichtu zasebou. Za tých 5 minút mi stihol navrtat zub, a aj zblombovat. Za túto prácu si odomna vypýtal 12 €.. a na príjmovom doklade bolo písané že + nejakých 11 € uhradí poisťovňa. Takže typco namne zarobil niečo cez 20€ za 5 minút. Takýchto pacientov ma za deň možno 10-15 ... Veď zubári su za vodou. Alebo možno len ten môj zdvihol ceny. A tak rozmýšľam nad 2 možnosťami. 1. Zmením zubára 2. Pôjdem na školu, kde sa vyučim ako zubár(samozrejme preto aby som zarobil viac ako niektorý podnikatelia, a nie preto aby som si sám vŕtal zuby a tak ušetril).. samozrejme ma ale napadlo, e musi platiť prenájom svojej ambulancie, sestričku, elektrinu, nejakú údržbu, sem tam nové najstroje, skolenia a možno ešte pár položiek. Ale aj tak su to zaujímavé preniaze. Aký je Váš názor ?
-
theBliZZard
Star
- Kontaktovať používateľa:
Re: Zubár - zárobky, štúdium
Si objavil teplu vodu ... 
-
Grim
Darca
...tak tak...videl som účtovníctvo jedného zubára...20€ si ešte dobre obchodil...+ zubári používajú veľmi drahé vybavenie...
Poznam zubara, ktory si uctuje nie 12 eur + 11 od poistovne, ale 150 eur na ruku. A to je uz lepsi biznis.
Vybavenie, priestory, sestricka tiez cosi stoji
-
spojka13
Darca
môj syn, bude zubár, hokejistav NHL, a rockova/prípadne popova/ hviezda... a ja budem za vodoou...
spojka zabil 
hardstyle, ano chod sa vyucit
na medicinu. ak aj s Bozou pomocou urobis primacky, do Vianoc si doma 
hardstyle, ano chod sa vyucit
1/vystudovat zubarinu nie je zas az take lahke
2/zacat prax tj prenajat priestory a zakupit vybavenie vobec nie je lacne a hlavne bude problem ktora banka ti tolko penazi pozicia ked este nemas z coho zdokladovat prijem
3/vrtat sa v ustach ludom zo vselijakymi zhnitymi zubami nie je ziadna slast
Preto je zubarov tak malo a skoro nikto to nechce robit,preto si aj ti co to robia mozu pytat relativne vela za ukon. Tych zubarov co osobne poznam a maju vlastnu prax, tak ti si ziju velmi dobre.
2/zacat prax tj prenajat priestory a zakupit vybavenie vobec nie je lacne a hlavne bude problem ktora banka ti tolko penazi pozicia ked este nemas z coho zdokladovat prijem
3/vrtat sa v ustach ludom zo vselijakymi zhnitymi zubami nie je ziadna slast
Preto je zubarov tak malo a skoro nikto to nechce robit,preto si aj ti co to robia mozu pytat relativne vela za ukon. Tych zubarov co osobne poznam a maju vlastnu prax, tak ti si ziju velmi dobre.
Ako bolo uz spomenute, najvacsia polozka je vybavenie. To su mega palky. A samozrejme spotrebny material. Ten urcite nieje zanedbatelny.
A tych 20€ je uplny bezny priemer. To ze to spravil za 5min a kvalitne je len jeho sikovnost. Zmenu zubara urcite neodporucam.
To je jak moj kamos co sem tam robi fusky ako natierat a podobne. Bud sa dohodne na cene za celu robotu alebo na hodinu. V oboch pripadoch zarobi rovnako (ak si to dobre spocita) akurat ze druha varianta mu bude trvat 3x dlhsie
A tych 20€ je uplny bezny priemer. To ze to spravil za 5min a kvalitne je len jeho sikovnost. Zmenu zubara urcite neodporucam.
To je jak moj kamos co sem tam robi fusky ako natierat a podobne. Bud sa dohodne na cene za celu robotu alebo na hodinu. V oboch pripadoch zarobi rovnako (ak si to dobre spocita) akurat ze druha varianta mu bude trvat 3x dlhsie
Kontroluje si niekto z vás u zubára, za čo vlastne platí? Lebo práve som si uvedomil, že moja zubárka mi môže naúčtovať prakticky čokoľvek - v tom strese a strachu nesledujem, čo všetko robí, čo používa a pod. a tú cenu môže pokojne dvihnúť o pár jednotiek hore, nie?
Samozrejme ze moze. Moja napriklad sa neunuva vystavit blocik a len slebo dufam ze to mam vdaka tomu lacnejsie 
neviem neviem ci ist studovat nieco take len z dovodu ,,zarobim slusne love" je ten spravny pristup...
-
Soviet
Darca
Mne odporucil zubara este uplnik a sice si clovek priplati, ale to co mi dokazal spravit so zubami klobuk dole
Taktiez pre kazdym ukonom mi da na vyber z drahsej, alebo lacnejsej varianty a aj da plusy a minusy. Dokonca mi povedal veci, ktore mi moja zubarka odmalicka ani raz nepovedala. Kadejake nove pristroje a postupy co skusal. A ovsem prijmovy doklad s jasne napisanym vsetkym co pouzil a srandovanim so sestrickou pomedzi to, proste super. Takze zalezi od zubara 
ako skontrolujes co ti mala dat do zubu a co nie?
alebo to ako ti odstranuje zubny kamen, alebo co povazuje za preventivnu prehliadku on a co ty?
myslim, ze kym nema niekto zdravotne vzdelanie, tak ma smolu
alebo to ako ti odstranuje zubny kamen, alebo co povazuje za preventivnu prehliadku on a co ty?
myslim, ze kym nema niekto zdravotne vzdelanie, tak ma smolu
-
spojka13
Darca
po mojich skusenostiach so zubárom u mna doma, som si našiel súkromnika tuna v BA, hoci plati aj 3x tolko čo doma, ale výsledok je neporovnatelny... ja len tolko k tým cenam, si myslim, že zubar ked vie že spraví kvalitnu prácu, tak si aj kvalitne naučtuje... predsa, zuby sa neopravia ako polamane nohy...
-
Soviet
Darca
jackb: asi na tom ako to potom vypada a ako to vydrzi. Keby to robil zubar na nic, tak to zistis natom, ze ti nieco vypadne, boli ta a podobne.
Taktiez napriklad ked mi odumieral zub, tak u starej sestricky spravila asi tolko, ze ho vytrhla a vyplnila kanaliky.
Ked sa mi rovnaka situacia opakovala u tohto noveho, tak mi dane hnisanie odstranil. Vyplnil kanaliky nejakou srandou s tym, ze dva tyzdne pred tym mi tam dal nejake tri liecive stupne (laser a uz ani neviem co vsetko) a potom spravil normalne vypln. Odvtedy som nemal najmensi problem so zubom. Ziadne trhanie ani nic nebolo potrebne.
A to je len jedna z veci co som zaznamenal medzi nekvalitnym zubarom a tym, co to berie vazne.
Takze fakt aj ked nemas zdravotne vzdelanie, tak musis zubarovi doverovat. Predsa nebude nekvalitne robit, ked potom mu budu pacienti odchadzat ako od mojej byvalej zubarky.
Taktiez napriklad ked mi odumieral zub, tak u starej sestricky spravila asi tolko, ze ho vytrhla a vyplnila kanaliky.
Ked sa mi rovnaka situacia opakovala u tohto noveho, tak mi dane hnisanie odstranil. Vyplnil kanaliky nejakou srandou s tym, ze dva tyzdne pred tym mi tam dal nejake tri liecive stupne (laser a uz ani neviem co vsetko) a potom spravil normalne vypln. Odvtedy som nemal najmensi problem so zubom. Ziadne trhanie ani nic nebolo potrebne.
A to je len jedna z veci co som zaznamenal medzi nekvalitnym zubarom a tym, co to berie vazne.
Takze fakt aj ked nemas zdravotne vzdelanie, tak musis zubarovi doverovat. Predsa nebude nekvalitne robit, ked potom mu budu pacienti odchadzat ako od mojej byvalej zubarky.
no ano, ale ked zosadnes z kresla a pozeral by si sa na bolcek s nazvami hmot a kodmi diagnoz tak ti je to tam ako mrtvemu zlate zuby. tam som mieril 
Ja mam na Slovensku zobarku ktora je velmi ocividna, a este sa aj stazuje, ze ako sa ma zle, pritom je furtna dovolenke. A nejde iba o moj nazor, ale dalsich par ludi, ktory ku nej chodia zdielaju rovnaky nazor...jej reci typu, ze ''mas tam malicku dierku, neboli ta to, ale raz mozno bude...radsej ti tam dam plombu'' a vezme si za to prachy....pritom, zopar ludi ktory navstevuju inu zubnu ambulanciu mi vravia, ze ked maju malilinky kaz, ktory zubarka objavi...opyta sa ich ci to boli alebo nie....a ani to pripadne neplombuje ked zbytocne netreba...bohuzial moja plombuje aj tam kde kaz clovek nema...a stalo sa mi aj to, ze po 3minutovej preventivnej prehliadke, ktora bola podla nej uspesna...som jej musel sam ukazovat na ktorom zube mam kaz, lebo ona si to nevsimla...
** a ceresnicka na koniec...raz, ked som si nebol velmi isty ci chcem nieco podstupit...a dost dlho som vahal a rozhodoval sa...to zaklincovala vetou...''ved 25 eur ta nezabije'' cim mi dala jasne najavo, ze jej ide iba o peniaze a nie o moje zdravie.
Ale aby som len nenadaval...skusil som v KE aj jedneho super sukromneho zubara...stal dost vela, ale za co som zaplatil, to som aj dostal...take vysetrenie som nezazil, ochota vysvetlovat kazdy detail na ktory som sa opytal, stale mi vravel co mi bude robit a ako, a na co sa mam pripravit, venoval sa mi velmi dokladne a precizne, a stravil so mnou pri jednoduchom vysetreni celu hodinu. Tak som nelutoval ani jedno euro co som u neho nechal.
** a ceresnicka na koniec...raz, ked som si nebol velmi isty ci chcem nieco podstupit...a dost dlho som vahal a rozhodoval sa...to zaklincovala vetou...''ved 25 eur ta nezabije'' cim mi dala jasne najavo, ze jej ide iba o peniaze a nie o moje zdravie.
Ale aby som len nenadaval...skusil som v KE aj jedneho super sukromneho zubara...stal dost vela, ale za co som zaplatil, to som aj dostal...take vysetrenie som nezazil, ochota vysvetlovat kazdy detail na ktory som sa opytal, stale mi vravel co mi bude robit a ako, a na co sa mam pripravit, venoval sa mi velmi dokladne a precizne, a stravil so mnou pri jednoduchom vysetreni celu hodinu. Tak som nelutoval ani jedno euro co som u neho nechal.
Ja som minule platil 100€, to boli asi 2 kazy, ale to je sukromna, cize co uz, este mi dala aj mnozstevnu zlavu.
Je to dobry kseft, zuby sa budu kazit vzdy. A zakaznikov ma asi dost, lebo ked som tam bol, s niekym volala, ze uz novych neberu, chodim tam od malicka.
Ale pekne to predomnou pocita vzdy, cennik je verejny, cize clovek vie do coho ide.
Ale pekne to predomnou pocita vzdy, cennik je verejny, cize clovek vie do coho ide.
-
Soviet
Darca
A nebodaj ked tankujes do auta benzin, tiez pozeras na ten benzin aky je a co v nom je? Taktiez sa spoliehas nato, ze pumpa ti da to co kupujes a pritom to moze byt riedena kravinajackb napísal:no ano, ale ked zosadnes z kresla a pozeral by si sa na bolcek s nazvami hmot a kodmi diagnoz tak ti je to tam ako mrtvemu zlate zuby. tam som mieril